Hráč 12. kola Zlínské 1. B třídy skupiny B Roman Manďák z Veselé si znovu obnovil licenci rozhodčího a silně zvažuje návrat do role obojživelníka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, tuším, že to je podruhé ve Tvé kariéře, utkání s Lípou se Ti vydařilo, hattrick mluví za všechno...
Děkuji. Jsem rád, že se mi začalo dařit střelecky a doufám, že to ješte chvíli vydrží.
Co předcházelo Tvým třem trefám do sítě Lípy? Jaké to utkání vlastně bylo, asi hra kočky s myší...
Byl jsem se podívat na poslední domácí zápas Lípy a tento průběh jsem až na počet gólů víceméně očekával. Soupeře jsme nepodcenili a rychlými brankami jsme nedopustili žádné překvapení. Všechny branky byly výsledkem kombinační hry a přesných pasů za obranu soupeře.
Naskočil jsi do zápasů až v 5. kole, ale rychle jsi se dostal do formy (sedm gólů v posledních šesti zápasech). Přitom na jaře jsi se dost střelecky trápil a dal jen jediný gól.
Na jaře jsem se potýkal s vleklým zraněním kotníku. Věřím, že je to za mnou a bude jenom lépe.
V čem vidíš či cítíš ten obrat ? V září jsi úspěšně dokončil VŠ, může toto být tím pravým spouštěcím momentem?
Už při studiu jsem pracoval jako programátor, takže zatížení bylo relativně velké a na fotbal a záliby nezbývalo moc času. Nicméně spouštěcím momentem je spíše to, když po vleklém zranění zjistíte, že můžete opět hrát naplno.
Co stojí za skvělými výsledky Veselé, která má historický nejvyšší počet bodů ze čtyř sezon v I.B a okupuje čelo tabulky?
Za dobrými výsledky stojí dle mého názoru systematická práce. Navíc jak jsem již někde četl, ve Veselé je již delší dobu stabilizovaná sestava, což začíná přinášet ovoce. Také bych vyzdvihl práci defenzivy, která umožňuje ofenzivním hráčům hrát více odvážněji, protože nemá každá chyba ofenzivy fatální následky.
Musím se zeptat i na případný postup Veselé, třeba Nevšová kraluje i o třídu výše, troufl by si Tvůj klub na 1. A třídu?
Působil jsem jako rozhodčí v 1. A. třídě, takže to mohu posoudit. Úroveň hry je obdobná, nebo jak říkám já lepší o jeden trénink týdně. Ostudu bychom určitě neudělali, 1.B je soutěž až na výjimky v dosahu Zlínské MHD, tudíž každý zápas se dá považovat za derby s odpovídající atmosférou. Postup je tak diskutabilní.
Jak hodnotíš pomalu končící podzimní část, kdo Tě z týmů překvapil a kdo naopak zklamal?
Překvapením je určitě nováček ze Slavkova pod Hostýnem, který se u nás prezentoval dobrým výkonem. Jinak výsledky ostatních týmů nejsou dle mého názoru nijak překvapivé.
Jako bývalý sudí, co říkáš na úroveň sudích ve zlínských krajských soutěžích?
Málokdo ví, že licenci rozhodčího mám obnovenou, nerad bych proto hodnotil úroveň svých kolegů.
Neláká Tě to zpět mezi rozhodčí, přeci jen se ve vyšších soutěžích dají vydělat slušné odměny za řízení utkání?
Jsou to dvě strany mince. Na jedné straně zápasy ladící oku, dynamické s nasazením a solidní úrovní, na straně druhé utkání, kde hráči nechtějí hrát, nemaji úctu ke zdraví, rozhodčímu apod. Potom i pocity rozhodčích po utkání jsou obdobné. Přiznávám, že tyto příjmy v době studentské byly příjemným doplněním kapesného. Uvidím kolik mi bude na jaře zbývat volného času a podle toho se rozhodnu. Samozřejmě už by to bylo ze zájmu, ne pro odměnu.
Co říkáš na zavádění videa v naší HET lize a doporučil bys ho i do nižších soutěží?
Myslím, že je to určitě krok dopředu. Z vlastní zkušenosti vím, že rozhodčí je také jen člověk a nemusí všechno vidět. Tato technologie je asi jen pro nejvýšší soutěže, v nižších soutěžích zavedení není úplně reálné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku