Kučera byl naším příkladem. Řekl Jakub Dobeš, útočník Babic nad Svitavou

Začínal atletikou, od 14 let hraje fotbal v Babicích. V minulé sezoně měl těžké zranění ramene, které vyléčil a dostává se do zápasového rytmu. Minulý týden byl nejlepším hráčem aktuálního kola. Zajímavý rozhovor s Jakubem si můžete přečíst nyní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Zajímal ses o hlasování? Přidal si i nějaký hlas?
Ahoj, určitě jsem hlasování zaregistroval, protože bylo sdíleno v naší skupině na fb a přiznám se, že jsem si i sem tam hlas přidal.
Představ se našim čtenářům.
Je mi 23 let a jsem studentem Masarykovi univerzity, kde studuji Hospodářskou politiku a také Mezinárodní vztahy. Bydlím v Březině a fotbal jsem začal hrát ve 14 letech, do té doby jsem dělal atletiku.
Zajímalo by mě, jak je náš portál fotbalunas.cz v babické kabině sledovaný a jestli si přispěl něčím do klubové kasy.
Anketa i portál je vždy po každém kole v kabině sledován, ale doposud mi žádná faktura na sedadle nepřistála. V blízké době to ale očekávám…tohle určitě pokladníkovi neunikne.
Minulé zápasy si laboroval se zraněním. Co se stalo?
V květnu jsem se vrátil z Paříže, kde jsem půl roku studoval a druhý den na to jsem šel hrát zápas proti Startu Brno. Došlo k zákroku jejich stopera a já spadl tak nešťastně, že se mi klíční kost utrhla od ramene a zapíchla se mi do trapézu. Absolvoval jsem postupně dvě operace a víc jak tři měsíce prakticky jen ležel doma. V současné době se vracím na hřiště, ale ještě úplně nejsem rozhodnutý, zda nezůstat pouze u B týmu.
Celkově se Babice letos potýkají s rozsáhlou marodkou. Je to náhoda?
Bohužel zranění nás provázejí už delší dobu. Náhoda to samozřejmě není. Dle mého názoru je větší marodka způsobena odchodem naší hlavní hvězdy let minulých – Martina Kučery. Vždy se staral o kvalitní stretching a nikdy nepodcenil chladnější počasí a k tomu nabádal i zbytek týmu. Kladl také důraz na balanční cvičení, kompenzační cvičení a celkově kvalitní předzápasovou přípravu a pozápasovou regeneraci. Nepamatuji si chvíli, kdy šel bez rozcvičení střílet na bránu, hrát fotbal, či den před zápasem navštívil restaurační zařízení… šel nám všem příkladem a v současnosti takovýto příklad v týmu hledáme.
V 9 odehraných zápasech jste uhráli 16 bodů. Jaká panuje v kabině nálada?
Nálada je smíšená, jelikož po dobrém startu jsme se výsledkově trochu propadli. Nicméně věříme, že po dvou nepodařených zápasech doma zvládneme těžký zápas v Pačlavicích a nastartujeme další vítěznou sérii.
Tabulka je zatím hodně vyrovnaná. Co říkáš na vývoj I.B třídy?
Jsem názoru, že v naší soutěží není výraznější kandidát na postup, což způsobuje enormní vyrovnanost v tabulce. Zápasy, které jsem měl možnost vidět, jsou po většinou vyrovnané a myslím si, že o postupujícím rozhodnou závěrečná kola. Můj osobní tip na vítěze bude jeden z dvojice Pačlavice, Čebín.
V sobotu jedete na horkou půdu do Pačlavic. V dosavadních utkáních jste pokaždé zvítězili. Dá se říct, že na ně máte svůj recept? Máte soupeře zmapovaného?
Jedeme na půdu prvního týmu tabulky, takže je nám jasné, že bodovat bude velice obtížné. V kabině už padly zmínky o tom, že doposud jsme s Pačlavicemi neprohráli, ale například loňský zápas na půdě Pačlavic jsme ubojovali s notnou dávkou štěstí, takže o receptu si myslím nemůže být řeč. Mapování probíhá čistě v režii našeho maestra Marka Starého, který určitě připravuje tu nejlepší strategii, a my věříme, že s ní uspějeme.
Jak to vypadá s fotbalovým nadšením v Babicích?
Po velikém nadšení a postupu do I.B třídy přišel značný útlum, jelikož odešla naše hlavní hvězda a idol Martin Kučera. Všichni jsme se s tím vyrovnávali velice těžce a stále je to čerstvé. Jinak si, ale myslím, že fotbal v Babicích je na dobré cestě. Máme po dlouhé době tým žáků, což je podle mě pro každý klub v dlouhodobé vizi nezbytné. A také naše oba dva mužské týmy se pohybují na čele tabulek, což určitě podporuje dobrou náladu v týmu. Chtěl bych také na závěr tohoto rozhovoru poděkovat Martinu Greplovi za to, že se této aktivitě věnuje a obětuje tomu svůj čas. Moc si toho vážím a věřím, že nejsem sám. Často si musí přečíst komentáře na lidovkách, které jsou útočné a urážející a mám z nich pocit, že neandrtálci přece jenom v pravěku nevymřeli.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.