Další změna, hráčem kola je defenzivní pilíř Plačkova

Za krátkou dobu, co jsem redaktorem soutěže, jsme se mohli už několikrát přesvědčit, že vyhrát anketu hráč kola Poutník ligy může opravdu každý, bez ohledu na post, nebo klubovou příslušnost. A tak se stalo, že po jedenáctém odehraném kole máme v této anketě zastoupený již šestý tým, nyní je to TJ Sokol Plačkov. Svou vůbec první nominaci do sestavy kola proměnil ve vítězství František Mottl, kterému jsou věnovány následující řádky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Franku, díky povedenému a směrem dozadu spolehlivému výkonu proti Žirovnici jsi si vysloužil nominaci do sestavy kola, kterou jsi jako teprve druhý hráč v historii TJ Sokol Plačkov proměnil ve vítězství. Jak svou výhru v prestižní anketě vnímáš? Sledoval jsi jak se hlasování vyvíjí?
Ahoj, mile mě překvapila už samotná nominace a na výhru jsem ani nepomýšlel. Podle mého názoru by si spíš nominaci zasloužil Lukáš Palán za perfektní bránění kanonýrka Pokorného . Výhru vnímám jako životní úspěch a proto bych touto cestou rád poděkoval spoluhráčům a kamarádům za jejich hlasy. Hlasování jsem sledoval. Bylo to dost vyrovnané mezi mnou a Prokym (Tomášem Prokopem, pozn. redaktora) z Čejova.
Vstup do sezóny se Plačkovu vůbec nepovedl. Z úvodních čtyř utkání proti relativně hratelným soupeřům vytěžil jediný bod. Od zlomového domácího zápasu s Červenou Řečicí však přišla jediná prohra z půdy Horní Cerekve. Jinak Plačkov dovezl body i z takových destinací jako Pacov, Kamenice nad Lipou, či Žirovnice. V čem ty vidíš důvod v takto markantním zlepšení?
Určitě nám pomohly návraty do sestavy zkušených hráčů Ládi Jančičky, Lukáše Erlicha a Rosti Štěpána. Jsou to naše opory a v těch prvních zápasech nám dost chyběli. Dovezené body z Kamenice, Pacova a Žirovnice přisuzuju tomu že nám vyhovuje těžší soupeř u kterého nemusíme tvořit hru a vycházíme ze zabezpečené obrany do rychlých útoků.
Považuješ prozatimní desáté místo Plačkova v neúplné tabulce Poutník ligy za optimální? S jakými očekáváními jsi do sezóny vstupoval a kde myslíš, že se TJ Sokol Plačkov umístí na konci sezóny?
Desáté místo Plačkova považuji za neuspokojivé. "Sokolíky" bych rád viděl v klidných vodách horní poloviny tabulky. Myslím si že v plné sestavě jsme schopný uhrát 5-6 flek.
K utkání do Žirovnice vyjel Plačkov ve dvanácti lidech, včetně trenéra. V prvním poločase levý bek Lukáš Ehrlich navíc ještě za protesty směrem k rozhodčímu dostal červenou kartu a v útoku hrál od prvních minut zraněný kapitán Radek Tesař, který o poločase musel střídat. Přibliž fanouškům jak se tedy výrazná výhra nad favorizovanou Žirovnicí mohla urodit?
Myslím si, že nás Žirovnice trochu podcenila . My jsme měli jasnou taktiku, poctivě bránit a z protiútoků dávat góly, což se nám taky 3x povedlo. Lukášovo vyloučení bylo zbytečné a neměl urážet rozhodčího, ale jeho emoce chápu. Dal krásný regulérní gól, který uznali i hráči z domácího tábora a jen díky nefér rozhodnutí domácího pomezního mu gól nebyl uznán pro vymyšlený a pozdě mávaný ofsajd. Ale tahle situace nás ještě víc stmelila a podařilo se nám přidat další 2 góly.
Za celou svou fotbalovou kariéru jsi jedinkrát nezměnil své působiště, stále zůstáváš věrný TJ Sokol Plačkov. Která sezóna byla v podání Plačkova během tvého působení v klubu z tvého pohledu nejvydařenější?
Pro mě byla nejvydařenější ta kdy jsme se celou sezonu přetahovali s Budíkovem o 1. místo. Nakonec jsme skončili druzí, ale já osobně jsem postupovat nechtěl, takže pro mě to bylo takové malé vítězství.
Ty jsi univerzál, který na hřišti může zastoupit téměř každou pozici. Konkrétně letos jsi už vyzkoušel levého beka, defenzivního záložníka i levého záložníka. Na kterém postu se ti hraje nejlépe?
Nejvíc mě baví defenzivní záložník. Trenér mi vždycky řekne ty tam nic nevymýšlej, jen jim to ukopávej a to mě baví (smích).
V kabině platíš za velkého sympaťáka, který zapadne do každého kolektivu. Jakmile ale vstoupíš na hřiště, přijde naprostá změna, kterou u soupeřů mnoho sympatií nemáš. Je to tvoje strategie vyvést soupeře z koncentrace a strhnout jejich pozornost spíše než na hru, tak na sebe, nebo to jsi v zápalu boje prostě ty?
Tak určitě v tom nějaká strategie je. Moc dobře vím, že se svojí postavou mám jako bek v osobních soubojích nevýhodu, proto se snažím si udělat autoritu tvrdší hrou.
Máš nějaký sportovní vzor, který tě ve tvé fotbalové kariéře inspiruje?
Tomáš Řepka.
Jak trávíš vedle fotbalu svůj volný čas?
Ve volném čase si rád dojdu zaběhat, na kolo, nebo zahrát hokej .
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Které články patří mezi tvé nejoblíbenější?
Ano, sleduju pravidelně. Zajímají mě výsledky ostatních zápasů a komentáře k nim.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.