Na divizi jsem neměl čas, říká Martin Drdla

Vyzpovídali jsme hráče 10. kola 1.B třídy skupiny B Martina Drdlu z Radešínské Svratky, který hodnotí dosavadní průběh sezóny, mluví o přestupu do Radešínské Svratky i o svém oblíbeném klubu, pražské Slavii.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Díky. Do kasy přímo ne, ale nějakou pochutinu určitě, protože Tomáš Kilián nastavil laťku hodně vysoko.
Jak hodnotíš zápas se Štěpánovem? Oba týmy potřebovaly vyhrát.
První půlku jsme hráli docela dobře. Mohli jsme vést více než o dvě branky. Druhá půle byla jiná, přestali jsme hrát a spoléhali jsme pouze na brejky nebo standardky, což se nedařilo. Štěpánov kombinoval a víc držel balon, ale na branku skoro nevystřelil. Myslím, že jsme si to pohlídali.
Co čekáš od duelu na půdě Velké Bíteše? Domácí trenér a expert kola Olda Suchý tipuje výhru domácích 4:0.
Jestli má trenér takhle nastavenou taktiku, tak se máme na co těšit. Vždy jedeme vyhrát, ale remízu bych v Bíteši taky bral. V sobotu se ukáže.
Celý podzim hrajete na hřištích soupeře. Jak se s tím jako tým vyrovnáváte a co čekat od jara, kdy se naopak představíte 13x doma?
Stačí se podívat na tabulku venkovních zápasů, kde jsme první (smích). To mluví za vše. Doufám, že tomu bude doma na jaře podobně.
Naposledy jste vyhráli ve 3. kole, pak jste začali tabulkou klesat. Podepsalo se to na vás nějak?
Ani ne. I když jsme nevyhrávali, tak jsme měli dobré zápasy.
Jaké máte cíle pro podzimní část sezóny?
18 bodů.
Který podzimní zápas považuješ za nejvydařenější a který se vám naopak vůbec nepovedl?
Herně Luka/Rapotice. Výsledkově první zápas ve Starči. Naopak jsme dostali nařezáno v Rantířově, ale nejvíc mě štve zápas v Beranově, tam jsme se porazili sami a Beranov letos už tak slabej nebude.
Koho považuješ za favorita soutěže a kdo podle tebe bude mít problémy se záchranou?
Podle toho, co čtu skoro každý týden v novinách, tak je největší favorit Nedvědice (smích). Můj tip je Rantířov.
Z SFK Vrchoviny jsi do Radešínské Svratky přestoupil před loňskou sezónou. Co tě k takovému kroku vedlo?
Neměl jsem čas na 3-4 tréninky týdně, netrénoval jsem a nebyl tolik v kontaktu s klukama z kabiny. Na divizi to je potřeba. Nešlo mi to a tím pádem ani nebavilo. V Radešínce jsem všechny znal a půlka kluků je ze sousední Řečice, kde bydlím. Známe se od mala a trávíme spolu hodně času, to byl asi největší důvod.
Pro hru vašeho týmu je jistě dobře, že se ustálilo složení vaší obranné čtveřice, která kromě debaklu v Rantířově docela funguje. Co by jsi nám řekl k jednotlivým členům obrany.
Pepík Chrást - kvalitní obránce, který má útočné choutky. Je to gurmán. Má rád kvalitní víno a pivo - hlavně Prazdroj 12°. Hraje si svou hru. Radek Smejkal - bejček, nikdy neuhne. Kolik toho už schytal. Na to, že to je Sparťan, tak je to dobrej kluk. Bez něho by tento rozhovor nevznikl, díky. Jirka Janů - tvrdý obránce s ještě tvrdší levačkou. Snese toho opravdu hodně, a to i mimo hřiště. Zápas pro něj většinou začíná už kolem 20. hodiny předchozí večer.
Za vámi se pravidelně střídá dvojice brankářů Milan Petr – Patrik Chrást. Vidíš v tom nějaký problém?
Možná bych byl radši, kdyby chytal jeden stále. Na druhou stranu jsou oba dva vyrovnaní a v tom, že se střídají nevidím větší problém.
Prozraď nám něco o vašem trenérovi Pavlovi Křížovi a jeho asistentovi Novákovi?
Když se něco nepovede, tak Pavel zahazuje deníček nebo čepici (smích). Naopak Pepa Novák je kliďas, toho nic nerozhodí. Oba umí povzbudit a jsou výborní zpěváci.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
Vyberu něco z nedávna. Na jaře se našemu kapitánovi, který si kupodivu vzal moji ségru, narodila dcera. Bylo to ve čtvrtek před domácím zápasem s Moravcem, takže jsme lehce slavili až do neděle. S Moravcem jsme pak tekli 0:1, ale právě Martin Mužátko vyrovnal na 1:1 a nakonec jsme vyhráli. Řekl bych, že doteď neví, jak ten gól padl. Naštěstí byl v pondělí státní svátek
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Ve 4 nebo v 5 letech právě v Radešínce. Přivedl mě k němu můj táta, který nás podporuje i nyní.
Ví se, že jsi velký fanouškem Slavie Praha. Proč jsi se před posledním jarním kole fotil ve sparťanském triku?
Já Spartu respektuji jako soupeře. Zapomněl jsem si doma triko na rozcvičování a chtěl jsem udělat Antonínovi, Zdeňkovi a Radkovi radost. Už to nikdy neudělám, protože jsme ten zápas prohráli.
Jaký je tvůj největší zážitek se Slavií?
Asi moje první derby. Na podzim 2008 se hrálo na Letné. Šli jsme pochodem, což jsem před tím nikdy nezažil. Rudochy jsme porazili 4:1.
Kde vznikla tvoje přezdívka „Blek?“
Je to příběh na dlouho. Tátovi se od mala říká „Černej“, tak aby se to rozlišilo (smích).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal = víkend, pivo, zábava.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Super. Domácí soutěže jsou mnohdy zajímavější než nějaká Premier League nebo La Liga, a když se o to někdo stará, tak to je ještě lepší.
Děkuji za rozhovor.
Díky, ať se daří. Podporujte svoje místní kluby.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.