Za posledních šest let jsem byl třikrát na tréninku, prozradil hráč kola Jiří Koch

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Jiří Koch – SK Sedlec, který svým gólem nastartoval Sedlec k historické výhře nad Netolicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v naší anketě a zajímalo by mě, jaký byl zápas proti Netolicím?
Před zápasem jsem se dozvěděl, že Netolice Sedlec nikdy neporazil, tak byla veliká motivace to změnit. Hráli jsme poměrně aktivně, dali rychlý gól a přečkali pár šancí soupeře. Zbytek zápasu jsme měli myslím pod kontrolou.
Vstřelil jste první gól zápasu, ulevilo se vám jako týmu poté?
Vždycky se hraje líp když vedete, ale v útoku máme hráče, co umí totální kvéry, takže jsem se nebál, že bychom další góly nepřidali. (úsměv)
Jako obránce máte na kontě osm gólů, což je docela dost. Čím to je? Trefujete se často při standardních situací, ať už hlavou, nebo je zahráváte?
To jo, tolik gólů jsem v jedné sezóně ještě asi nedal. Chodím do vápna při standardkách, takže většina je hlavou, občas se mi po nich taky nechce vracet, zůstanu vepředu, a tak pár gólů taky padlo nohou. (úsměv)
Dva zápasy do konce, pravděpodobně se rozhodne v tom posledním proti Lažišti, přizpůsobili jste tomu tréninky? Jak často trénujete?
Jak říkáte, nejspíš se všechno rozhodne v domácím posledním zápase. Lažiště nám bude chtít určitě vrátit podzimní porážku. Co se tréninků týče, tak se přiznám, že netuším. Za posledních 6 let jsem byl na 3 trénincích, z toho jen jeden byl na Sedleci. (smích) To. když jsem se tenkrát na tréninku ukázal, tak si mnozí protírali oči, zda se jim to nezdá. (smích) Kdysi jsem v Jankově od zkušených borců pochytil heslo „Kdo trénuje si nevěří!“ a toho se držím. (smích)
Jaká část tréninku vás baví nejvíce a jaká nejméně?
Když zavzpomínám na dobu dávno minulou, tak nejvíc mě bavilo na konci tréninku trefování břevna, kdy první dostal od posledního zaplacený „nutridrink“ (čti: pivo).
Kolik kilometrů byste zvládnul nejvíce uběhnout?
Záleží na motivaci, (úsměv) ale dle tempa tak 10-15.
Máte deset penalt na vašeho brankáře Františka Hanzala, kolik jich proměníte?
Tipuju tak 4, (úsměv) Fanda je výborný gólman a penalty chytá podobně jako Edwin Van der Sar se své největší slávě. (úsměv)
Váš oblíbený fotbalista?
Dříve jednoznačně Ronaldo (Luís Nazário de Lima, tedy ten z Brazílie, co hrával za Barcelonu a Inter Milán). Pak určitě Ronaldinho a z obránců Gerard Piqué, ten by v klidu mohl napsat knihu „Život ve skluzu“ (úsměv)
Kterému týmu fandíte?
Mám 3 oblíbené – Barcelonu, Dortmund a Arsenal Londýn. A ze srdce přeji Jankovu.
Věnujete se mimo fotbal i jiným sportům?
Baví mě snad všechny neadrenalinové sporty, ale moc na ně teď čas nemám, snažím se trávit co nejvíce času s Dandou, mým tříletým synem. Takže pokud to jde, tak občas brusle, kolo a častěji discgolf a crossfit.
Jaké máte fotbalové začátky?
Jako malý jsem si kopal doma o zeď pokojíčku a asi podobně jako každého mě k fotbalu přivedli rodiče. Táta mě vzal jako pětiletého do TJ Škoda, ve starších žácích a dorostu jsem byl ve Čtyřech Dvorech a v mužích jsem shodou šťastných náhod šel do Jankova, kde jsem prožil naprosto úžasných 8 let.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.