Hráč 21. kola Zlínské 1. B. třídy Petr Dlouhý z Veselé musel kvůli zaměstnání nechat na prahu Divize roli sudího, ale v sálovém fotbalu - futsalu letos pískal Final Four v Praze

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál fotbalista Veselé Petr Dlouhý. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jak si ceníš tohoto vítězství v naší anketě a na co se mohou spoluhráči těšit?
Výhry v anketě si samozřejmě velmi cením, o to víc, když jsem za celou sezonu odehrál snad jen čtyři nebo pět zápasů. Za sebe i celý tým jsem rád, že nám utkání s lídrem tabulky vyšlo a toto ocenění beru jako ocenění celého mančaftu. Protože nepeču a nevařím, tak se budou kluci muset spokojit s lahvinkou něčeho ostřejšího.
V neděli jste vyhráli u lídra v Nevšové, jak těžké utkání to bylo, říká se, že by tam nevyhrál ani Real Madrid a Vy jste to dokázali?
Když nastoupíte proti vedoucímu týmu tabulky, nemáte co ztratit. S tímhle vědomím jsme do zápasu šli a také proto náš odpor nezlomil první gól Nevšové. Utkání bylo i vzhledem k vývoji skóre plné emocí, ale žádné zákeřnosti se nekonaly. Zatímco naše útoky byly založené na rychlé kombinaci, soupeř se spoléhal převážně na dlouhé křižné pasy za obranu. Naše taktika se pak ukázala jako vítězná a Bílý balet by si z nás tedy měl vzít příklad. Musím pochválit kluky také za jejich fyzický výkon, protože vydrželi na sluníčku jezdit až do konce.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon v Nevšové? Tobě se dařilo střelecky, jak obě Tvoje branky padly?
Těžko někoho z kluků vybrat, protože všichni podali vynikající a týmový výkon, takže musím vyzdvihnout všechny jednotlivce najednou. Samozřejmě ale musím zmínit výkon našeho hrajícího trenéra Toma Dujky, který mi na jeden gól přihrál a sám byl blízko ke vstřelení další branky. Navíc skončil v anketě hráč kola hned druhý. Při první brance na 1:1 se mi podařilo proniknout do šestnáctky mezi dvěmi nebo třemi obránci a přehodit brankaře. Gól na 2:1 jsem přidal po střele z hranice velkého vápna, která si našla cestu do pravé šibenice.
Jaké máte ambice v jarních odvetách, úvod Vám vyšel na jedničku, pak jste však vyhořeli se Slavičínem a pár utkání prohráli o branku?
Ambice jsou jasné, posbírat co nejvíce bodů, bavit se hrou a nepolevovat. Poslední těsné prohry opravdu zamrzely, měli jsme dostatek šancí, abychom utkání na Příluku nebo v Tečovicích strhli na naši stranu.
O víkendu Vás čeká Tlumačov, jak bude těžké toto utkání, nebudou Vaši fanoušci po výhře v Nevšové moc namlsáni?
Pevně věřím, že na náš výkon z Nevšové navážeme v nadcházejícím kole a fanoušci se budou moci spolu s námi těšit ze tří bodů. Samozřejmě musíme k utkání přistoupit zodpovědně a s pokorou, žádný zápas není dopředu rozhodnutý a historicky máme s Tlumačovem vyrovnanou bilanci, takže nás určitě nečeká jednoduchý zápas.
Myslíš si, že Nevšová letos postoupí do I. A. třídy? Nebo to bude otrokovická Viktorie? Komu přeješ případný postup?
Nevšová to má ve svých rukou. Pokud si bodový náskok uhájí, pak postoupí právem. Je ale pravda, že mě jejich herní pojetí v posledním utkání příliš nenadchlo a více sympatizuji s béčkem otrokovické Viktorie.
Kdo podle Tebe sestoupí do OP, tam mohou letos padat i dva celky?
K sestupu je odsouzen Lukov, vše nasvědčuje tomu, že Němčice a Lípa ještě svedou tuhý boj o záchranu. Osobně bych si přál záchranu Lípy – přeci jen je to pro nás blíž a derby láká více diváků.
Jak jsi strávil dlouhou zimní pauzu, věnoval jsi se i jiným sportům?
Dlouhou zimní pauzu jsem strávil především pracovně. Dokončil jsem diplomku a nastoupil do nové práce. Ve zbytku volného času jsem se kromě fotbalu věnoval plavání, snowboardu a běžkám.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu a co Tvá rodina, podporuje Tě ve fotbalu?
Velmi rád cestuju a poznávám nová místa, naposledy jsme s přítelkyní navštívili Severní Irsko, chystáme se do Norska. Protože jsem veselá kopa, rád trávím čas s přáteli. Zajímám se o aktuální dění. Jsem velký fanoušek divadla Járy Cimrmana a londýnské Chelsea, na jejíž zápasy vyrážím i několikrát za sezónu. Ve fotbale mě rodina vždy podporovala. Jinak to ani nešlo, protože taťka dlouho působil jako trenér mládeže ve Zlíně. Brácha s fotbalem dosáhl i na mistra republiky a mamka, rovněž sportovně založená, toho možná za týden naběhá i víc než já.
Vím, že působíš i jako fotbalový rozhodčí a dokonce pískáš 1. ligu sálovky a letos jsi pískal Final four v Praze?
Kariéru rozhodčího velkého fotbalu jsem musel na prahu divizních soutěží po dlouhém rozhodování od jara přerušit na neurčito, protože bych ji nezvládal skloubit s prací. Tím pádem se mi občas vyskytne prostor na víkend vypomoci Veselé. Když na to bude prostor, rád se k píšťalce vrátím. Na sálovku si po 3. sezoně stále ještě zvykám, nemám s ní tolik zkušeností jako s velkým fotbalem. O to víc si vážím nominace na Final Four, byl to pěkný zážitek.
Co říkáš na vítězství fotbalistů Zlína v poháru a postup do Evropské ligy?
Výhra Ševců v poháru je senzační. I když tým v lize na jaro neoslnil, dokázal se tým prokousat náročným pohárovým losem až na vrchol. Hráčům a celému realizačnímu týmu přeju hodně zdaru a sil, program bude náročný. Bude to pro řadu kluků další šance se ukázat a pro fanoušky veliké zpestření.
Co bys vylepšil na našem portálu - www.fotbalunas.cz
V prvé řadě musím říct, že celý portál je dobře řešený a strukturovaný, nabízí celou řadu rubrik, soutěže. Líbí se mi možnost spolupráce na obsahu portálu s lidmi v jednotlivých klubech. Již jsem zde zahlédl nápad na založení statistik rozhodčích. Neříkám, že by se měly zavádět krokoměry, ale z vlastní zkušenosti vím, že by mě bylo bývalo zajímalo, kolik žlutých a červených karet jsem během sezóny udělil. V rámci fotbalové osvěty by mohla být založená populárně naučná rubrika o fotbalových pravidlech. Změny v nich se ne ke všem hráčům a funkcionářům dostávají, natož k divákům.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku