Milan Ungr: Hraje se mi lépe, když vím, že mám trenérovu důvěru. Tu jsem od pana Jindry necítil

O víkendu si konečně připsal první góly sezóny a vystřelil Doubravce premiérové tříbodové vítězství. I díky trenérovi Michálkovi, pod nímž Milan Ungr herně pookřál. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Milane, gratuluji k vítězství v hlasování o Hráče kola. Sledoval jste průběh hlasování, ve kterém jste se o prvenství přetahoval s jankovským Šebelkou?
Děkuji. Vyrovnaný souboj v hlasování jsem sledoval, ale kluci z kabiny do toho dali opravdu všechno a dobře to dopadlo!
Konečně jste si připsal první góly sezóny. Čekání to bylo dlouhé, že?
Přesně tak. Kdybych nedával góly a vyhrávali jsme, tak budu spokojený. Bohužel se nedařilo ani výsledkově, takže jsem byl opravdu frustrovaný.
O to důležitější vaše dvě víkendové branky byly, zhodnoťte nám prosím vítězné utkání s Přešticemi.
Měli jsme skvělý start! Trefili jsme se ze standardky, ještě jsme přidali gól po akci ze strany hřiště a Přeštice jsme do ničeho nepustili. Poté jsme ale úplně přestali hrát a můžeme být rádi, že poločas skončil 2:0. Ve druhé půli jsme měli spoustu brejkových příležitostí, ale bohužel jsme žádnou nedokázali využít a protrápili jsme se až do závěrečného hvizdu.
Jak jste premiérové vítězství za tři body oslavili?
Paradoxně jsme jako tým nikde nebyli. Ani Pavel Krejčí, který má do města větší docházku než na tréninky. Každopádně já chuť měl a hrozně jsem se sestřelil (smích)!
Kohokoliv oslovíme, má na Doubravku stejný názor – rozhodně zatím neokupujete příčky, na které máte. Kde vidíte největší problém?
Nedáváme góly. Kdyby se z tabulky odečetlo fiasko v Sedlčanech, tak máme nejlepší obranu v soutěži, ale mít po deseti kolech na kontě osm vstřelených branek, to je příšerná statistika. Nemůžu říct, jestli nás výhra s Přešticemi nakopne nebo nakopla, ale rozhodně budeme chtít vyhrát co nejvíc zbývajících zápasů a vzdálit se od sestupových příček.
S novým trenérem Michálkem přišlo zlepšení, přece jen jste v posledních týdnech začali sbírat body. Jak byste kouče Senca charakterizoval?
Trenér Michálek je stará škola. Má svoji filozofii, kterou uznává a my jsme rádi, že nám přináší body do tabulky. Změnil přístup některých hráčů.
Mohl byste být konkrétnější?
Nemůžu mluvit za ostatní, ale mně se hraje tisíckrát lépe, když vím, že ve mě trenér věří.
Od bývalého trenéra Jindry jste důvěru necítil?
Ne.
Hned tři z pěti nejvyšších příček tabulky obsadili nováčci soutěže. Kdo vás nejvíce překvapil?
Letos je to zatím vyrovnaná podívaná. U nových celků se není čemu divit, předvádí skvělé výkony a kádr mají rozhodně divizní. Největší překvapení je pro mě bez debat naše umístění.
Trenér o vás prohlásil, že při zápase pijete, jak kdybyste měl cukrovku. Kolik toho za jedno utkání vypijete?
Klub nakoupil iontové nápoje za nemalý finanční obnos, takže se snažím vedení ukázat, že to byla správná investice. Kolik vypiji, si netroufám odhadovat, ale podle reakcí trenéra to bude asi docela dost (smích).
S kým si na hřišti i mimo něj nejvíce rozumíte?
Jednoznačně s Vencou Světlíkem. Kromě skvělé spolupráce na hřišti máme příkladnou souhru i na baru.
Mezi vaše silné stránky patří bezesporu rychlost a výška. Co ale naopak ty slabé?
Slabé stránky rozhodně mám. Ty ale nechci soupeřům prozradit!
Prý jste tak trochu hamoun, když vám někdo nahraje, už ani neočekává, že by se mu míč vrátil…
Je to tak. Často řeším situace jinak, než si mí spoluhráči představují. Doufám, že v příští otázce už se nebude mluvit jen o mých slabinách (smích).
Záleží asi na úhlu pohledu. Rád si nejen před tréninkem dáte brambůrky. Kolik jich průměrně za týden spořádáte?
Brambůrky před tréninkem byla jen jednorázová záležitost, které předcházelo hned několik daleko závažnějších porušení životosprávy (smích). Konzumuji je hlavně v hospodě, nejlépe u karet. Patří k tomu!
Dle kabiny Senca jste jediný hráčem z týmu, kterému létají mouchy do pusy. S čím se tento primát pojí?
Letní měsíce jsou pro mě vždy utrpení. Mouchy všude a moje pusa pořád otevřená. Jednou jsem dokonce oslavil gól intenzivním vykašláváním onoho hmyzu.
A co členské příspěvky, už je máte zaplaceny?
Nemám. Chybí mi zaplatit ještě 2/5 z dané částky. Studentský život si s finanční stabilitou rozhodně nejde ruku v ruce.
Na závěr zpět k divizi, o víkendu přivítáte nevyzpytatelnou Aritmu. Na co si především budete muset dát pozor?
Na co si budeme muset dát pozor, se dozvíme až od trenéra, ale rozhodně chceme prodloužit domácí neporazitelnost. A nejlépe se třemi body v kapse!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.