Potřebujeme dostat do hlav, že na to máme, zdůraznil kapitán Lukavce Hamza

Fotbalový Lukavec se střelecky probudil, když doma přejel 4:0 Dubí. Dvakrát se trefil kapitán Stanislav Hamza. I proto se stal Hráčem kola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se Hráčem kola. Potěšil vás takový úspěch?
Osobně jsem byl potěšen hlavně z důležité výhry a ještě k tomu nad soupeřem, který je třetí v tabulce a se kterým to bylo vždy v předchozích utkání vyrovnané.
Máte ponětí, kdo vám posílal hlasy?
Kdo všechno nevím, ale kluci z kabiny v tom mají největší zásluhu, hlavně Honza Brožík, ten je propagandou "Hráčem kola" doslova posedlý (smích). Za to mu patří velký dík!
Vy jste navázal na řadu vašich spoluhráčů, kteří naší anketu vyhráli před vámi. Bavili jste se o ni někdy v kabině?
Bavíme... spíš se hecujeme. Minulý týden vyhrál od nás Váca (Patrik Vacek). Nedalo se to s ním vydržet, jak mu to stouplo do hlavy. Naštěstí pro nás ten týden je už minulostí (smích).
Bude za to nějaký poplatek do klubové kasy?
Flaška zelený, to je u nás takový platidlo na vše (smích).
Dva góly Dubí, 4:0 vítězství. Ideální zápas a spokojenost?
To vítězství bylo pro nás takovou vzpruhou. Už si ani nemyslím, kvůli postavení v tabulce, ale spíš potřebujeme dostat do hlav, že na to máme a dá se hrát s každým. Měli jsme opravdu smolné období, kde se snažíte hrát, ale vždy je to málo a pak o góla prohrajete. Takové utkání jsou a budou, ale mi v nich letos vévodíme tabulce.
Kde je příčina vaší předešlé střelecké nemohoucnosti?
Chybí střelec typu Radek Udatný. Stačí se podívat na průběh tohoto zápasu, Radek se postavil na první poločas, dal gól na 2:0 a zase se stáhnul na lavičku. Stačilo mu 45 minut. Nám kolikrát nestačí ani dva zápasy na vstřelení branky. Snad se to tímto výsledkem zlomilo.
V dalším kole vás čeká zápas na půdě prvního. Jak Bohušovice překvapit?
Nehrál bych něco jiného, než na co jsme zvyklí. Jak jsem reagoval už výše, v této třídě dokážeme sehrát vyrovnanou partii s kýmkoliv. Doma jsme s Bohušovicemi prohráli 1:2, ale byl to remízový zápas. Nicméně Bohušovice jsou favorit a my můžeme jen překvapit.
Do konce zbývá pět kol. Na jakém místě byste rád viděl Lukavec po skončení sezóny?
Vzhledem k vývoji sezóny, bych bral prostředek tabulky.
Jak jste se vůbec dostal k fotbalu?
Už se pomalu řadím mezi ty nejstarší hráče sestavy, takže můžu říkat, že "za našich mladejch let" nebyl zas takový výběr sportu. Fotbal se hrál na škole, po škole, před tréninkem, na tréninku, po tréninku - prostě pořád a všude. Ať betonový plácek u paneláku, nebo škvára na Rudý hvězdě v Litoměřicích. Mimochodem to dneska mladý ani nevědí, co to bylo. A remcají, když se musí hrát na umělý trávě (smích).
Co dělá Standa Hamza, když nehraje fotbal?
Práce, rodina, stále dost práce na baráku a poslední rok pomáhám trénovat mladší přípravku SK Sokol Brozany "Patriots". Více času už opravdu není (usmívá se).
Máte nějaký oblíbený fotbalový tým?
Spartička - celý život. I teď, když se nedaří. Ale určitě to neprožívám, jako za mlada.
Znáte web fotbalunas.cz?
Ano znám, rád si počtu, jak probíhal zápas, než pouhý výsledek, který kolikrát zkresluje.
Na tréninku prý hrajete tradiční zápasy Staří vs. Mladí. Jak to naposledy dopadlo?
Totální válec starých s konečným výsledkem 7:2 a rozhádání půlky mančaftu SK Lukavec. Hlavně mladší ročníky (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.