Věděli jsme, že na týmy z horní poloviny tabulky umíme a tak jsme si věřili i proti Žabům, vrací se k víkendovému zápasu Muž kola Roman Vosejpka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal brankář Roman Vosejpka z Boršova B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Co to pro vás znamená směrem k pokladníkovi týmu a komu byste chtěl touto cestou poděkovat?
Děkuji moc. Jsem rád, že jsem se poprvé objevil v sestavě kola a třešničkou na dortu je pro mě to, že jsem vyhrál. Doufám, že mi Robo odpustí. (smích) Chtěl bych poděkovat především klukům z týmu a všem co mi posílali hlasy.
O víkendu jste doma přivítali hráče Žabovřesek, které na jaře sbírají body celkem pravidelně. Vy jste ovšem doma silní, byla priorita získat tři body?
Samozřejmě. Chtěli jsme dobře rozehrané jaro dohrát s co největším počtem bodů. Věděli jsme, že na týmy z horní poloviny tabulky umíme a tak jsme si věřili i proti Žabům.
Utkání jste dotáhli do vítězného konce, ale Žabovřesky nedaly kůži lacino. Co vašemu týmu dělalo největší problém?
Asi první půle, než jsme se chytili. Občas nám vázla přesná přihrávka a pracování míče, tak abychom ho měli pod kontrolou.
Byl v zápase nějaký moment, při kterém vám zatrnulo anebo okamžik za který se můžete pochválit?
Zatrnulo mi ve druhém poločase při poslední střele, kterou na bránu vyslal Horský. Při této střele se musím pochválit, že jsem ji chytil. A vlastně i za pár střel z prvního poločasu. (úsměv)
Na jaře jste doma porazili z prvních čtyř týmů tabulky tři z nich. Jediným týmem, který byl nad vaše síly, byl tým Úsilného. Je to podle vás ten správný postupující do Okresního přeboru?
Ano. Myslím si, že je to ten správný tým a přeji jim hodně úspěchu v Okresním přeboru.
Kde jste s fotbalem začínal a kdo je vaším fotbalovým vzorem?
Začínal jsem s fotbalem v sedmi letech v SK Čtyři Dvory. Mým fotbalovým vzorem je můj trenér z SK Čtyři Dvory pan Václav Bezpalec, který mě toho dost naučil. Pak ještě Jaromír Blažek a Manuel Neuer. K fotbalu mě přivedli rodiče, začínal jsem jako hráč pod vedením trenéra Souhrady a do brány mě postavil pan trenér Zdeněk Kuna starší. Od té doby jsem tam zůstal.
Máte před zápasem nějaký rituál nebo zvyk, jako řada brankářů?
Skoro žádný nemám, jen se snažím soustředit se plně na zápas bez podcenění soupeře. Mezi rituál můžu zařadit maximálně pití energetického nápoje. (smích)
V posledním kole váš čeká zápas na hřišti Lipí. Na co si dát pozor, aby jste neodjížděli s prázdnou?
Musíme se už od začátku rozcvičky soustředit na samotný zápas a snažit se. Když nám to nepůjde fotbalově, tak to musíme odmakat bojovností, která nás vždy zdobila. Až na výjimku v Dívčicích, kde jsme hráli odevzdaně. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.