Máme na to být ve vyšších patrech tabulky, říká Michal Šrom

Hráčem desátého kola MSFL se stal hulínský Michal Šrom. Ten se rozpovídal o tom, proč to Hulínu tolik nejde, jaké má jeho tým cíle, co se stalo při debaklu v Uničově nebo jak vnímá nováčky soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaké cíle má pro letošní sezonu Hulín?
Hulín má cíle vždy nejvyšší. Vážně - zní to frázovitě, ale naším cílem je hrát dobrý a pohledný fotbal, dávat hodně gólů a co nejméně jich inkasovat. Pokud se bude toto dařit, bude to na hřišti bavit jak nás, tak diváky, přijdou dobré výsledky a s nimi i body. Každý chce vyhrávat. Cílem je určitě být v horní polovině tabulky, kde konkrétně, závisí na výsledcích a získaných bodech.
Vstup do sezony se vám moc nepovedl, Hulín určitě patří výš, čím to, že to zatím tolik nejde?
Faktorů bude asi více. V létě přišla obměna kádru a jeho omlazení a asi i jiný styl hry hráčů na klíčových postech. K tomu jsme neabsolvovali tolik přípravných zápasů, aby si tým sedl a zavčasu se aspoň sehrál. Prakticky první přátelák byl hned ostrý zápas - pohár v Tišnově (vítězství 3:4 brankou z poslední minuty) krátce před sezónou. K tomu se přidala možná ani ne úplně nejlepší forma a bohužel na hřišti to pak občas drhne. Já ale věřím, že tuto nejistotu zlomíme. My na to máme.
Vám osobně se podle statistik docela daří jste s výkony spokojen?
Zatím platí, že když dám branku, uděláme body, takže se svým přínosem spokojen asi jsem. I když vždycky to může být lepší a bodů jsme pak mohli získat i o trochu víc. Hlavní ale je, aby se nám dařilo jako týmu a nejenom mně. I kdybych v každém zápase dal jednu branku a byl se třiceti brankami nejlepší střelec MSFL a my naopak vždycky dostali dvě branky, bylo by to klubu v podstatě k ničemu.
Co se stalo v Uničově, proti týmu na který to umíte?
Na Uničov umíme, to je pravda. Nešťastný výpadek proti němu se nám ale "povedl" už i loni, kdy jsme doma během jednoho poločasu dostali šest branek a prohráli nakonec 3:6. Uničov je ale především kvalitní tým, nejlepší celek loňské sezóny. Jeho současné umístění podle mne neodpovídá jeho schopnostem. V tomto zápase jsme brzy inkasovali, rychle ale také přišlo srovnání skóre. Nedařila se nám ale vůbec hra, dělali jsme chyby a soupeř nás za to trestal. Má výborné střelce a zaváhání umí potrestat. Dokázali jsme se dostat na kontaktní stav 3:2, ale poté přišla branka na 4:2 a to už pro nás bylo těžké.
Hráli ste už proti třem ze čtyř nováčků (myšlen i sestupující Prostějov). Jak byste tyto týmy zhodnotil?
Z opravdových nováčků jsme hráli proti Rýmařovu a Uherskému Brodu. Rýmařov byl v domácím prostředí snaživý, nepříjemný, využil menšího hřiště. Podle mého jim ve druhém poločase proti nám došel dech, je naše škoda, že jsme toho více nevyužili, šance jsme na to měli. Uherský Brod se snažil, doposud měl dobré výsledky - týden před námi remizoval doma s Uničovem 0:0. V zápase jsme ale podle mého názoru byli lepší. Oba nováčci určitě dokázali, že mezi týmy MSFL se neztratí. Prostějov klasickým nováčkem není, sestoupil z profesionální soutěže, asi byl na začátku soutěže v obdobném rozpoložení jako my. My jsme toho dokázali využít, hráli jsme tam dobře a vítězství 3:0 nám hodně pomohlo, protože do toho zápasu jsme byli bez bodu. Prostějovu nakonec ublížilo vyloučení hráče na konci poločasu, protože v tu dobu už prohrával 0:3 a síly na otočení zápasu už zkrátka neměl. Prostějov má pořád kvalitní tým, jádro ostatně hrálo II. ligu a umístění na špici MSFL to jen dokazuje.
Velké Meziříčí zatím své soupeře válcuje, myslíte, že jim to vydrží a v čem vidíte jejich sílu?
Velké Meziříčí má sehraný tým. Osa Demeter, neúnavný Dolejš a v pokutovém území střelec Pavel Simr stále funguje a dělá soupeřům velké problémy,obstarali 16 branek. Kromě nich kvalitní hru představuje i silná záloha a dobře organizovaná obrana. Nesleduji sice podrobně sestavy všech týmů ve všech zápasech, ale mámpocit, že většinu zápasů odehrál v 15 lidech. Důležité bude, aby nepřišlo zranění či pokles formy klíčových hráčů. S užším kádrem by mohli mít problémy pokračovat až v takových výkonech. Podzim asi dokončí na nejužší špici tabulky. Liga se však většinou nevyhrává na podzim, o všem rozhodne jaro. Nelze nyní soudit teda, jak si povedou týmy po zimní přestávce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.