Dej to na Pepika, on nám vydělá. Čtvrtníček se po nejrychlejším hattricku kariéry chystá na boj o první místo

Sedmadvacetiletý Josef Čtvrtníček před sezónou posílil tým Vyšehradu. Útočník se v dresu účastníka ČFL chce ukázat po návratu ze zahrničních štací a snad se tak i trochu připomenout zástupcům klubů z nejvyšších soutěží. I když, proč vlastně nepostoupit rovnou s Vyšehradem... Čtvrtníček je odchovancem Slovácka, v jehož dresu se v roce 2011 dostal do ligového kádru. Následně putoval po hostováních - Ústí, Třinec a Vyškov, pak přestoupil do Brna.  I zde dokázal skórovat v ligovém zápase, aby si pak zkusil 2. ligu v Polsku (Nowy Sącz) a na Slovensku (Banská Bystrica).

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Litoměřicku jste skóroval třikrát v rámci třinácti minut. Dal jste někdy v kariéře rychlejší hattrick?
Hattricků už jsem dal celkem dost, ale nepamatuji si, jestli někdy byl takhle rychlý. Ale vím, že párkrát se mi povedlo dát góly hned čtyři (úsměv).
Předtím jste se v šesti zápasech ČFL trefil jen jednou...
Sice jsem skóroval jen jednou, ale šancí jsem měl nespočet. Bohužel mi to tam nepadalo, snad jsem to tímhle protrhl a začne mi to tam padat
V sedmadvaceti letech toho máte za sebou s fotbalem dost. Kterého okamžiku kariéry si vážíte nejvíce?
Určitě startů v první lize, ale hlavně toho, že se mi v ní povedlo i skórovat (úsměv). A taky, že jsem si vyzkoušel zahraniční angažmá, které pořád doufám nebylo poslední.
Když jsme u zahraničních angažmá, jak je hodnotíte?
V Polsku bylo všechno super, atmosféra, zázemí a celkově zájem všech lidí okolo překonal moje představy. Bohužel jsem si urval koleno a vše se tím pokazilo. Na Slovensku to byla kapitola sama o sobě, nechtěl jsem tam jít, ale pan Bartoněk (majitel brněnského klubu, pozn. redakce) mi nedal jinou možnost. Byl jsem rád, že se to ukončilo co nejdřív to šlo, klub nám dlužil peníze, atmosféra v šatně byla špatná. Bylo tam více Balkánců než Slováků.
Proč jste se vrátil do Čech? A proč zrovna do Vyšehradu, do třetí nejvyšší soutěže?
Do Čech jsem se vrátil proto, abych se dostal zpět do podvědomí lidí. Snad se mi to povede a budu branky střílet pravidelně. Vyšehrad jsem si vybral, protože mám přítelkyni, která zde pracuje, a chtěli jsme už trávit více času spolu.
Jste kovaný Moravan, jak se vám žije v Praze?
Žije se mi, nebo lépe nám s přítelkyní Týnkou výborně. V Čechách už jsem jednou působil, půl roku jsem strávil v Ústí nad Labem.
Platí i v ČFL, že se živíte fotbalem?
Je to tak půl na půl. Není to špatné, ale je lepší, když k tomu něco menšího děláte.
Jak jste ve Vyšehradu zatím spokojen?
Ve Vyšehradu zatím vše funguje výborně. Majitel Klíma je velký fotbalový nadšenec, k tomu trenér v jedné osobě. Působil jsem ve větších klubech, takže jsem věděl, že se budu muset po všech stránkách uskromnit, ale musím říct, že mě prostředí na Vyšehradě překvapilo. A příjemně.
Vyšehrad se proslavil i díky seriálu. Je to na zápasech ještě znát, třeba na venkovních stadionech, že na vás fanoušci pokřikují, kde jste nechali Lavického?
Já to nějak tak moc neberu. Samozřejmě jsem věděl, jaký to je seriál, určitě jsem z toho něco při profi kariéře i prožil, ale tohle tu při zápase vůbec nevnímám.
Jaký dojem na vás zatím ČFL udělala svou úrovní, když ji srovnáte třeba s vám známou MSFL?
Musím říct, že můj názor je, že ČFL úrovní převyšuje MSFL, hraje se tu více druholigový fotbal.
Vyšehrad je druhý, pohybovat se v první čtyřce tabulky bylo vytyčeno už před sezónou. Věřil byste týmu i na postup do druhé ligy?
Jedním z důvodů, proč jsem si Vyšehrad vybral, bylo právě to, že jsem chtěl zpět získat chuť hrát fotbal. A to znamená zase začít vyhrávat, čehož jsem si za poslední dobu moc neužil. Máme výborný tým, v čele se zkušeným a dobře chytajícím Havránkem, Klesou - u něj je velká škoda, že je zraněný a Hendrichem. A dravé mládí, pro které rozhodně není konečná třetí liga. Madej, Drobílek, Hašek, Hradecký a další mají vše před sebou. A můj osobní cíl je postup, takže věřím, že na to máme.
Teď vás čeká boj o první místo s dosud bezchybnou Chrudimí. Jaký zápas čekáte? Co byste do Chrudimi před zápasem vzkázal?
Nemyslím si, že je bezchybná. Rozhodně máme šanci, jen musíme každý předvést to, co umíme a jak by řekl tréňa Koprda: Dej to na Pepika, on nám vydělá (smích). Čekám opatrný fotbal, který rozhodnou dvě branky, snad budu opět mezi střelci a vyhrajeme (úsměv). Doufám, že na šlágr přijde co nejvíce lidí, a budou nám v sobotu přát ve větším počtu, než tomu bylo doteď.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.