Trenér Aubrecht se loučí s Baníkem.

Stříbro se navzdory úspěšné sezóně loučí s trenérem Aubrechtem, který se nám rozpovídal v našem rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začneme ze široka. Když jste se Stříbrem do krajského přeboru postoupili, báli jste se, zda na něj budete mít?
Nebál, úroveň KP znám, věděl jsem, že máme sílu kabiny i slušnou kvalitu a tým drží pohromadě, že se o výsledky popereme, spoléhal jsem na tým jako celek. Proto jsem ani nepožadoval žádné posily, aby si to uhráli kluci, co vybojovali postup.
Už po podzimu bylo jasné, že máte nakročeno k pohodlné záchraně. Neměl jste obavy z nějakého pocitu uspokojení?
V žádném případě, kluci byli řádně nažhaveni, hecovali se, nestrpěl bych nějaké uspokojení nebo machrování, nikdo takový v týmu není. Jeden takový hráč zde byl, pomohl nám jako nejlepší střelec vykopat 1. A třídu, ale přesto musel právě pro toto chování kabinu opustit i jako nejlepší střelec. Strach jsem měl pouze ze zranění, což se bohužel naplnilo.
Vše vyvrcholilo parádní jízdou v závěru ročníku, kdy jste poráželi jednoho soupeře za druhým. Na jaký zápas z této vítězné série vzpomínáte nejraději?
Naše jarní jízda začala neúspěchy, zranění jediného gólmana Dolejše, který byl do té doby oporou, střídáním v brance hráčů z pole, zraněními Eliáše, posléze Ulče, Pleška, Zaorala, Vejvody a na lavičce byli dorostenci, které jsem ani neznal jménem. Prohráli jsme smolně s Rapidem, Luby a ostudou ve Vejprnicích, Nabídl jsem rezignaci, ale vedení ji nepřijalo a hráči ji také nechtěli. Udělali jsme hráčskou schůzi, šli do bazénu a na pivo místo tréninku a pak začala spanilá jízda, ve kterou jsem ani já nevěřil. Díky hráčům, kteří byli fit. Všechna vítězství mě potěšila, nejvíc s nabitým Rozvadovem v derby.
Celkově potom vládne se sezónou spokojenost?
Naprostá. I když mi kluci slíbili 5. místo po jarní krizi, ale 7. místo vynikající..
Sešla se vám dle slov samotných hráčů výjimečná parta, cítil jste to podobně?
Neskutečná parta bojovníků, kde je tým věkově výborně složen, zkušení třicátníci Hřebík, Bůžek, Zaoral, Ulč, starší a velezkušený Pleško a dravé talentované mládí Kohút, Tůma a Pavlas. Mentálně nejlepší parta za mé 20leté trenérské kariéry. Navíc byla zde neskutečná symbióza mezi mnou a hráči. Za 3 roky jsme věděli, co chceme a co můžeme vzájemně čekat - já od nich a kluci ode mne.
Když se za celou sezónou ohlédnete, kteří hráči hráli klíčovou roli a nejvíce pomohli k výbornému umístění?
Pochválil bych celý tým, fotbal není tenis, je to kolektivní hra od "golmanů" přes Karla Blažka, který nemohl vůbec trénovat, ale vždy přišel, sedl si na lávku a když jsem jej potřeboval, podával kvalitní výkony. Nikdo se neurazil, když jsem jej nedal do základu, ale spíš naštval a začal více makat.
Jaká byla spolupráce s takovým hráčem, jakým je Lukáš Pleško?
Luky přišel po mé první sezoně ve Stříbře a postupu do 1.A třídy. Výborný fotbalista, skromný, skvělý do party, nikdy si nehrál na ligouše, příkladný v tréninku, Velmi jsme se vzájemně respektovali a stali jsme se kamarády. I když jsem s ním někdy hovořil o sestavě a taktice, nikdy mi do mé práce nezasahoval a pro mladé byl kamarádský a příkladem. Zodpovědný byl i když jsme po vítězných zápasech slavili, tzv. umí za to vzít a jde příkladem i mimo hřiště. Luky, díky! Rád jsem s Tebou spolupracoval.
Jaké jsou vaše osobní plány pro další sezonu?
Neplánuji zatím nic, fotbalu se budu určitě věnovat i nadále, ve Stříbře jsem skončil, S hráči jsem v kontaktu a voláme si. Mám nějaké nabídky na trénování, vše se rozhodne v nejbližší době, ale na trénování nelpím, klidně si rád od trénování odpočinu, mohu se věnovat fotbalu v jiné funkci, ale bez fotbalu si svůj život - pokud mi bude sloužit zdraví - neumím představit. Poznal jsem jej z pozice trenéra i funkcionáře svazu a stále mě baví.
Chcete něco vzkázat hráčům do kabiny?
Hoši díky, jste frajeři, Adamovi Kohútovi, který udělal největší pokrok ve výkonnosti, a Ondrovi Pavlasovi přeji, aby uspěli na zkoušce ve vyšší soutěži, kam jdou do přípravy, oba na to mají, a ostatním alespoň takové výsledky, jako jsme dosáhli společně. Nenechte se ničím rozhodit a makejte jako doposud, o Vaše výsledky v KP nemám obavy, byla to radost s Vámi spolupracovat. V týmu nebyl žádný rušivý element, což byl základ našich úspěšných tří krásných sezon. Kluci, díky a ať se daří, přijedu se na Vás podívat. " Hráče kola" na závěr samozřejmě v kase u kapitána Hřebíka dorovnám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.