Hráč 26. kola David Šteiner: Poperu se o to, abych dostal čuchnout v áčku!

Další ročník soutěže je za námi a my se loučíme rozhovorem s mladým brankářem FK Neratovice-Byškovice Davidem Šteinerem (17). Ten stíhá působení v dorostu i v obou mužských týmech a už se těší na další sezónu. V ní by rád přidal další starty v divizním A-týmu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství v anketě o hráče kola. Jak se ti ve Velkém Borku chytalo?
Především bych chtěl všem moc poděkovat, že pro mě hlasovali. Ve Velkém Borku se mi kupodivu chytalo dobře, nebyl to příliš těžký zápas. Po pravdě řečeno jsem to čekal po náročné rozlučce s A-týmem horší.
Byl průběh zápasu tak jednoznačný, jak napovídá konečné skóre?
Myslím, že zápas byl jednoznačný. Od první minuty jsme Borek přehrávali a nepůjčili jsme jim balon. A kromě střely Mihalíka jsme soupeři nedovolili žádnou větší šanci.
Měl jsi v tomto zápase nějaký těžký zákrok? Mohl bys ho čtenářům popsat?
Na žádný těžší zákrok si nevzpomínám, celý zápas jsem spíš hrál nohama. Měli pár centrů do vápna, ale nic těžkého.
Když jsme spolu dělali rozhovor před dvěma lety, dělil jsi svůj čas mezi Byšice a Neratovice. Co se od té doby změnilo v tvém fotbalovém životě?
Od té doby se změnilo to, že po zrušení střídavých startů hraju už pouze v Neratovicích. A abych řekl pravdu, i když mám k Byšicím skvělý vztah, jsem rád, že je tomu tak.
Ty jsi v této sezóně pendloval mezi A-týmem, B-týmem a starším dorostem. Do kterého týmu jsi vlastně patřil?
Já to sám nevím. Chodil jsem trénovat s A-týmem, za což jsem fakt rád, protože mi to dalo hodně a doufám, že to tak i zůstane. Zápasy jsem chytal za dorost a občas za béčko, ale to nebylo moc často. Většinou jsem jezdil s áčkem na lavičku.
Jak těžké pro brankáře je, zvykat si každý zápas na jiné spoluhráče v poli před sebou?
Mně osobně to problém nedělá. Troufnu si říct, že všechny hráče znám dobře, takže vím, co od nich čekat a co ne. Brankář má povinnost si to před sebou zorganizovat, takže myslím, že v pohodě.
V této sezóně ses do zápasů dospělých dostával celkem pravidelně. Bereš zápasy mužské kategorie už jako rutinu?
Jako rutinu to rozhodně neberu. Chytal jsem myslím šest nebo sedm zápasů za B-tým a za A-tým jsem zvládnul dva. Mám ještě rok v dorostu, ale doufám, že zápasy za chlapy budou přibývat, protože je to přece jenom něco jiného než dorostenecká soutěž.
Jak se ti povedly zápasy za áčko?
Za A-tým jsem odchytal druhý poločas na Kladně, kde jsme prohráli gólem z 88. minuty 1:0. A potom jsem chytal i následující kolo doma proti Českému Brodu, ale z toho mám noční můry ještě teď - vyfasoval jsem bohužel bůra...
Jaká atmosféra panovala na jaře v B-týmu? Přeci jen, na to, že tým pohromadě prakticky netrénoval, výsledky měl skvělé…
Já jsem to vnímal jen pozitivně... béčko sice moc netrénovalo, ale někteří chodili alespoň jednou s áčkem a kvalita tam byla veliká.
Jaká je šance, že bys příští sezónu začal už jako jednička A-týmu?
Tak toto je otázka asi pro vedení a hlavně pro trenéra. 13. 7. nám začíná příprava, dám do toho všechno, co ve mně je a uvidíme, jestli na to mám, nebo ne. Ale s dorostem jsme postoupili do divize, takže si myslím, že budu fungovat spíše jenom v dorostu. V áčku budu začínat dá se říct už třetí sezónu a poperu se o to, abych dostal čuchnout (smích)!
V Neratovicích funguje i úspěšná brankářská škola pod vedením Denyse Luksíka. Neláká tě zkusit si také výchovu mladých brankářů?
Do trénování se zapojuji už teď. Baví mě to a chtěl bych si udělat teď v létě C-licenci. Navíc se v létě zúčastním jako trenér Denysova brankářského kempu.
Právě probíhá fotbalové EURO U 21, ve kterém naše barvy čeká rozhodující zápas o postup ze skupiny. Věříš našim?
Ano, Čechům věřím. Máme hodně silný tým a myslím, že ještě ukážeme, co v nás je. Počítám s medailí!
Co říkáš na výkony brankáře Zimy?
Abych pravdu řekl, neviděl jsem ještě pořádně celý zápas, ale góly ano. Hodně lidí na něj hází první gól proti Němcům, ale podle mě to měl těžké. Měl před sebou hodně hráčů, střela navíc skočila pod rukou. Vypadá to blbě, ale tohle je prostě těžký. Ve druhém zápase, co jsem viděl, tak podržel a byl klíčovým hráčem zápasu.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal pro mě znamená opravdu moc. Mám to v Neratovicích rád, jsem na hřišti víc než kde jinde a dá se říct, že fotbalem žiju!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.