Jdeme si pro postup, říká Marek Ustohal

Vítězem ankety Hráč kola se stal Marek Ustohal z FŠ Třebíč, který přispěl dvěma góly k výhře nad Jakubovem 5:3. Nyní si s tímto hráčem přečtěte celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Měli jsme problémy v obraně, soupeř po našich chybách třikrát skóroval, zatímco my jsme naše obléhání ukončili zpravidla před šestnáctkou. Naštěstí jsme však ve finále prokázali naše nebetyčné ofenzivní kvality a gólovou přestřelku ovládli.
Jak jsi spokojen se svým výkonem?
Že bych byl extra spokojen, to říct nemůžu. Dal jsem ale dva góly, které týmu hodně pomohly, a to se počítá. Musím na sobě ale pořád pracovat, se svojí technikou bych momentálně neuspěl ani v HFK Třebíč.
Popíšeš nám své dvě gólové trefy?
Obě branky byly dost podobné. Pokaždé jsem díky svému zabijáckému instinktu vyčíhl správný prostor v šestnáctce a po přihrávkách ze strany nemilosrdně jedním dotykem zavěsil míč do soupeřovy svatyně. Diváci byli u vytržení. Zásluhy však patří i spoluhráčům Lukáši Tomkovi a Jiřímu Roupecovi, kteří mi u gólů asistovali.
Jak jste zatím spokojeni se svým umístěním?
Rád říkám, že vždycky může být líp, ale jsme první, takže to nejde. Hlavní je ale vyhrávat nadále, pořád za sebou máme jen tři kola.
Nyní vás čeká zápas na půdě Podhorácka. Co bys řekl o soupeři a s čím do zápasu půjdete?
Na utkání nebudu k dispozici, takže mě taktická příprava minula. Jsem si ale jistý, že kluci v týdnu vše potřebné doženou na videu. Cíl je jasný, vítězství. Nic jiného nebereme, jdeme si pro postup.
Máš před zápasem nějaký zvláštní rituál?
Mám, kluci se mi kvůli tomu smějí. Vždy před zápasem si obuji obě kopačky a navléknu dres. Nevím proč, dělám to už od dětství.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Začínal jsem tady ve fotbalové škole, pak jsem se přesunul do HFK, kde jsem vyjma krátkého hostování v Okříškách působil celou aktivní kariéru. Teď jsem se ale konečně posunul zpět na nejvyšší stupínek a vrátil se do působiště mého srdce.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Franka Lamparda. Z těch aktivních mám v oblibě Clinta Dempseyho.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Chelsea FC.
Jaké máš koníčky?
Stavění hradů z písku.
 Který filmový žánr vyhledáváš?
Cokoli od Christophera Nolana. Mám rád dramata, po kterých z kina odcházíš s otevřenou pusou.
Tvé oblíbené jídlo a pití?
Pivo a knedlo-zelo-vepřo od mamky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.