Matěj Pospíšil: Se sousedními Dolními Heřmanicemi máme společné tréninky

Šestadvacetiletý Matěj Pospíšil momentálně ve svém mateřském Tasově nastupuje na pozici stopera, nicméně ještě na podzim hrál v útoku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
Děkuji. S fotbalem jsem začal v Tasově asi v 7 letech v přípravce, tenkrát ani nebyla v podstatě možnost dělat nějaký jiný sport.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
V žácích a v dorostu jsem prošel několika kluby jako je Velké Meziříčí, Měřín nebo Osová Bítýška, vždy ale pouze na hostování. Od 15 let nastupuji v Tasově za muže a už se to asi nikdy měnit nebude.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Určitě nejzajímavější je pro mě úspěch v anketě hráč kola :D Vím, že jako mladší žáci jsme vyhráli soutěž, to bylo ještě na Třebíčském okrese.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Myslím, že náš výkon s Měřínem byl letos nejlepší, nicméně Měřínu chybělo několik klíčových hráčů, pokud by byli v plné síle, určitě bychom měli větší problémy. Se svým výkonem nejsem spokojen nijak zvlášť, ale je pravda, že Měřín se tolik nedostával dopředu, tak nebylo vzadu tolik práce.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
O víkendu hrajeme s prvním Bohdalcem, doufám ve vyrovnaný zápas, doma jsme je dokázali porazit, tak věřím, že nějaké body odvezeme i z venku. Hlavně musíme pohlídat nejlepšího střelce Sklenáře, který předvádí skvělé výkony, i když v posledním zápase s námi se nechal hloupě vyloučit.
Jak jste spokojen s dosavadním průběhem této sezóny a co očekáváte od té následující?
S vývojem sezony co se týče výsledků jsem určitě spokojen, pokud skončíme do třetího místa, tak si myslím, že je to pro nás úspěch. Horší je to s docházkou hráčů, protože celou sezonu hrajeme v podstatě s jedenácti hráči, jak někdo chybí, je to dost problém. Od další sezóny očekávám, že ji alespoň přihlásíme a bude nás jezdit alespoň dvanáct na zápasy, to by byla paráda.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
V útoku se mi nejlépe spolupracuje s Ondrem Pospíšilem, je to určitě náš nejlepší hráč, dokáže si naběhnout, má dobrou střelu i nahrávku. Myslím, že by se bez problémů prosadil i ve vyšší soutěži. Co hraju v obraně tak si celkem vyhovíme i s Tomášem Svobodou. Krom posledního zápasu s Bítýškou jsme tuším čtyři zápasy nedostali gól, což je super.
Který zápas v této sezóně jste si nejvíce užil?
Určitě jako každý rok derby s Heřmanicemi, kdy jsme je dokázali doma i venku vysoko porazit. Je to vesnice tři kilometry od nás a dobře se známe, máme dokonce společně tréninky, díky nedostatku hráčů obou mužstev. Proto je to vždycky hodně vyhecované.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Oblíbený tým krom TJ Sokol Tasov rozhodně Chelsea a hráčů hned několik. Kanté měl letos skvělou sezonu, končící John Terry nebo další legendy jako Lampard, Drogba, Zola.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Pravidelně chodí přítelkyně, která celý zápas neúnavně a hlasitě podporuje celý náš tým. A taky taťka myslím nevynechal moc zápasů. Sám hrával fotbal a tak mi dokáže dobře poradit. Jinak z rodiny se pokaždé chodí dívat i můj bratr, který hraje střed zálohy, takže se občas i zapojí do hry :D
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Nejraději s přítelkyní někde venku, třeba na hřišti. A taky máme s kamarády punkovou kapelu „Fšechno špatně“, kde hraju na kytaru. Teď zrovna chystáme koncert a plánujeme jich víc do budoucna.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Jídlo celkově mám dost v oblibě :) Mám rád dobrý steak, ale třeba i indickou kuchyni, na kterou rádi zajdeme s přítelkyní.
Kde pracujete?
Pracuji jako bankéř v Modré Pyramidě. Studoval jsem Fakultu sportovních studií, obor rozhodčí fotbalu, nicméně po škole mě začalo bavit bankovnictví a myslím, že se tomu už budu věnovat vždycky.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Je super, že se někdo věnuje i nižším soutěžím, pravidelně jej sleduji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.