Nervozitou netrpím. Mám odehráno dost na to, abych se bál vzít na sebe zodpovědnost, řekl Michal Ondráček, gólman Jaroměře

Hráčem uplynulého kola se stal gólman Jaroměře, který v bezgólovém zápase s Kostelcem pomohl svému týmu k výhře v penaltovém rozstřelu. V něm chytil tři penalty soupeře a tu rozhodující sám proměnil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste po bezbrankových devadesáti minutách porazili Kostelec v penaltovém rozstřelu. Byl zápas vyrovnaný tak, jak napovídá skóre?
Zápas byl vyrovnaný na šance, ale po většinu zápasu jsme měli míč pod kontrolou my.
Cítíte větší nervozitu nebo tíhu odpovědnosti, když je skóre dlouho bezgólové, než když vedete o jednu branku?
Máme silný tým na to, aby skóre otočil proti každému soupeři. Dokud rozhodčí neukončí zápas, tak odpovědnost cítím. Co se týče nervozity, tak tu už nemám.
V penaltovém rozstřelu jste chytil tři penalty. Měl jste soupeřovy střelce přečtené, nebo jste jejich záměry vyčetl z jejich rozběhu?
To je brankářovo tajemství. Videa a podobné věci ale nestuduji.
O penaltovém vítězství Jaroměře jste rozhodl nejen chycenými penaltami, ale i tím, že jste tu rozhodující sám proměnil. Má brankář jako exekutor penalty nějakou výhodu, zkušenost, kterou hráč z pole nemá?
Zkušeností s nimi jako exekutor moc nemám, ale vím, že pokud se to dobře trefí, tak tam může stát i Neuer a stejně to nechytí. Z minulého víkendu jsem i něco okoukal od kolegy Milana Pavliše z Vysoké. Výhodu mám určitě v tom, že mě nikdo jako exekutora nezná.
Troufl byste si kopat penaltu i během základní hrací doby za stavu 0:0?
Pokud bych dostal důvěru od trenéra tak ano. Už mám odehráno celkem dost let na to, abych se bál na sebe vzít zodpovědnost.
V medailonku na klubových stránkách Jaroměře o vás spoluhráči řekli, že býváte impulzivní. Přivedlo vás to na hřišti někdy do problémů, například s rozhodčími?
Zápasy prožívám naplno, ale nikdy bych to nenazval problémem. Červenou jsem dostal před lety jen za ruku mimo vápno
Na internetu se dají dohledat videa, na kterých si se soupeřovými útočníky pohráváte technickými kličkami, nebo dáváte gól přes celé hřiště. Jste tedy tím typem gólmana, který není přikován k brankové čáře a nebojí se opustit své vápno?
Kličku dělám, jen když musím. Na hřišti jsem od toho, abych chytal, a o to snažím. Pravdou je, že jsem v divizi byl 4. nejlepší střelec našeho týmu s jednou brankou. Trenér by určitě uvítal, abych se pohyboval častěji mimo vápno.
O víkendu vás čeká zápas na hřišti hradecké Slavie, ve které jste rovněž hrál. Jak speciální zápas to pro vás bude?
Na Slavii to mám rád. Mají krásný areál a skoro všechny kluky znám. Speciální zápas to ale nijak nebude, chceme vyhrát tak jako vždycky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.