Líbí se mi na záloze, ale rád si zakopu i na hrotu, říká David Konůpek

V hlasovacím souboji mezi spoluhráči vyšel vítězně David Konůpek. Technicky dobře vybavený David o víkendu připravil dvě branky pro svého týmového kolegu a fanoušci vyhodnotili jako důležitější právě přípravu gólovek než samotné rozvlnění sítě. S Davidem jsme pro vás připravili krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji k titulu. Málem vás porazil týmový kolega. Jak se hlasování vyvíjelo?
Kluci po zápase nadhodili, že budeme s Benym (Martinem) v sestavě kola a že to jeden z nás vyhraje .Průběžně jsem to ani nesledoval, jen první den. Pak jsem se dozvěděl od kluků, že jsem to vyhrál. Určitě hodně hlasů poslala mamka a spoluhráči s kamarády, tímto bych jim chtěl poděkovat.
Utkání s Pečkami bylo v závěru dost vyhecované. Jak byste to okomentoval?
Už před zápasem bylo jasné, že nás čeká těžký úkol, protože Pečky v této sezoně hrají velmi pohledný fotbal. Rád bych to nějak okomentoval, ale bohužel jsem nejvypjatější situaci přesně neviděl a nevím, co se přesně stalo.
V Pečkách hraje váš bratr. Hecovali jste se před zápasem? Jaké byly vzájemné souboje na hřišti?
S bráchou jsme se trošku pošťuchovali. Říkal jsem, že jim sebereme body a to se stalo. Na place jsme se ale moc nepotkali, spíš jsem hrál u stoperů.
Jak se hrálo vám osobně?
Byl jsem vyhecovaný na tento zápas, protože jsem v Pečkách prožil krásná fotbalová léta. Hrálo se mi dobře, škoda že jsme nezískali tři body. Oba góly se hodně podobaly. S Martinem jsme si narazili balón, dvakrát mě poslal za obránce a poté to už byl lehký úkol předložit mu zpět pod sebe :)
Jak vzpomínáte na své fotbalové začátky?
Na své fotbalové začátky vzpomínám hodně rád, začínal jsem jako šestiletý kluk v SK Dobřichov, kde jsem působil do svých devíti let. Poté jsem přestoupil do AFK Pečky, kde jsem strávil asi deset let. K fotbalu mě přivedli rodiče, protože už od malička jsem pořád kopal do balónu. Nejraději jsem hrál na střední záloze, vždy mě bavilo připravovat góly, ale rád si zahraji na postu útočníka :-)
Jakou nejvyšší soutěž jste si zahrál, kam byste se chtěl třeba někdy ještě dostat,...
Nejvyšší soutěží byla asi žákovská divize v Kolíně pod panem Hadrovským. Nemám žádné cíle, pokud se bude dařit, tak se ta šance na vyšší soutěž naskytne sama, si myslím...
Před sezónou se mluvilo o tom, že Plaňany mohou být hodně vepředu. Přišlo k vám dost kvalitních hráčů, ale zatím to trochu drhne. Co je příčinou z vašeho pohledu?
Každý na nás sázel jako na černého koně soutěže, přišlo pět nových kluků. Myslím si, že druhá půlka sezony bude lepší, protože si na sebe musíme s klukama zvyknout a trošku víc se sehrát. Bojovnost nám určitě nechybí.
Komu fandíte z "velkého" fotbalu?
V českém fotbale fandím Spartě, která má taky hodně posil a nedaří se :) Jinak zahraniční kluby jsou jasné - Liverpool a Barcelona.
Co děláte mimo fotbal. Koníčky, zájmy,...
Když není fotbal, tak rád zajdu na drink nebo posezení s přáteli. Jinak hodně času trávím u PS4 :)
Kam byste chtěl jet (nebo kde jste byl) na vysněnou dovolenou?
Vysněná dovolená je určitě Dominikánská Republika, protože to je ráj na zemi.
Jaký je doposud váš nejzajímavější fotbalový zážitek?
Určitě největší zážitek mám ten, že jsem byl na zápase Liverpool vs Bournemouth. Ta atmosféra je něco neskutečného, určitě se v budoucnu vydám znovu. Jako hráče mě pořád mrzí, že jsme kdysi s Pečkami nepostoupili do 1.B třídy, protože to byla parta, jaká se ani v 1. lize nevidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.