Pocházím z fotbalové rodiny, říká Tomáš Man

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Tomáš Man ze Smrku, který třemi góly přispěl k demolici Hrotovic B v poměru 8:0. Nyní si s tímto hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuju - taky mě to bude něco stát tohle vítězství (smích). Co se týče zápasu, tak v podstatě není dvakrát co hodnotit. Jak už zde na stránkách v předchozích příspěvcích zaznělo, tak rezerva Hrotovic už v podstatě sezonu jen dohrává a k utkáním nastupuje s nízkým počtem hráčů, což se zákonitě promítá i do divokých výsledků, kterých dosahuje. K nám přijeli s deseti hráči a už po první půli, kdy jsme vedli 6:0, nebylo co řešit. Mrzí mě už kvůli našim fanouškům a našemu náročnému a věčně nespokojenému předsedovi, že jsme ve druhé půli nepřidali více branek, ale máme další tři body do tabulky, takže  v tomto směru spokojenost.
 Jak bys popsal svůj výkon?
Paradoxně i když jsem dal hattrick, tak můj výkon nebyl vůbec optimální. Zaplať pán bůh, že jsem se dostal do těch tří šancí a dokázal je proměnit a tím i týmu pomoct k dalším důležitým bodům. Určitě na ten můj střelecký výkon má vliv i "předzápasový trénink  s moji rodinou", kdy jsme s moji ženou a oběma dětmi absolvovali 7,5km dlouhou pohádkovou cestu v Přibyslavicích (smích).
 Popíšeš nám z tvého pohledu tvé góly?
U všech svých gólů jsem těžil z výborných přihrávek od svých spoluhráčů. První mi připravil Oskar Maláč, který mě našel přesným centrem z křídla a mě už v podstatě stačilo nastavit nohu a umístit balon kolem vyběhnuvšího brankáře. Druhý gól mi připravil náš ofenzivně laděný krajní bek Víťa Jaskula, který mě našel ve vápně stříleným centrem a mně se to podařilo trefit plackou z první přesně k tyči. No a konečně třetí gól padl po chytrém prostrčení od Ondry Suka  mezi beky a pak už bylo jenom otázkou jestli svůj samostatný únik proměním - což se povedlo a hattrick byl na světě a mohl jsem jít střídat (smích).
 Kolikrát se ti podařilo vsítit v kategorii dospělých hattrick?
Pár už jsem jich dal, ale žádný střelec nejsem.
 Nyní vás čeká zápas v Radkovicích. Co by jsi řekl o soupeři a s čím do zápasu půjdete?
V Radkovicích nás čeká určitě těžký zápas. Tým kolem kapitána Mirka Pekárka hraje stále o záchranu a potřebuje pro setrvání v soutěži každý bod. Do zápasu půjdeme určitě jako do každého s cílem vyhrát a prodloužit naši vítěznou šňůru.
Máš před zápasem nějaký zvláštní rituál?
Nic speciálního nemám, ale jak řekl jeden můj dobrý kamarád, tak je důležité vždycky u toho hlavně dobře vypadat (smích).
 Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě přivedl samozřejmě můj táta. Jsme fotbalová rodina, takže u nás se to předává z generace na generaci. Začínal jsem v šesti letech doma ve Smrku. Odtud jsem zamířil do Vladislavi, Poté jsem hrál mimo jiné v Brně v Bystrci, ale i vzhledem k náročnému dojíždění  přišel logický přesun do Tj Bopo Třebíč a když došlo ke spojení fotbalových klubů v Třebíči, tak jsem působil v HFK Třebíč. Odsud jsem zamířil na roční hostování do Náměště nad Oslavou, načež jsem poté přestoupil  z HFK Třebíč do Budišova, následovalo angažmá v Přibyslavicích, půlroční hostování  v Jaroměřicích, návrat znovu do Přibyslavic, odkud jsem se vrátil, jak já říkám s oblibou po 25ti letech harcování zpátky domů do Smrku.
 Máš oblíbeného fotbalistu?
Když hrával ještě můj táta, tak to byl on. Teď na dálku fandím a líbí se mi jak hrají moji dva bratránci a sice Pavel Chalupa, hrající divizi ve Vrchovině a jeho bratr Martin Chalupa, který hraje 1.A třídu ve Vladislavi. To jsou pro mě komplexní a hotoví fotbalisti a to každým coulem.
 Kterému fotbalovému klubu fandíš?
FC Smrk ve fotbale, ve futsale FC Orchestrion.
 Jaké máš koníčky?
Kromě fotbalu je to určitě moje rodina. Máme se ženou dvě děti (Terezku a Tomáška) a to jsou tři nejdůležitější osoby v mém životě.
 Který filmový žánr vyhledáváš?
V poslední době, když je čas a děti spí, sledujeme se ženou české kriminálky - např.Labyrint, ale rád se kouknu i na nějakou dobrou českou klasiku - např.Chalupáře.
 Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Určitě nějaký steak a k tomu dobré pivko.
Sleduješ naše webové stránky?
Vaše stránky sleduji pravidelně a musím jenom smeknout, jakým způsobem to děláte - jen tak dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.