Gólman Vyšehradu Jiří Havránek: Střídat umělou a přírodní trávu není jednoduché

Náhoda tomu chtěla, že po Janu Růžičkovi z Vltavínu se hned dalším Hráčem kola stal další bývalý "bohemák", navíc Růžičkův velký kamarád. Třicetiletý brankář Jiří Havránek z Vyšehradu. Ten se v rozhovoru vyznává, že kdo jednou přičichne k Dolíčku, už je navždy srdcem klokan. Vzpomínka na poslední ligový zápas proti Spartě je ale pro Havránka trochu hořká....

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V anketě jste se přetahoval o prvenství s chrudimským Krčálem do posledních minut. Sledovat jste to?
No spíš moje přítelkyně. Takže, že jsem měl nejvíc hlasů, je hlavně její práce (úsměv). A děkuju i všem kamarádům, co si vzpomněli a dali mi hlas.
Je sestava kola v kabině sledována, proniklo umístění v ní už například do sazebníku v uvozovkách pokut?
Spíš si děláme srandu z toho, že trenér má pár oblíbenců, které vždy po zápasech jmenuje a jak vidím, tak jsem mezi nimi, takže díky trenére!
Vy jste si vysloužil místo v sestavě kola vychytanou nulou v Nymburku. Měl jste více práce, než jste čekal?
Celý zápas jsme byli lepším týmem, až ke konci nás Nymburk zatlačil a musel jsem tam pak řešit nějaké situace. Ale trenérům se asi nejvíce líbilo, že jsem byl trošku důraznější v jednom souboji a záložník z Nymburka musel po tom vystřídat. Nymburk má velmi dobrou defenzivu, ale útok jim zatím vůbec neklape. I s námi měli tři gólovky, ale vyřešili je tak, že by to chytil i pověšený kabát na břevně.
Vy jste dokonce v Nymburku působil. Stejně jako v mnoha dalších mužstvech. Sparta, Libuš, Bohemians, Ostrá, Čáslav, Brozany, Vltavín, Dobrovice. Co za tak častým stěhováním stojí?
Byl jsem dlouho v Bohemce, asi osm let. Mezitím jsem byl na dvou hostováních, protože jsem byl mladý a potřeboval jsem chytat a ne jen krýt záda legendě Radku Sňozíkovi. Další asi čtyři hostování už byly hlavně proto, že z Bohemky jsem neodešel úplně v dobrém, ale to je na knížku. Samozřejmě, že už bych se rád usadil (úsměv).
Kde jste se zatím cítil nejlépe?
Tak samozřejmě Bohemka. Tam, když člověk je aspoň na dvě sezóny, tak prostě už do konce života je srdcem klokan. Nejkrásnější vzpomínky mám na všechny tři postupy do první ligy, co jsem s Bohemkou zažil.
Zachytal jste si za Bohemku i první ligu, třeba proti Spartě. Je právě tento duel tím, který si z kariéry vybavíte nejvíce?
No, je to můj poslední zápas v lize a asi si ho úplně za rámeček nedám. Většina lidí si vzpomene na nepovedenou kličku v tom zápase a následný gól. Ale aspoň jsem se druhý den dostal poprvé v životě na titulní stranu novin. Sranda (úsměv).
Mimochodem, váš spoluhráč z tohoto ligového zápasu v roce 2014, Jan Růžička, vyhrál anketu před vámi. Chcete mu něco vzkázat?
S Honzikem jsme velmi dobří kamarádi, takže jsme v kontaktu skoro denně. A společný máme právě i poslední ligový zápas se Spartou.
Jaké ambice máte s týmem Vyšehradu?
Vyšehrad chce hrát v první čtyřce, to jsou cíle dané před sezónou.
Jak hodnotíte změny v kádru po minulé sezóně?
Tým je myslím si nadstandardní v ČFL a vstup zatím vyšel perfektně.
Vyšehrad hraje svá domácí utkání na umělé trávě. V čem je fotbal na umělce pro gólmana specifický?
Je to úplně jiný sport (úsměv).
Nedělá vám změna povrchu z týdne na týden problém?
Není to jednoduché,ale začínáme si pomalu zvykat. Zrovna v Nymburce jsme se tak shodli ,že jsme potřebovali tak třicet minut, abychom si na přírodní trávník zase zvykli. Ale spíš je to horší pro naše soupeře, hlavně teď v létě, protože je na té umělce šílené vedro.
Bolí chytání na umělce víc, než na trávě?
To ani ne, spíš se občas spálíte, ale je to v klidu.
Nyní vás čeká utkání s Převýšovem...
Máme už celkem dost zraněných, na to, že je začátek soutěže. Převýšov bude určitě těžký soupeř. Loni skončil hodně nahoře, ale v té naší lize může opravdu každý porazit každého.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.