Na vyšší důraz jsme si rychle zvykli, říká Filip Svoboda

Filip Svoboda je šestnáctiletý kobeřický fotbalový talent. Právě jeho jste svým hlasováním pasovali na hráče kola. Rozhovor s Filipem si můžete přečíst zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Filipe, předně se krátce představ našim čtenářům. Co studuješ? Ve kterých fotbalových štacích si působil?
Ahoj, jmenuji se Filip Svoboda a je mi šestnáct let. Studuji střední průmyslovou školu stavební, kde jsem teď nastoupil do druhého ročníku. Jako malý jsem začínal samozřejmě v Kobeřicích, poté jsem chvíli hrál v přípravce v Bohunicích a asi pět let jsem strávil v Moravské Slavii Brno, odkud jsem se před dvěma nebo třemi lety vrátil zase do Kobeřic.
Kdo je tvým největším fotbalovým vzorem?
Určitě Lionel Messi. Ale hodně se mi líbili taky Xavi nebo Lampard.
Téměř od začátku hlasování jsi naši anketu vedl a nakonec ji absolutně ovládl. Tušíš, čí to bude zásluha?
Jednoznačně musím poděkovat Pavlovi Hloužkovi, našemu brankáři. Ten mě do ankety přihlásil a pravidelně mi posílal hlasy, takže určitě on má na tom velký podíl.
Prozraď, jak vypadá kabina v Kobeřicích. Máte nějakého vyloženého šprýmaře? Zavedl už pokladník pokutu za rozhovor hráče kola? Sledujete portál fotbalunas.cz?
V týmu máme skvělou partu a vtipálků je tu hned několik, takže že by to byl nějaký jednotlivec, to asi ne. Zatím tady žádná taková pokuta nebyla, ale tuším, že se tomu asi nevyhnu. Fotbalunas jsem začal sledovat vlastně až teď o víkendu, abych pravdu řekl, moc jsem o tom doteď nevěděl.
V utkání s Vilémovicemi jsi vstřelil úvodní branku, dodal klid spoluhráčům na kopačky a nakonec jste si připsali důležité body z venku. Jak hodnotíš utkání ve Vilémovicích?
Byl to těžký a bojovný zápas, kvůli zranění museli střídat asi tři naši hráči. Hodně nás podržel Pavel Hloužek v bráně, kterému můžeme taky děkovat. Za tři body jsem rád, ale určitě máme co zlepšovat.
Zatím se vás drží nováčkovská euforie. Čtyři zápasy = čtyři výhry. Jak se ti zatím hodnotí začátek sezony?
Určitě kladně, asi nikdo z nás nepočítal s tím, že bychom první čtyři zápasy vyhráli. Ale musíme zůstat nohama na zemi, sezóna je ještě dlouhá.
Jak vnímáš skok mezi okresním přeborem a I.B třídou?
Jsou tam určité rozdíly, napřiklad v důrazu je to trochu o něčem jiném. Některé týmy jsou na tom taky fotbalově trochu výš, ale myslím, že nám to zatím žadné větší problémy nedělá.
V příštím utkání vás čeká zatím asi nejtěžší soupeř - Pačlavice, které zatím neměly problém převálcovat každého soupeře. Co můžeš od takového zápasu čekat?
Bude to pro nás tak trochu zkouška, abychom zjistili, jak na tom vlastně jsme v porovnání s těmi lepšími týmy z horních příček tabulky. Doufám, že utkání přiláká hodně diváků a bude se na co dívat.
V sobotu se také nostalgicky můžeme podívat do historie. Kobeřice s Pačlavicemi se už několikrát střetly. Jak ve finále okresního přeboru dorostu, tak i v mužských kategoriích. Cítíš v kabině mírnou rivalitu?
V kabině se na zápas všichni těšíme, možná i právě díky těm několika vzájemným zápasům z posledních let. Takže rivalitu bych v tom viděl asi jen v tomhle směru.
Budete to právě vy (Kobeřice, Pačlavice), kdo se nakonec porve na konci sezóny o postup? Nebo se přidá ještě někdo další? Po čtyřech odehraných kolech už je na čtvrté místo odskok pět bodů. Je mezi Kobeřicemi a Pačlavicemi rozdíl s ostatními? Jaké cíle mají Kobeřice a kde se podle tebe budete pohybovat po posledním kole?
Na řeči o postupu je myslím ještě hodně brzo. My i Pačlavice máme trochu rozdílné cíle. Pačlavice chtějí postupovat, my jako nováček jsme si dali za cíl skončit v první polovině tabulky. Do konce sezóny je ještě daleko, tak uvidíme, jak to nakonec všechno dopadne, každopádně kdybychom skončili na prvních příčkách tabulky, bylo by to krásné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.