Hráčem 22. kola Zlínské 1. B. třídy skupiny B je brankář Tečovic Zdeněk Jokl, ten fotbalově vyrůstal ve Zlíně a moc ho potěšila středeční výhra Manchesteru nad Ajaxem, která zajistila Ševcům účast v základní skupině Evropské ligy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Tentokrát vyhrál brankář Tečovic Zdeněk Jokl, který na podzim působil ještě v Lukově. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jaká bude odezva v kabině, z Tečovic je do sestavy kola asi blíž než z Lukova, co říkáš na toto ocenění?
Dobrý den. Děkuji. V kabině to bude za nějakou láhev něčeho dobrého. Ale asi radsi donesu nejake buchty, protoze toho alka tam bude hodně!? V Tečovicích se nám na jaro daří, takže určitě je to do sestavy kola blíž, než z Lukova. Jsem hrozně rád, že jsem toto ocenění získal. Moc si toho vážím...
V neděli jste doma prohráli s Nevšovou brankou z penalty. Jaké utkání to bylo, hosté mluví o plivancích v závěru zápasu, takže těch emocí tam bylo asi hodně
Nedělní zápas byl podle mě hodně emotivní, jak na hřišti tak na střídačkách. A k penaltě, ze které jsme dostali branku, se raději vyjadřovat nebudu. Už je to pryč.
Koho bys pochválil z Vašeho týmu za výkon s Nevšovou? Kdo Tě zaujal v dresu soupeře, co říkáš na výkon brankáře Nevšové Dušana Konečného, který už má 46 let?
Pochvalu si zaslouží všichni kluci. Hrajeme jako tým. Osobně bych vyzdvihl výkon Dušana Chovance, který vyhrál každý hlavičkový souboj a organizuje obranou řadu. Dušan Konečný z Nevšové je zkušený brankář a potvrdil to v závěru zápasu, kdy zachránil výhru pro svůj tým.
Zatím se Vám na jaře hodně daří? Co se změnilo ve Vaší kabině přes zimní pauzu? Změnili jste nějak tréninky nebo předzápasovou přípravu? Co provázelo Tvůj přestup z Lukova do Tečovic?
Ano, na jaře se nám hodně daří. Hrajeme kombinační fotbal a co je nejdůležitější, tak vydržíme hrát celý zápas. Je to tvrdou zimní přípravou. Já jsem do Tečovic přišel až ke konci zimní přípravy, takže nedokážu říct, jestli se nějak změnili tréninky nebo předzápasová příprava. Ohledně přestupu to bylo v pohodě. V Lukově jsme byli předběžně domluveni, takže když se naskytla příležitost chytat v Tečovicích, tak jsem neváhal a v Lukově mi vyšli vstříc.
O víkendu Vás čeká duel ve Slavičíně, rezervě FC TVD se na jaře daří, navíc hrát se bude na umělce, bude to pro Vás výhoda?
Uvidíme, s jakou sestavou nastoupí v neděli Slavičín, ale jestli budeme hrát naši hru, tak si myslím, že to bude dobrý zápas. Věřím, že na umělce by nám to mohlo vyhovovat.
Myslíš si, že Nevšová letos postoupí do I. A třídy nebo se bude radovat otrokovická Viktorie? V závětří čeká na svoji šanci ještě Mladcová...
Osobně si myslí, že si Nevšová postup "pohlídá". Ale podle toho, jak se to vyvíjí v ostatních soutěžích, by mohly postoupit dva týmy, takže i otrokovická Viktorka. A Mladcová bude asi netrpělivě čekat na svoji příležitost...
Kteří hráči z ostatních celků v této soutěži Tě zaujali? Co říkáš na výkony ostřílených harcovníků - Pavla Sedláčka, Michala Švacha st. nebo Dana Máčaly?
Je radost se dívat na tyto chlapy. Opravdu to jsou ostřílení harcovníci, mají veliké zkušenosti a v případě Dana Máčaly i Jirky Jaroše je to i čich na góly. Doufám, že v jejich letech budu taky pořád aktivně chytat (smích).
Jak jsi strávil dlouhou zimní pauzu, věnoval jsi se i jiným sportům?
Moje zimní pauza byla hlavně s mojí rodinou.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu a co Tvá rodina, podporuje Tě ve fotbalu?
Moje manželka mě naštěstí ve fotbalu podporuje. Jezdí na každý domácí zápas i se dvěma dcerami Adélkou a Nelinkou. Jsem za to hrozně rád. Mezi moje další zájmy patří trénování fotbalu ve klubu Sjednocená kopaná Zlín.
S kým si nejvíc rozumíš na hřišti i mimo něj? Jaké byly Tvoje fotbalové začátky?
Rozumím si asi ze všemi. Musím říct, že mě mile překvapilo, jak mě kluci do Tečovic přijali. To mě hrozně pomohlo. Já jsem začínal svoji kariéru ve Zlíně. Hrál jsem od žáků až do dorostu. Pak přišlo, teda spíš odešlo, zdraví a byl jsem asi dva roky bez fotbalu. Byl jsem na nějakých hostování, ale nakonec se mě ujal právě Lukov, kde jsem se zase mohl vrátit do branky.
Co říkáš na výhru fotbalistů Zlína v Českém poháru?
Výhra zlínských fotbalistu je paráda. A navíc po včerejšku, kdy se dostali přímo do základní skupiny Evropské ligy. To mluví za vše.
Co bys vylepšil na našem portálu - www.fotbalunas.cz
Portál se mi libí. Je tam všechno podstatné a přehledné. Ještě jedou bych chtěl všem poděkovat!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku