Domažlice jsou po všech stránkách o kousek dál než ostatní, hodnotí Petr Pejša

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Útočník Petr Pejša z Vltavínu dal dvě branky Vyšehradu. Nejen na dění z tohoto derby jsme se ho zeptali... (rozhovor z prvního Pejšova vítězství v anketěsi můžete přečíst ZDE)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou pražské derby. Jsou zápasy s Vyšehradem vypjaté?
Toto utkání mně osobně nepřišlo nijak zvlášť vyhecované, dle mého názoru to byl zápas jako každý jiný ve třetí lize.
Utkání jste zvládli. Pomohlo vám osobně, že jste už v přípravě potrénovali na umělé trávě?
Budu mluvit za sebe. Na uměle trávě se mi hraje velice dobře, protože prvních šest let svého fotbalového života jsem strávil ve Slavii Praha vesměs na umělé trávě, takže jsem s umělkou kamarád. Páteční trénink byl určitě ku prospěchu.
Domácí v zápase reklamovali, že první gól neměl platit. Jak jste situaci viděl vy?
Celá situace se vyvíjela úplně jinak, než stojí třeba na webu Vyšehradu. Po našem přímém kopu domácí brankář nemel míč plně pod kontrolou tak, Hody (Jan Hodas, pozn. autora) dopravil míč pod jeho tělem bezpečně za brankovou čáru, domácí si stěžovali ze mu míč byl vykopnut z ruky. Hlavní rozhodčí na pokyn pomezního gól podle mého názoru správně uznal.
Sám jste dal dva góly, celkem už šest. Jste s tímto počtem spokojen?
Vzhledem k tomu, že je to moje de facto první sezóna, kdy pravidelně nastupuji, šest branek není málo. Samozřejmě je však pořád co zlepšovat.
Hráčem kola jste se stal na podzim už podruhé. V prvním rozhovoru jste dobře odhadnul týmy, které se budou pohybovat na špičce tabulky. Máte na to předehnat Chrudim? V čem jste lepší, co je silnou stránkou vašeho týmu?
Chrudim momentálně tabulku vede s relativně velkým náskokem, já však spatřuji největšího rivala v Domažlicích, které mi připadají po všech stránkách o kousek dál než my všichni.
A v čem spatřujete největší přednosti Vltavínu?
Silnou stránkou našeho týmu je, že dokážeme vyhrávat utkání, ve kterých se nám příliš nedaří. To myslím, že je v dnešním fotbale jedna z nejcennějších vlastností, momentálně se nenacházíme v příliš dobré herní pohodě, ale výsledkově jsme velmi úspěšní, tak jsem přesvědčen, že s herní pohodou výsledky budou ještě lepší.
Už v první půli jste Vyšehradu dali čtyři góly, pamatujete podobný zápas?
Podobný průběh jsem zažil maximálně v dorosteneckém věku, kde byly podstatně větší výkonnostní rozdíly. Náš první poločas byl mimořádně střelecky vydařený, myslím, že na téhle úrovni se to moc často opakovat nebude.
V dalším kole hostíte Benátky. Jak na ně?
Já bych byl pro okopírovat první poločas proti Vyšehradu. Čtyři branky by soupeře určitě zaskočily. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.