Michal Macháček: Nastupuji sice v obraně, ale s velkou chutí do ofenzívy

Michal Macháček, hráč třetího kola OP, začínal s fotbalem na plácku za barákem, kam si chodil kopat s bráchou. Na opravdový fotbal jej přivedl táta a Michal nyní ze své oblíbené pozice obránce sází góly jak na pásu. Do sítě rivala z Radimi šoupnul hned tři.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji k ocenění. Tentokrát bylo hlasování velice vyrovnané a do poslední chvíle nerozhodnuté. Jak jste to prožíval?
Tak samozřejmě jsem si i já pár hlasů dal, ale velkou šanci na výhru jsem si nedával. Hlasování organizovali hlavně můj brácha a máma. Ti mají na tomhle ocenění velký podíl. Samozřejmě i kamarádka Radka :)
Je to vaše první ocenění nebo už jste jich různě posbíral víc?
Na mládežnických turnajích jsem občas nějaké ocenění získal. Ale největší radost jsem měl jednoznačně z titulů Nejlepšího hráče a střelce Kolínské Borky ligy. Máme tam tým poskládaný z kluků, se kterými se známe už ze základky, a hrát s nimi mě opravdu baví.
Nastupujete na pozici krajního obránce a už jste v sezóně sedmkrát mířil do černého. Jakou máte úlohu na hřišti?
Nastupuji sice jako krajní obránce ale s velkou chutí do ofenzívy. Spolupráce s mým spoluhráčem Kubou Lindnerem mi umožňuje útočné výpady podnikat hodně často, protože jemu tohle prohazovaní pozic nevadí. Když trenér před utkáním hlásí sestavu, stopeři se chytají za hlavu že zase hrajeme na tři obránce :-)
Hattrick do sítě blízkého rivala je určitě potěšující. Bude vás to něco stát do klubové kasy?
Spoluhráči měli určitě radost, přeci jen jsme vyhráli derby. Ale dokud vyhráváme, je jedno, kdo ty góly dá. A co se týče příspěvku do kasy, tak nás asi opět navštíví Kapitán.
Obrana byl vždy váš post?
Už v přípravce jsem hrál v obraně. Většinou na postu středního obránce. Až když jsem se z kolínského dorostu vrátil do Peček, tehdejší trenér Lukáš Vlk ze mě udělal krajního obránce a to už mi zůstalo.
Jak jste s fotbalem začínal?
K organizovanému fotbalu mě přivedl můj táta, který v té době trénoval přípravku místního AFK. V mladších žácích jsem pak odešel do Kolína, kde jsem zůstal až do dorostu. Rok před koncem dorosteneckého věku jsem se vrátil do Peček a po krátké epizodě si mě vyhlédl do Radimi, která tehdy hrála I.A. třídu, můj současný trenér Petr Šafránek. Po zranění kolene, kdy jsem byl nějakou dobu mimo, přišla nabídka od kluků z Polep. Místní kluky jsem znal z letních turnajů, kam jsem s nimi chodil hrát a tak jsem neváhal. No a když se letos Polepy rozpadly, vrátil jsme se domů. Každý z trenérů, které jsem za svou kariéru měl, mi něco dal, ale nejvíc asi vzpomínám na Tondu Navrátila v kolínských žácích, pak pana Malinovského v dorostu, pana Mokříže z Polep a nesmím zapomenout na svého současného trenéra pana Šafránka.
Minulý rok jste strávil v Polepech. Jaká tam byla atmosféra a proč došlo k úplnému zrušení dospělého fotbalu v Polepech?
Atmosféra v Polepech se nedá popsat, to se musí zažít. Se všemi jsem si rozuměl a po fotbalové stránce mi tam každý měl co dát. Parta tam byla naprosto dokonalá a mrzí mě, že to takhle dopadlo. Proč ke zrušení došlo nevím.
Jaké jsou cíle pečeckého týmu v této sezóně? A jak to koresponduje s vašimi osobními cíli?
Každý v klubu by určitě chtěl postoupit. Máme krásný areál a myslím, že nějaká vyšší soutěž by mu slušela. Co se týče mých osobních cílů, tak já se do Peček vrátil, abych pomohl vykopat vyšší soutěž a zahrát si jí doma.
Jaké jiné koníčky máte rád?
Já toho kromě fotbalu a práce moc jiného nestíhám. Baví mě cestování, ale nemám pro něj tolik prostoru. Šipky jsem hrál i závodně, ale když jsem změnil práci, přestal jsem stíhat zápasy.
Jak sledujete vrcholový fotbal? Kterému týmu fandíte, jaké hráče obdivujete?
SLAVIA !!! SLAVIA !!! SLAVIA !!! V derby pevně věřím Slavii, má o něco lepší formu a navíc jediný hráč Sparty, co za něco stojí, Tomáš Rosický určitě zase dostane chřipku, nebo si něco natáhne :-). Rozjezd sezóny zatím nic moc, padá málo gólů a celkově se na ty zápasy většinou nedá dívat. Mým fotbalovým vzorem je Martin Latka. A ze současných "hvězd" je to Kevin Prince Boateng a Mario Balotelli. A nesmím zapomenout na nejlepší stoperskou dvojku, jaká kdy dle mého názoru byla, Maldini, Nesta.
Léto končí. Ale které roční období máte nejraději?
Právě že určitě léto, já zimu úplně nesnáším :-). V létě holky nosí krátké sukně, takže je se na co dívat :-), hřiště jsou krásně zelená a člověk si klidně může lehnout na celý den k vodě. Taky mám rád grilování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.