Hráč 28. kola Vladimír Žídek: Potřebovali jsme stmelit kolektiv. To se povedlo a teď se daří!

Hlavní postavou osmadvacátého kola soutěže se stal útočník Hořína Vladimír Žídek (23). Ten obstaral dva ze tří zásahů do sítě soupeře z Dolních Beřkovic a přispěl tak k výhře 3:1. V rozhovoru jsme se bavili nejen o jeho brankách, ale také o průběhu sezóny z pohledu Hořína a o Vláďových fotbalových začátcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju ke zvolení hráčem kola. Jak se ti proti Dolním Beřkovicím hrálo?
Děkuji. Proti Dolním Beřkovicím se mi hrálo dobře, znám tam dost kluků, takže jsem rád, že jsem dal dva góly a vyhráli jsme.
Bylo na hře soupeře znát, že nutně potřebuje zvítězit?
Abych řekl pravdu, tak ani moc ne. Tým, který potřebuje nutně bodovat, nemůže předvést výkon, který předvedly Dolní Beřkovice. Čekal jsem od nich daleko víc.
Ty jsi vstřelil ve druhé půli dvě branky. Mohl bys je čtenářům popsat?
První branku jsem vstřelil, když mě vyslal do brejku výborným a přesným pasem Aleš Finkous. Obrana Beřkovic zaspala, takže jsem měl dost času připravit si balón na střelu, která mířila na vzdálenější tyč do levého dolního rohu. Druhý padl po přihrávce od Honzy Lišky na Richarda Polanského, který mě našel přízemním centrem a já opět skóroval.
Díky nim sis v tabulce střelců polepšil na 12 zásahů. Jsi se svými výkony spokojen?
Aktuální 15. pozice ze všech střelců ve skupině Okresního přeboru je pro mě uspokojivá. Každopádně, pokud by se mi i nadále dařilo střílet branky, které by zajistily týmu vítězství, budu jedině rád.
S útočným parťákem Richardem Polanským máte na svém kontě dohromady 33 zásahů. Jak si na hřišti rozumíte?
Ono jak kdy, nemůže být každý zápas posvícení. Přesto na hřišti o sobě víme a spolupráce s ním mi sedí. Některé zápasy jsme vyhráli díky našim vstřeleným golům. Jsem rád, že oba máme podíl na tom, že obhajujeme aktuální pátou pozici v tabulce.
Čím to, že se vám v závěru sezóny opět začalo výsledkově dařit? Panuje v klubu spokojenost s 5. místem?
Na začátku sezóny v týmu panovala špatná atmosféra. Tým se musel dát dohromady a stmelit kolektiv. To se nejspíš podařilo, když se daří. Doufám, že to bude tak i nadále a skončíme do toho pátého místa.
Jak vidíš situaci na čele tabulky? Pohlídají si Vojkovice postup?
Těžko říct, zbývají stále ještě dva zápasy a může se stát cokoliv. Týmy ze spodu tabulky budou chtít ještě bodovat za každou cenu. Vojkovice to nesmí podcenit. Uvidíme, jak to nakonec dopadne.
Ty jsi strávil dorostenecká léta na hostování v FC Mělník. Nelákalo by tě i teď, zkusit si vyšší soutěž?
FC Mělník mi hodně přinesl, moc rád na tuto dobu vzpomínám. Vykopali jsme dvakrát A-třídu - jednou za žáky a podruhé za dorost. Tenkrát bych si moc rád vyšší soutěž zkusil, ale teď už nespíš ne. Už na to není tolik času.
Prozraď nám něco z kuchyně AFK Hořín… Jak často trénujete? A je Jirka Kaiser náročný trenér?
Standardně 2x týdně. Jirky Kaisera si moc vážím, dává do toho srdíčko a opravdu hodně svého volného času. Rozhodně bych neřekl, že je náročný. Nechce po nás zázraky, jen abychom si plnili každý to, co máme.
Kdo tě k fotbalu přivedl? Vzpomeneš si na svůj první gól v životě?
Nejspíš to byl můj táta, když mě přihlásil do přípravky v mém rodném klubu AFK Hořín. Mé první góly mi trochu splývají, ale podle mě to byla branka po přihrávce od Lucky Tiché proti Vehlovicím. Nahrávku jsem jen tak nakopl, nakonec to skončilo v levé šibenici. Tenkrát nás ještě trénoval Sláva Tichý.
V poslední době nastupuješ prakticky výhradně v útoku. Zkoušel jsi někdy i jiný post?
Už od malička jsem byl vždycky rozený útočník. Jsem v útoku jako doma a když hraji jiný post, není to úplně to pravé ořechové. Každopádně jiné pozice jsem určitě zkoušel, nebyl jsem snad jen v bráně.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Nemám.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal hraji od 6 let, takže skoro celý život. Znamená pro mě opravdu hodně. Když jsem na hřišti, úplně vypnu. Je to dobrá odreagovačka (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.