Martin Psohlavec o konci kariéry: Bojím se, že přijde konec a pak nic nebude

Věk zastavit nelze. Útočník Karlových Varů si pohrával s myšlenkou o konci kariéry, převládla u něj však touha a chuť stále hrát fotbal. Rozhodně udělal dobře, mladý tým Slavie po pěti kolech vede Divizi A.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, zápas s Rakovníkem se vám velmi povedl. Jste se svým výkonem spokojen?
Docela ano. O můj výkon ale tolik nejde, jde o celý mančaft. Nepřeceňoval bych to, důležité je, že jsme vyhráli.
Jak na vás rakovnické mužstvo působilo?
Rakovničtí byli velmi silní, šlo o tvrdý zápas. Nic lehkého to nebylo. Rakovník své domácí zápasy vyhrává a prezentuje se dobře i venku, takže jsme čekali silného soupeře. Byl to boj do poslední minuty, nakonec se nám podařilo získat tři body, které jsme z utkání chtěli.
Trenér Tichota zmínil, že Rakovník byl po dlouhé době prvním týmem, který k vám přijel hrát fotbal.
S trenérem souhlasím. Většinou do Karlových Varů jezdí týmy bránit od půlky, bývá to o první brance. Dříve jsme dali rychlý gól a pak přidali další čtyři, pět, to už teď není. Doufám ale, že se to někdy zlomí a budeme dávat doma více branek, což by bylo perfektní pro nás i pro lidi.
V Rakovníku jste s fotbalem začínal. Měl jste o to větší motivaci se v zápase vytáhnout?
To už je hodně dlouho. Oba trenéry i maséra znám, z kádru znám spíše otce mladých kluků. Nepřeceňoval bych to. Chci vyhrát každý zápas, ale lehčí motivace proti Rakovníku byla.
S Marianem Geněm máte po pěti kolech na kontě celkem pět gólů. Plánujete i potřetí v řadě útočit na nejproduktivnější duo v soutěži?
Bylo by to hezké. Nevím ale, co bude. My se každopádně s Marianem budeme snažit branky střílet dál.
Na jaře jste prý přemýšlel o ukončení kariéry. Co vás nakonec přesvědčilo, abyste pokračoval?
(smích) Další otázka od Geňa! Přemýšlím samozřejmě dál o ukončení kariéry, ale stále mě fotbal a zápasy baví. Bojím se, že přijde konec a pak nic nebude. Proto konec oddaluji. Dokud budu relativně zdravý a budu mít chuť, budu hrát. Do zimy bych to nechal otevřené a uvidí se.
Před sezónou se kádr Karlových Varů znovu hodně omladil. V čem tkví kouzlo klubu, že i přesto nevyklízíte přední pozice?
To nevím, ale jsem rád, že jsme tam, kde chceme být. Každé léto přijde spoustu nových kluků, vyjdou z dorostu. Není jednoduché je zabudovávat, ale kluci zvládají seniorský fotbal dobře, čímž bych je chtěl pochválit. Mohou se opřít o naše zkušené hráče, jako jsou Staněk nebo Geňo.
Překvapil vás po pěti odehraných kolech nějaký tým, ať už pozitivně či negativně?
Největším překvapením je pro mě Rakovník. Postoupil ze čtvrtého místa krajského přeboru a drží se nahoře. Trenér Šíma říkal, že v soutěži skončí do šestého místa, ale moc jsem mu nevěřil. Teď už měním svůj názor.
Buldoci budou znovu patřit mezi hlavní kandidáty na první místo. Koho dalšího favorizujete na přední příčky?
Ještě je brzy kalkulovat. Chceme hrát nahoře, v Divizi A může každý porazit každého. Já osobně se na ostatní týmy neohlížím.
Během léta klub změnil název a vrátil ke k tradiční Slavii. Už jste si v týmu zvykli?
Neřeším to. Klub se takto rozhodl, my to respektujeme a hrajeme pod Slavií.
V neděli jedete na jih Čech do Jankova. S čím do utkání jdete?
Očekáváme těžký zápas, minulou sezónu nás Jankov pěkně prověřil. Asi to bude bitva, ale rád bych jel pro tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.