Neposouval jsem se dál, vysvětluje změnu klubu Václav Světlík

Přestoupil, z Plzně však neodešel. Dres Petřína vyměnil za Doubravku a má za sebou první ostré utkání po boku zkušeného stopera Petra Knakala. Jak se Václav Světlík těší na vzájemné duely se svým bývalým klubem? A na co mu před dvěma lety propukla alergie?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Václave, gratuluji k ocenění Hráče kola. Alarmoval jste lidi ze svého okolí, aby hlasovali?
Děkuji vám. Nealarmoval, bylo mi spíš oznámeno, že figuruji v Sestavě kola. Spoluhráči tohle hodně kontrolují kvůli případným pokutám a také nejvíce hlasovali. Vítězství v hlasování mě vyjde na dvě stovky do kasy.
Hlasování jste ovládl i přes prohru Doubravky v Mariánských Lázních. Jak jste zápas viděl z vašeho pohledu?
Od začátku jsem měl ze zápasu dobrý pocit. Hráli jsme lépe, drželi míč na svých kopačkách a soupeře jsme k ničemu nepustili. Bohužel jsme neproměnili naše tutovky včetně penalty a sami inkasovali ve druhé půli. S výsledkem jsme bohužel už nic udělat nedokázali.
V nejlepší jedenáctce úvodního kola byl také lázeňský gólman David Šmejkal. Neprotáčely se vám až panenky z toho všeho, co zvládl pochytat?
Podle mého názoru měl jediný moment při vystihnutí směru penalty. Vinu bych viděl spíše u našich ofenzivních hráčů v koncovce.
Do Senca jste přišel o letní přestávce z Petřína, se kterým jste suverénně vybojoval postup zpět do divize. Těšíte se na vzájemné duely?
Určitě se těším! Ještě před mým odchodem, kdy už jsem měl přestup jistý, jsme se navzájem hecovali. Lehké to určitě nebude.
Co vás ke změně dresu vedlo?
Pocit, že už se dál výkonnostně neposouvám. A také enormní zájem ze strany Doubravky.
Jaká byla letní příprava Doubravky?
Krátká a velice intenzivní. V letní přípravě je na všechno velice málo času. Hned od začátku jsme začali naplno, takže hráči, kteří neplnili individuální plán, to měli hodně těžké.
Zapadl jste už do nového kolektivu?
S většinou kluků se znám už z dřívějška, takže pro mě nebyl problém zapadnout. Parta je tady skvělá.
Po zápasech chodíte s Milanem Ungrem relaxovat do jednoho plzeňského klubu. Prozradíte ostatním, do jakého?
Abych pravdu řekl, tak nevím, který myslíte. My jsme jich vymetali docela dost.
S tím asi souvisí i nakázání trenéra Jindry, abyste zredukoval počet nočních radovánek. Jak se vám daří toto omezení dodržovat?
Zatím výborně! Ovšem po domácím zápase s Hořovickem nás čeká zápisné. Tam určitě něco proběhne a doufám, že to trenér pochopí a snad se k nám i připojí. Tímto Vás, trenére, zvu na zápisné (smích)!
Dokonce jste přestal pít pivo, zrovna v Plzni…
Tahle skutečnost bohužel byla donucená, protože u mě asi před dvěma roky propukla alergie na chmel. A ano, bolí to dodnes.
Za svých bujarých let jste prý zvládl vypít láhev rumu na ex. Je to pravda?
Stalo se to jednou a je to poslední věc, kterou si z daného večera pamatuji. Musím ale podotknout, že to byla pouze půllitrová flaška (smích).
Spoluhráč David Brabec se stal Hráčem roku Divize A. Už jste to pořádně oslavili?
Všechno proběhne na zápisném. Ani nevím, jakou konkrétní částku bude muset přispět do týmové kasy, ale asi bude vyšší než ta moje.
Zpět ale na trochu serióznější notu. Máte nějaké cíle pro sezónu?
S týmem bychom se samozřejmě chtěli umístit co nejvýše, kádr na to máme. Bohužel nám nevyšel první zápas, ale o to víc budeme bojovat v těch dalších.
Jaký celek tipujete na vítězství v soutěži?
Letošní ročník je velmi vyrovnaný. Opravdu si netroufnu odhadnout celkového vítěze. Kdo ví, třeba to bude Senco!
Jak jste již zmínil, čeká vás první domácí zápas, přivítáte Hořovicko. Co od utkání očekáváte?
Los nám na začátek vybral velmi těžké soupeře. Hořovicko si pamatuji ještě z minulého působení v divizi s Petřínem, kdy nás k ničemu nepustili. Nevím, jaký kádr má teď, ale po prvním jeho výsledku v letošním roce je lehké odhadnout, že bude velmi kvalitní. Bude to boj od začátku do konce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.