Lukáš Mužík: Brácha mě ve všem podporoval, ale vždycky mě porazil

Hráčem 20. kola se stal věkem ještě dorostenec, pečecký Lukáš Mužík. Začínal v útoku, občas hraje i v obraně, ale nejvíce mu sedí asi kraj zálohy. V dorosteneckém věku působil i nějaký čas v Kolíně. O jeho lásce k fotbalu jsme si povídali v krásném rozhovoru. Čtěte dále...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k ocenění Hráč kola. Byl jste překvapený nominací do sestavy kola? Co pro vás tento titul znamená?
Nominací do sestavy kola jsem byl velmi překvapený a vůbec jsem s tím nepočítal. O ní jsem se dozvěděl od svého spoluhráče z dorostu, který to napsal všem ostatním spoluhráčům. Hlasy mi sháněli přátelé a já sám dal některým lidem vědět, že pro mě mohou hlasovat. Dále hlasovala rodina, příbuzní, někteří spolužáci a také trenéři. Tímto bych jim chtěl všem moc poděkovat za hlasy a podporu!!! Co pro mě tento titul znamená? Tak jsem samozřejmě velmi rád. Beru to spíše jako ocenění práce celého týmu. Bez nich bych na něj nedosáhl.
Jak vůbec hráči a fanoušci v Pečkách vnímají web Fotbal u nás?
Tak většina hráčů určitě sleduje výsledky všech zápasů, tabulky soutěží a střelců. Fanoušci to bohužel nevím... S webem jsem spokojený a nic mi tu nechybí. Nejvíc se mi líbí to, že si můžete přečíst rozhovory každého hráče kola a můžete pro něj hlasovat. Tipovačky se bohužel nezúčastním, ale už dlouho přemýšlím o účtu díky kterému budu moct tipovat výsledky zápasu.
Pojďme se podívat na víkendové utkání. Jaký to byl zápas?
Zápas to byl určitě velmi zajímavý a byl určitě ke koukání. Krakovany vstupovaly do zápasu v roli favorita a my jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého. Trenér nám před zápasem řekl pár věcí, na které si máme dát pozor a jak máme hrát. Do zápasu jsme vstoupili ideálně. Bedřichu Novotnému se podařilo vstřelit rychlý gól hned ve 2. minutě utkání a tím uklidnil naší hru. Museli jsme si dát pozor na rychlé protiútoky Krakovan a to nám první poločas celkem vycházelo. Druhý poločas se hrálo spíše na soupeřově polovině a to nám vyhovovalo. Zápas jsme pojistili krásným druhým gólem a i přes neproměněnou penaltu zvítězili. Mně se hrálo velmi dobře! Od spoluhráčů jsem dostával krásné přihrávky do běhu a díky tomu jsem mohl zaměstnávat obranu soupeře. Jediné co mě mrzí, že jsem nedokázal proměnit dvě tutovky.
V jarní části patří Pečky spolu s Bečváry na první místo (oba týmy po 14-ti bodech). Co se v týmu změnilo?
Je pravda, že jarní část nám vychází mnohem víc než podzimní. Práce trenéra Šafránka je určitě znát. Na každý zápas nás dokáže dobře připravit už na tréninku. Tréninková účast není špatná. Scházíme se docela v hojném počtu, ale když je nás málo, tak se spojíme s "B" týmem a trénujeme společně.
Jaká je vůbec atmosféra uvnitř "A" týmu AFK?
Atmosféra uvnitř týmu je příjemná. Kluci mají skvělou partu. Znají se spolu už nějaký ten pátek a i nás dorostence berou mezi sebe. Tahounem na hřišti je určitě Tomáš Jedlička, který patří mezi 10 nejlepších střelců soutěže. Také Tomáš Cihlář, který nás dokáže podržet v každém zápase! Asi největší vtipálek je samozřejmě kapitán :D Pokladnu má na starost trenér, kterému nic neuteče... Za hráče kola vůbec nevím, co by mohlo být za "pokutu", ale tipoval bych to na flašku Morgena :D
Jaký byl přechod z dorosteneckého fotbalu do dospělého? Jaký je to rozdíl?
Tak určitě obrovská zkušenost pro mě. Je to úplně něco jiného než dorostenecký fotbal. Hraje se rozhodně více do těla. Právě proto jsem moc rád, že dostáváme i my dorostenci šanci v "A" týmu a že můžeme ukázat, co v nás je. Do Kolína jsem přišel jako útočník, ale hned první zápas mě trenér postavil na pravého záložníka. Po dvou letech za mnou přišel trenér s prosbou, jestli bych zvládl pravého beka. Samozřejmě jsem řekl, že ano. :D První zápas mi nejspíše vyšel a tak jsem zůstal po zbytek působení v Kolíně na pravém bekovi. Za Pečky nastupuji jak za dorost tak za "A" tým převážně na pravém záložníkovi, což mi vyhovuje!
Podporuje vás rodina a jak? Byl třeba otec vaším vzorem?
Rodina podporuje opravdu moc! Jak rodiče tak i můj starší bratr, který se mnou chodil od mala trénovat skoro každý den. Moc rád na tyto dny vzpomínám až na to, že mě skoro pokaždé ve všem porazil :D Otec byl od začátku mým vzorem! Právě on mě přivedl k fotbalu a za to jsem mu moc vděčný! To samé i můj bratr... Fotbal pro mě znamená opravdu hodně! Vždycky jsem měl sen se stát velkým a slavným fotbalistou. Můj oblíbený tým je Sparta a Real Madrid.
Kdy a čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
Je to asi týden zpátky, když hrála Sparta s Libercem a náš třídní učitel se chtěl vsadit o to, že Liberec vyhraje. V sázce byly 2 párky v rohlíku pro mě a nebo 2 věnečky pro učitele :D
Co vás naposledy rozzuřilo k nepříčetnosti?
Nejvíce mě rozzuřilo naše utkaní dorostu ve Velimi. Vedli jsme 2:1, když se hráč Velimi v 89. minutě zranil a potřeboval ošetřit. Zakopli jsme tak míč do zámezí a čekali, že nám po ošetření svého hráče vrátí míč. Jenže stalo se to, že hráč házející aut hodil balón do vápna na neobsazeného hráče a ten s přehledem uklidil míč do prázdné brány....Velim se tak vůbec nezachovala podle pravidel hry Fair Play a rozhodčí gól uznal...Zápas tak skončil 2:2. Za tenhle bod bych se styděl, být hráčem Velimi.
Jaká je vaše vysněná dovolená?
Moje vysněná dovolená je Španělsko! Chtěl bych se tam podívat ne jenom k moři, ale hlavně na nějaký zápas Realu Madrid. Určitě bych jel s celou mojí rodinou.
Jakou milujete kuchyň? Umíte sám vařit a co je vaše chlouba?
Žádnou oblíbenou kuchyň nemám. Jsem dost vybíravý... Já myslím, že každý si dokáže udělat polévku z pytlíku nebo ohřát párky :D Neee, abych pravdu řekl, tak nějaký ten kuřecí plátek, řízek nebo nějaké jiné maso zvládnu...
Lukáši, díky za odpovědi a přeji ať se vám vyplní maximum snů.
Díky moc :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.