Budu se snažit dokázat, že se mnou trenér Pánik může počítat, říká Šimon Chwaszcz

Hráčem 28.kola MSFL se stal zlínský ofenzivní hráč Šimon Chwaszcz. Tento jedenadvacetilet hráč si v téo sezóně vyzkoušel první, druhou i třetí ligu.

Autor: Kristýna Haldinůů

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžeš představit čtenářům svoji dosavadní kariéru?
Od malička jsem působil ve zdejším klubu FC Fastav Zlín, dříve to byla Tescoma Zlín. Prošel jsem zde všemi mužstvy od přípravek až po muže. Můžu říct, že jako malý jsem měl výhodu, že na první pohled jsem byl vysoký a trochu víc vyspělejší, než ostatní hráči, tak jsem byl vždy posunutý do vyšší kategorie, což mi rozhodně prospělo ve všech směrech. Měl jsem také možnost ve si své kariéře vyzkoušet druhou ligu v Prostějově, což mi také pomohlo po všech směrech a nemůžu toho kroku litovat, i když jsem tam toho příliš nenahrál. Tento rok po osobní stránce musím považovat za úspěšný, jelikož se mi splnil můj dětský sen a mohl jsem vyzkoušet jaké je to hrát první ligu a k tomu zažít vítězství v poháru na které do smrti nezapomenu.
Byl fotbal jedinou volnou nebo co jsi jako malý dělal?
Fotbal moji jedinou volbou určitě nebyl. Musím říct, že jako malý jsem vyzkoušel poměrně dost sportů, jako je basketbal, tenis, lední hokej, plavání a spoustu dalších. Ale nakonec jsem se dostal k fotbalu i když mě to vůbec nelákalo a na první trénink jsem se vůbec netěšil a nechtělo se mi tam, ale nakonec se mi to strašně zalíbilo a zůstal jsem u toho až do dnes a doufám, že ještě dlouho zůstanu.
Jak hodnotíš sezonu?
Z osobního hlediska tuhle sezonu musím hodnotiti pozitivně, protože jsem měl možnost nastoupit za A-tým a vyzkoušet si atmosféru ligových zápasů a také semifinále a finalé poháru, což se nemusí nikdy opakovat. Jelikož jsem toho loňský rok moc neodehrál na hostování, tak jsem ani nečekal, že se něčeho takového můžu dočkat, ale splnil se mi sen a jsem za to rád, takže v tomhle směru maximální spokojenost. Na druhou stranu musím zhodnotit také naši sezonu B-týmu, která oproti podzimu byla katastrofální, Jako hráči s tím nemůžeme být spokojeni vyhráli jsme pouze 2x to je bohužel otřesné. Nemůžeme se vymlouvat na to, že nás jednou trénovalo tolik po druhé tolik tak to nejde. Trenér to s námi měl těžké a my jsme mu moc nepomohli. Bohužel jsem nepředváděli to, co po nás chtěl v zápasech, a proto to dopadlo takhle špatně. Musíme na to zapomenout a jít s čistou hlavou do další sezony.
Víš jestli se béčka budou rušit nebo jak to pro příští sezonu bude?
Vím jenom to, že ve Zlíně se B-tým ruší a bude zde juniorská soutěž.
Jak si myslíš, že obstojíš v letní přípravě u Áčka, zatím jste představili jen jednu posilu.
Podle mého názoru to bude ještě víc náročnější a těžší, než v předešlých letech, protože týmu se podařilo dostat do evropské ligy. Takže na hráče bude určitě větší tlak a očekávání. Navíc si myslím, že do přípravy se zapojí spousta nových hráčů a bude vyšší konkurence na každém postu. Takže to nebude nic jednoduchého. Budu se snažit v přípravě trenérovi Pánikovi dokázat, že by semnou mohl počítat. Pokud se vyskytne nějaká zajímavá nabídka z druhé ligy určitě by jsem se tomu nebránil mladému hráči, jak jsem já prospěje jenom to aby pravidelně hrál a měl důvěru trenéra. Nic vysněného zatím nemám.
Přemýšlíš i o hostování, kam by tě to táhlo?
Nic vysněného zatím nemám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.