Pavel Horáček? To je trenér do nepohody, přiznal Jiří Sejkora

Děčínský Union doma porazil Horní Podluží 6:2. Hráčem kola se stal Jiří Sejkora, záložník týmu z Bynova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se podruhé v sezóně Hráčem kola. Potěšilo vás to i tentokrát?
Potěšilo mě, že jsme dokázali hosty porazit a že se mi po dlouhé době povedlo zahrát na své pozici obstojně. S tím souvisí i toto ocenění, takže ano.
Zástupce děčínského Unionu slavil v naší anketě po dlouhé době. Jakto, že jste měli takový útlum?
Abych se přiznal, tak to moc nesleduji, ale zřejmě to bude tím, že se nám poslední dobou moc nedařilo vyhrávat. Ztracené body zamrzí, hlavně se soupeři ze spodní poloviny tabulky. S tím pak souvisí i nálada v týmu.
Budete mít za tento rozhovor nějaký poplatek u vašeho pokladníka?
Bohužel ano.
Zápas proti Podluží prý pro vás byl docela pohodový. Souhlasíte?
Zápasy proti Podluží jsou vždy těžké. Hrají poměrně od podlahy a v těch zápasech se dost často jiskří, Bylo důležité, že jsme dali první gól, který nás uklidnil. Poté jsme dali další, ale soupeř se i za nepříznivého stavu snažil hrát a dát nějaké góly, což je potřeba ocenit. Pohodový podle mně nebyl.
Teď jedete do Tisé. Bude to hlavně o tom soupeře nepodcenit, co?
To už si nemůžeme dovolit.
Pět kol před koncem jste šestí, na čtvrté místo ztrácíte tři body. Na jakou příčku si aktuálně myslíte?
Máme cíl skončit do pátého místa. Já bych chtěl to třetí místo, ale to bude velmi těžké.
Jak jste vůbec s fotbalem začínal?
Narodil jsme se v Praze a tam jsem ve čtyřech letech začal hrát za tým Junior Praha. Můj starší brácha hrál fotbal na vysoké úrovni a tak mě do fotbalu hodně tlačil. Naštěstí nemusel tlačit tolik, protože jsem fotbal miloval a miluji.
Od jara vás trénuje Pavel Horáček. Jaký je to podle vás kouč?
Je to trenér do nepohody. I když hrajeme špatně a nedaří se vyhrávat, tak se nás snaží vždycky povzbudit. Zápasy hodně prožívá, ale nemá ve zvyku někoho seřvat, když se mu nedaří. Myslím, že do týmu zapadl hned a i když byl kritizován (neoprávněně) za naše ztráty se slabšími soupeři, tak je to podle mně skvělý trenér. Když nás je lichý počet na tréninku, tak se nebojí ve svém věku nastoupit a zahrát si s námi o to pivo, o které hrajeme. Možná, že pak nemůže tři dny chodit, ale je to srdcař.
Kdo myslíte, že vyhraje první ligu ve fotbale?
Doufám, že SK Slavia Praha!
Jak se vám vůbec hraje v novém zázemí?
Výborně. Ještě když jsem hrál za Dolní Habartice a jezdili jsme hrát do Bynova, tak jsem nechápal, jak hrozné tu je zázemí. I v Habarticích bylo lepší. Samotný požár kabin byla hrozná věc, ale všechno zlý je pro něco dobrý. Teď máme velkou hospodu, posilovnu, zasedací místnosti či velkou šatnu. To nemá každý tým, proto jsem za to rád. Musím ocenit všechny, kdo se na revitalizaci podíleli v čele s Liborem Eichelmanem.
Je něco, co byste zlepšil na našem webu?
Nevím jakou máte finanční kapacitu, ale rozhodovat o hráči a sestavě kola by měl někdo od Vás vyslaný na zápasy. Jinak je dobře, že takový web existuje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.