Náš fotbal musel na jaře diváky bavit, prohlásil stoper Petr Řehák, který je zřejmě na odchodu z Písku do Ostrova

Posledním vítězem vašeho hlasování o nejlepšího kola se stal písecký stoper Petr Řehák. Jeho vrchol kariéry bylo zřejmě angažmá v Mostě, kde hrál pravidelně druhou ligu. Po sestupu severočeského týmu se usadil v kádru Písku, ale odtud má zřejmě namířeno do Ostrova. V rozhovoru se rozpovídal o důvodu, proč chce zamířil do jiného klubu, nebo třeba o povedené jarní sezoně v podání jihočeského Písku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hráčem kola se stal hráč, který společně s kolegy inkasoval tři góly, ale i tak se radoval z výhry. Zejména posledních deset minut bylo divokých, nemám pravdu?
Řekl bych, že divoký byl celý zápas! (smích) Ale jak říkáte, ten závěr byl opravdu divoký, diváky musel bavit a trenérům zvedat nervovou soustavu. (smích). Chtěl bych ale říct, že jsem pyšný na mančaft, že i když jsme dostali dva góly takhle blbě do šatny a pak po tom, co jsme vyrovnali na 2:2 a hned za chvíli dostali na 2:3, tak jsme se z toho nepo... A zápas ještě otočili v náš prospěch.
Trenér Prášil vás ale i tak nominoval jako nejlepšího hráče týmu a díky největší podpoře jste dokázal vyhrát. Jste prvním vítězem z řad v Písku v sezoně, jak byste se nám představil jako fotbalista?
Na to byste se měl asi zeptat trenéra, nebo spoluhráčů, jak mě oni vidí. (úsměv) Sám za sebe mohou říct, že neumím prohrávat a do všeho jdu po hlavě. Jinak co se týče mého vítězství v anketě, tak toho si vážím, ale určitě by si ho zasloužil každý z mích spoluhráčů, hlavně Martin Voráček, který měl neskutečnou formu, a vždy mu vítězství uteklo pod nosem. Tímto zdravím Voryho a jeho přítelkyni do Bulharska. (smích)
S fotbalem jste dle mích informací začínal v Ostrově, odkud jste v mládežnickém věku mířil také do Mostu či Blšan. Kde jste se toho nejvíce přiučil?
Do Blšan jsem přišel do starších žáků, pak tam strávil celý dorost a potom si tam připsal první druholigový start, vidím to, jako by to bylo včera. (smích) V Mostě už jsem byl jen v mužské kategorii, takže si myslím, že Blšany mi daly, co se týče přípravy na fotbal, nejvíc.
V Blšanech či Mostě jste si zahrál také v dospělém věku, stejně tak jste se ukázal i v České Lípě. Ani jeden z těchto týmů není výše než v krajském přeboru, Blšany už ani tým mužů nemají. Na jaké angažmá vzpomínáte nejraději?
Každý klub mě něčím obohatil. V Blšanech jsem strávil celé mládí, v České Lípě bylo krásně, lidi tam chodili na ČFL ve velkém počtu, byla tam dobrá parta a bylo to tam jako jedna velká rodina. Poznal jsem tam spousty kamarádů a zažil tam mnoho zážitků, na které nezapomenu. A co se týče Mostu, tomu budu do smrti vděčný, že mi dal možnost nakouknout do profesionálního fotbalu. Je tedy těžké vybrat jen jeden klub, ale UPŘÍMNE ŘÍKAM, že mi je smutno, jak kluby, kde jsem hrál, dopadli. Co sleduji, tak bych rád pogratuloval klukům do České Lípy k postupu do divize. (úsměv)
Co vás přimělo ke konci ve druhé lize a přechodu do třetí ligy?
Základ všeho byl i po těch letech mě to strašně štve, že jsme s Mostem sestoupili do ČFL.
V Písku se objevujete od sezony 2015/16 a z hostování je přestup. Jak jste se z Mostu dostal zrovna do Písku a jak jste zde spokojený?
Po sestupu s Mostem do ČFL jsem byl na zkoušce ve Vlašimi, kde to bohužel nedopadlo. Pak ještě něco bylo, ale na zkoušky se mi nechtělo a od zkoušky ve Vlašimi jsem byl v dennodenním kontaktu s panem Dejmalem a dal mu slovo, že když to ve Vlašimi nedopadne, že přijedu do Písku, pobavíme se o podmínkách a ukáží mi areál v Písku. Ten jsem znal už jako soupeř, takže jsem věděl, do čeho jdu. A nemůžu si na nic stěžovat, je tady pěkné zázemí, dělalo se nové hřiště a od nové sezony by se mělo hrát pod světly, což je vždycky zážitek. Výplata chodí jak má, trenéři mají výborné tréninky, je tady skvělá parta kluků a našel jsem si v nich dost dobrých kamarádů, nebojím se říci, že nejlepších. (úsměv)
Žijete přímo v Písku, nebo dojíždíte? Je fotbal vaším hlavním zaměstnáním, nebo jste stejně jako většina hráčů pracující?
Dojíždím z Kladna s Michalem Rendlou a klukama z Prahy. Když někomu říkám, že to jezdíme asi 5 až 6 krát týdně, nechce mi to věřit. (smích) Fotbal je mým hlavním zaměstnáním, není to na žádné vyskakování, ale přežít se s tím dá. Bohužel, když jezdíme takovou dálku, bylo by to složité spojit se zaměstnáním a u nás převažují chytré vysokoškolské hlavičky než pracovníci. (smích)
Chtěl byste se ještě podívat do vyšší soutěže, okusit zahraniční angažmá, nebo chcete zůstat v ČFL?
Upřímně, na vyšší soutěž už to není, už jsem starý. (smích) Ale když vidím kolikrát, kdo ji hraje, tak se nestačím divit, co dělají ještě moji spoluhráči semnou v týmu, ale jak řekl jednou v jednom rozhovoru Martykán z Ústi nad Labem, druhou ligu už dneska může hrát každý, kdo umí trošku zatáčet. A já osobně bych chtěl za hranice, dost mých bývalých spoluhráčů už tam hraje a vím, jak se mají a závidím jim, i když to není zadarmo.
Jak byste ohodnotil sezonu FC Písek v sezoně 2016/17?
Rozdělil bych jí na dvě části. Podzimní část beru jako nepovedenou, nedařilo se nám a měli jsme i dost výkyvy formy, kdy jsme dokázali zahrát dobře, ale další zápas úplně vyhořet. Za to jarní část z mého pohledu dost povedená, jak výsledkově, tak hlavně herně,. Co nám trenéři naordinovali, tak to jsme do puntíku plnili. Podle mě náš fotbal musel lidi bavit.
Uvidíme vás i v příští sezoně ve žlutém dresu Písku?
Říká se mi to těžko, ale už je mi 28 let a dostal jsem lukrativní nabídku od kamarádů z Ostrova na fotbal s prací. Přítelkyně skončila školu na Kladně a našla si práci v Karlových Varech, kde už si zařizujeme nové bydlení a chceme se posunout dál v našem společném životě, což je rodina. Klub na mě uplatnil opci, ale já už se vidím hlavou jinde. Vše se řeší s majitelem klubu, doufám, že to bude ke spokojenosti obou stran a rozejdeme se v dobrém. Písek bude moje srdeční záležitost, vždy jsem se snažil pro něj odvést maximum!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.