V Oseku už asi fotbalově dožiji, říká Muž kola Martin Carda

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejvíce hlasů získal Martin Carda z Oseka a mi vám přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Komu by si chtěl touto cestou poděkovat a byl tvůj spoluhráč Jakub Říský zklamaný, že skončil v hlasování za tebou?
Hodně spoluhráčů z našeho týmu chtělo naplnit týmovou pokladnu také ode mě, takže si nemyslím, že by byl zklamaný, spíš měl škodolibou radost.
Před zápasem s Dražicemi asi nepanovala v týmu dobrá nálada. V Protivíně jste dostali osm branek a celkově vás domácí předčili ve všech směrech. Probíhalo v týdnu tzv. mytí hlav, abyste se dobře připravili na slušně bodujícího nováčka z Dražic?
Trenér se to v týdnu snažil všem hráčům vštěpovat do hlav, ale máme u nás spoustu tvrdohlavých hráčů a spolu s nevalnou tréninkovou docházkou si myslím, že se to zlomilo spíše prvním a druhým vstřeleným gólem.
Dražice jste přejeli jasně tenisovým kanárem 6:0. Co podle tebe rozhodlo o osudu utkání?
Určitě to byly rychle vstřelené tři góly v síti soupeře. Pak již bylo prakticky po zápase.
Po pár létech strávených na pozici stopera si se vrátil znovu do útoku. Kde se ti hraje lépe a který post je podle tebe náročnější?
Stopera jsem už bral jako stereotyp, takže teď se mi líbí víc v útoku, protože jsem si tam dlouho nezahrál. Jinak oba posty jsou asi stejně náročné, naběhám se tam přibližně stejně málo.
Ty si se prosadil dvakrát, poprvé z penalty. Věřil sis na ní a máš vybrané místo, kam penaltu kopneš nebo to je vždy loterie?
Jasná loterie. Nikdy nemám dopředu nic vymyšleného, rozhoduju se až na místě.
Druhou branku si přidal po pár vteřinách druhé půle. Pamatuješ si, jestli si dal někdy rychlejší branku a byl to podle tebe moment, který definitivně zlomil hosty?
Co si pamatuju, tak jsem nikdy rychlejší gól v druhé půli nedal. Myslím, že to byl právě ten pomyslný poslední hřebíček do rakve. Určitě si hosté vstup do druhé půle představovali jinak.
Váš tým měl v úvodu sezony problémy se sestavou. Už je vše v pořádku nebo přibyla další zranění?
Co se týče zranění, tak jsme na tom tento rok poměrně dobře, spíše nás trápí pracovní nebo soukromé povinnosti spoluhráčů.
Jaké byly tvoje fotbalové začátky a kdo byl tvým fotbalovým vzorem?
Svou fotbalovou kariéru jsem začal ve Strakonicích a v dorostu jsem přešel do Oseka, kde asi i fotbalově dožiji.
Jaké jsou tvoje další koníčky kromě fotbalu?
Vzhledem k pracovní zaneprázdněnosti bych více koníčků, než fotbal, asi už nezvládal.
V dalším kole jedete na hřiště Olešníka. Proti tomuto soupeři se vám bodově daří, ale Olešník má v úvodu celkem slušnou formu. Na co si dát pozor a čím soupeře překvapit, abyste neodjeli domů s prázdnou?
Odjeli jsme domů s prázdnou a přejeme Olešníku, ať se jim v této sezóně daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.