Martin Beníšek změnil dres, protože v Radimi mu to nestřílelo. Zdá se, že udělal dobře

Králem prvního kola okresního přeboru se stal čtyřiadvacetiletý středopolař Plaňan, Martin Beníšek. Vaše hlasy mu přinesly více než padesát procent hlasů a Martin si toto ocenění zasloužil za kvalitní výkon a dva góly v síti Tuklat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k zisku titulu Hráč kola. Jak probíhalo hlasování?
Dozvěděl jsem se o sestavě kola od spoluhráčů, kteří mi hned hlásili, že kdybych náhodou vyhrál, tak to samozřejmě nebudu mít zadarmo. Takže věřím, že mě v hlasování dostatečně podpořili. Když se o tom dozvěděla přítelkyně, neotálela a sdílela příspěvek na sociální síti, kde se připojili členové z rodiny a přátelé. Doufám tedy že i přátelé, jelikož mi jinak moc "slávu" nepřejí :-D.
Plaňany začaly dobře a jsou pasovány na černého koně. Co si myslíte vy a spoluhráči - kde se chcete na konci soutěže vidět?
Chtěli bychom hrát lepší střed tabulky. Myslím si, že konečné umístění do pátého místa by pro nás měl být reálný cíl.
Byl to váš první "ostrý" zápas za Plaňany. Jak si sedla sestava, jak se hrálo vám osobně?
V plné sestavě jsme hráli poprvé, ale vzhledem k tomu, že jsou v týmu jak zkušení hráči (nemyslím tím staří :-D), tak i dravé mládí, sedlo si to, myslím, velice dobře. Máme ještě určitě na čem pracovat, ale po prvním kole můžeme být spokojeni. Zápas pro mě byl ze začátku velice náročný, bylo úmorné vedro, navíc jsem dostal asi ve třicáté minutě slušně naloženo přes obě nohy a necítil jsem se plně fit. Po prvním gólu se mi hrálo hned líp.
Dal jste dva góly, můžete je trochu popsat? Jste kanonýr a dáváte góly běžně nebo to byla spíš náhoda. Vzpomeňte na nějaký váš kuriozní nebo důležitý gól...
Taky už to trvalo, ten gólový půst :-D. První jsem doklepával v souboji z odrazu od břevna a druhý vyrážel brankář střelu na úroveň penalty, k míči jsem se dostal první a z voleje nártem trefil na zadní tyč. V dresu Radimi se mi poprvé v mé kariéře nepodařilo vsítit gól celou sezonu (když nepočítám přáteláky nebo rozstřel v penaltách), ale jinak jsem byl zvyklý dávat nějaké ty góly. Mám rád góly ze střední vzdálenosti, nejlépe z přímáku, ale to jsem dal naposledy asi proti Dobřichovu brankáři Krulišovi (doufám, že si to přečte):-D
Jaká je vaše dosavadní kariéra?
K fotbalu mě přivedl děda už v pěti letech. Začínal jsem v přípravce ve Velimi, kde jsem prošel přes mládež až do chlapů. Odehrál jsem pár minut v A týmu, ale pár minut nebylo nic pro mě, takže jsem následně zůstal jen hráčem velimské rezervy. Minulý rok jsem se rozhodl opustit i béčko, jelikož mi trenér nedával tolik šance, kolik bych si představoval. Rozhodl jsem se pro Radim, kde jsme se se spoluhráči snažili udržet nejnižší krajskou soutěž, což nám bohužel nevyšlo. No a v červenci jsem se rozhodl pro Plaňany, znám tam pár kluků a cítil jsem, že potřebuji změnu, když mi to v Radimi nestřílelo. Nejvíc mi dali určitě trenéři Kyncl v žácích a poté pan Polák v dorostu, tímto bych je chtěl pozdravit a poděkovat jim.
Který tým je vaším oblíbeným (český, světový), kterého hráče obdivujete?
U nás je to Sparta. K ní bych se aktuálně nechtěl moc vyjadřovat, protože mi vůbec nedělá radost. V zahraničí je to Chelsea, ve které hrál i můj nejoblíbenější hráč Frank Lampard.
Je odehrané první kolo. Překvapil vás nějaký výsledek? Proč? Kde jste čekal něco jiného...
Tak určitě, kluci z Radimi si asi nezasloužili dostat tolik gólů a rezerva Velimi pouze vítězství 1:0.
Příští týden odehrají Plaňany derby v Radimi, kde jste hrál v minulé sezóně. Co od tohoto zápasu očekáváte? Hecujete se s bývalými spoluhráči,...
S některými se občas vídám, takže se to samozřejmě bez nějakého zdravého hecování neobejde :-D
Repre čekají dva zápasy kvalifikace. Jak si povede? Bude ještě po těchto dvou zápasech hrát o šanci?
Bohužel s tím, co teď máme v repre, už v postup nevěřím a po prvním zápase s Německem budeme mimo postup.
Jaké jsou vaše další koníčky mimo fotbal, čím se bavíte, jak odpočíváte,....
Mám rád celkově všechny sporty, takže si rád zahraji s přáteli třeba tenis nebo nohejbal. Hodně času trávím s mojí dlouholetou přítelkyní Terezkou při předělávání našeho bydlení, kterou tímto také na dálku zdravím.
Co se vám vybaví při slově "dovolená"?
Když je čas, tak rád opravdu vypnu, takže typická pláž a nějaký ten drink k tomu :-).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.