O sestup jsme si řekli sami, přemítá Ondřej Nýber

Především časté bodové ztráty s týmy ze spodní části tabulky dle záložníka Ondřeje Nýbera zapříčinily, že se Ostrov s divizí minimálně na rok loučí. Jak hodnotí život a fotbalové zázemí v Nizozemsku, kam povedou jeho kroky v další sezóně?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondro, začněme u vašeho posledního zápasu v Roudném. Jak byste ho popsal?
Do Roudného jsme jeli s čistou hlavou. Po pátečním zápase Rokycan jsme věděli, že se nedá se záchranou v divizi už nic dělat, a to se odrazilo i na herním projevu, který byl podle mého názoru dobrý.
Sám jste vstřelil dvě branky, díky kterým jste se dostal i do Sestavy kola. Jak k nim došlo?
Od začátku jsme byli více na balónu a po pěkných akcích jsme se dostávali do šancí. Jednu z nich jsem v šesté minutě po krásné přihrávce od Dívy (Jakuba Diviše – pozn. red.) uklidil po zemi k tyči. Ke druhému gólu jsem se dostal trochu se štěstím. Když se míč ocitl na hranici penalty a vyjel z chumlu hráčů, trefil jsem ho starým dobrým bodlem trefil za háčky (smích).
Jak hodnotíte sezónu Ostrova?
Je opravdu škoda, že se sestupuje. V soutěži byly horší týmy, než jsme byli my, ale na to se nehraje, a tak jdeme dolů. Nemůžu úplně hodnotit zápasy podzimu, protože jsem nastoupil až na jaře. Nezkušenost se soutěží se ale ukázala v zápasech s týmy ze spodní části tabulky.
Co vám k udržení v soutěži chybělo?
Štěstí. Ale nejen to, jak říkám, prohrát dvakrát s Krumlovem a doma s Jankovem, kde si dáme góly v podstatě sami… O padáka jsme si v podstatě řekli.
Zaskočil vás svými výkony nějaký tým, ať už pozitivně či negativně?
Neřekl bych, že mě nějaký tým zaskočil. Pozitivně na mě působila hra Admiry a Doubravky, prezentovaly se hezkým kombinačním fotbalem. Rozhodně se mi naopak nelíbil Krumlov, Aritma byla také slabší, než jsem čekal.
Kdy se FKO do divize znovu vrátí?
Za rok.
Máte už informace, k jakým změnám dojde v hráčském kádru? Co vy konkrétně?
Myslím, že se kádr nějak zvlášť měnit nebude, ale je možné, že se všem hráčům do Krajského přeboru chtít nebude. Já s největší pravděpodobností zůstanu v divizi.
Konkurenční Vary, kde jste také působil?
Ne, Vary to nejsou. Dokud to ale nebude jisté, nebudu prozrazovat, o jaký tým se jedná.
Do Ostrova jste se vrátil v zimní přestávce po několikaměsíční anabázi v zahraničí.
Byl jsem v Amsterdamu tři měsíce za prací, ale fotbal jsem hrát nepřestal. Trénoval jsem s týmem z páté holandské ligy. Pracoval jsem na letišti, byla to dobrá zkušenost. Amsterdam je krásné město a žije se tam luxusně, pokud máte hodně peněz (smích).
Jak byste porovnal fotbalové zázemí tam a tady?
V týmu, kde jsem trénoval, zázemí nebylo nic moc. Tréninky byly na umělé trávě, dokonce i v létě. Z toho jsem moc nadšený nebyl. Zázemí v Ostrově je určitě mnohem lepší.
A co Ajax, podíval jste se na nějaký jeho domácí zápas?
Na Ajaxu jsem byl dvakrát. Atmosféra byla výborná, skvělý zážitek.
Byl jste ještě na nějakém zápase takového kalibru?
Na takhle velkém utkání asi ještě ne, ale jednou bych určitě chtěl vidět Real Madrid.
Letní pauza je žalostně krátká. Jak ji strávíte?
To tedy ano, „včera začala, zítra končí“. Strávím ji bohužel hlavně pracovně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.