Jaroslav Bečvařík: V Jevanech se bohužel moc netrénuje a to na OP nestačí

Nadpoloviční většinu hlasů získal od vás v hlasování jevanský záložník Jaroslav Bečvařík. Jevanům se v jarní části nedaří, jak by si přáli, ale Jarda patří ke stálým oporám a tahounům týmu. I o uplynulém víkendu, kdy Jevanští podlehli v Kouřimi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jardo, gratuluji k titulu hráč kola, který jste v historii webu Fotbal u nás získal již potřetí. Považujete se za TOP hráče přeboru?
Každá výhra potěší, ale je to zásluha především přítelkyně, rodiny a kamarádů, kteří mi posílají hlasy. Tak jim tímto znovu děkuji. Jestli patřím mezi TOP hráče OP, nechám na posouzení jiných. V OP se najde řada kvalitních hráčů, kteří prošli vyššími soutěžemi, i proto je tato soutěž celkem vyrovnaná. S některými hráči z ostatních týmů jsem již v minulosti hrál.
Kvalitním hráčem je určitě např. Marek Hrstka, nejlepší střelec soutěže. Jak si myslíte, že se dá bránit?
Marek je určitě kvalitní hráč, jeho přednost je hlavně rychlost, proto v této soutěži dává dost gólů. Takové hráče je potřeba při bránění rychle dostupovat a nedat jim prostor k rozeběhnutí :) Jde o to hrát chytře a počkat si na správný okamžik, kdy je možné hráči sebrat nebo odkopnout míč.
V uplynulém kole jste sice hráli dobře a asi i lépe než Kouřim, přesto jste prohráli. Jak jste viděl utkání ze svého pohledu?
V tomto utkání, ale i v jiných, jsme doplatili na neproměňování šancí. Co je platné, když soupeře přehráváme, ale nedáme gól. Kdybychom dali hned ze začátku dva góly, tak by utkání vypadalo jinak. Vše souvisí s trénováním a to je v našem týmu poslední dobou špatné. Od toho se pak odvíjí naše hra, kdy zbytečně kazíme přihrávky, ztrácíme lehké míče, málo střílíme na bránu. Potom nás stojí spoustu sil znovu ten míč vybojovat zpět.
Teď vás čeká další silný sok, doma hostíte Žiželice. jak se na ně připravíte?
Žíželice patří mezi nejlepší týmy, nebude to lehké utkání. Co si pamatuji, tak jsme u nich vyhráli myslím 6:5, to byla pěkná přestřelka, hlavně ke konci zápasu :) Mají tam rychlé kluky, takže budeme muset hrát dobře v obraně a dát už konečně nějaké góly. Věřím, že je doma porazíme.
Co se děje s Jevany v jarní části? Podzim velice kvalitní a v dosavadní jarní části až dvanácté místo a pouhých sedm bodů?
Jak už jsem psal předtím, příprava na jarní část byla téměř nulová, řada kluků nechodila trénovat. To se potom i v OP těžko vyhrává, ale to si musí kluci uvědomit sami, jestli chtějí hrát v horní části tabulky. V téhle soutěži je to těžké, kluci mají jiné zájmy a mnohdy si jdou fotbal jen ,,zahrát''. Někdy vidím, že jim je jedno, že se prohrálo, chybí mi tam trochu zápal pro hru a hlavně radost ze hry! To musí kluci cítit sami a začít každý makat, aby si po zápase mohl říct, že udělal maximum.
I přesto jsou Jevany jako pevný a nedobytný hrad. Doma jste v celé sezóně prohráli pouze s Bečváry. Čím to je, že doma dokážete bodovat?
Do jisté míry je to dáno tím, že někteří hráči na venkovní zápasy nejezdí a kolikrát dáváme sestavu dohromady až těsně před zápasem - to mi taky hlava nebere. V dnešní době, kdy má každý mobil, není schopen se dostatečně včas omluvit, že nemůže na zápas. Někteří jsou schopni napsat hodinu před výkopem, že nedorazí na zápas. To potom nemá cenu, aby ten fotbal hráli, podráží to celý tým a hlavně kluky, kteří se poctivě připravují na zápas. Díky patří především našim fanouškům, kteří s námi jezdí i na venkovní zápasy a hlavně doma nám fandí a podporují nás.
Hrával jste i v Zásmukách, které letos nejspíš OP opustí. Sledujete to, bavíte se třeba s bývalými spoluhráči, co si o tom myslíte,...
V Zásmukách jsem několik let odehrál, když se tam hrála 1.A třída, rád na to vzpomínám. Bohužel z různých důvodů se musela vyšší soutěž opustit a kluci teď hrají v OP. Určitě to sleduji. Většina spoluhráčů, se kterými jsem tam hrál, už tam ale nepůsobí. Jinak co jsem měl možnost je vidět hrát, tak špatně nehráli. Určitě si nemyslím, že by byli nejhorší v OP, ale bohužel to vypadá, že se s největší pravděpodobností nezachrání a sestoupí.
Vaším týmem byla i Velim a proslýchá se, že by vás rádi dostali zpět. Co k tomu můžete říct?
Ve Velimi jsem ještě nedávno působil, bohužel kvůli dálkovému studiu na VŠ jsem neměl čas pravidelně dojíždět na tréninky, tak jsme se domluvili, že odejdu. Odcházelo se mi hodně špatně, je tam super parta kluků, krásný hřiště. Uvidíme, když bude zájem, tak se tam třeba ještě v budoucnu ukážu :)
Minule jste zmínil, že rád rybaříte. Co jste naposledy pěkného chytil?
Rybařím od malička, kdybych mohl, tak jsem na rybách pořád :) Bohužel kvůli práci a škole nemám teď na ryby moc času, ale když se najde chvilka, tak hned sám nebo s přítelkyní jedeme. Chytám převážně kapry, chtěl bych chytit kapra přes 20 kg, zatím mi uniká, ale snad se brzo zadaří. Zatím jsem chytil několik kaprů do 20 kg (největší 19,20 kg). Chytám jen po ČR, ale v budoucnu bych se rád podíval na ryby i do zahraničí.
Co vás naposled velice rozesmutnilo?
V poslední době jsem docela smutný z politické situace v ČR, ale ono bylo otázkou času, kdy se něco prokáže, ať už se jedná o úplatky nebo dotace ve fotbale (viz Pelta). Jen doufám, že se to v budoucnu srovná, ale to se asi bohužel v téhle společnosti nestane.
Čemu jste se naopak naposledy od srdce zasmál?
Teď si přesně nevybavím, ale vždycky se zasměji u nějakého dobrého filmu nebo vtipu. Snad nám teď udělají radost naši hokejisti a udělají nějakou medaili :)
No, čeká nás těžký soupeř, tak budeme držet pěsti...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.