Kamil Palkovič - Vyšší soutěž si už zahraju jen tady

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Výhercem se stal jakartovický Kamil Palkovič, který naši redakci odpověděl na pár otázek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Co jste říkal na svou nominaci a jak jste se o ni dozvěděl?
Děkuji. Byl jsem samozřejmě překvapený, protože moje výkony na podzim jsou hodně za očekáváním. O nominaci jsem dozvěděl prostřednictvím našeho kapitána a pokladníka Michala Janecha. On má strašně rád, když může někomu připomenout, že musí něco hodit do kasy. (úsměv)
Většinou býváte hlavním hecířem vy při hlasování. Kdo to podle vás hecoval nyní?
Hlavní viník této výhry je JIM (Honza Morisch). Jinak děkuji všem, kteří mi hlas poslali. (úsměv)
Kluci v kabině se už určitě těší na nějakou odměnu. Už víte, co jim přinesete?
Vím, vím. V kabině máme přísný pokutový řád, takže nějaká lahvinka a finanční příspěvek. Takové „pokuty“ ale já platím rád.
Pojďme na sobotní zápas s Oticemi. Jak byste ho popsal?
Z mého pohledu to byl z naší strany od 1. do 90. minuty pohlídaný zápas. Soupeř se spoléhal na zhuštěnou obranu a za zády měli výborného brankáře. Šlo o to dát, co nejdřív gól. Bohužel se nám to povedlo až v 50 minutě, ale i do té doby jsem věděl, že vyhrajeme. Akorát jsme si to mohli udělat lehčí o trošku dřív. Příště.
Standardka, kterou jste zahrával na hlavu Urbana, byl nacvičený signál, nebo to vyplynulo ze situace?
Klasická improvizace. Na přímou střelu pro Radka to nebylo, tak jsem si vzal balón já, a řekl mu, ať jde na přední. Někdy se vyplatí mě poslechnout. (úsměv) Pak už Radek opět prokázal své zabijácké schopnosti a šlo se slavit.
Před posledním kolem jste na druhém místě v tabulce. Panuje s tímto umístěním spokojenost?
Za mě 100% spokojenost. Všichni víme, že Budišov si hraje vlastní soutěž. Jen mě mrzí, že jsme mohli mít těch bodů více a ještě jim trošku šlapat na paty. Sezóna je dlouhá a může se ještě stát cokoliv. My budeme hrát každý zápas na výhru a po 26. kole uvidíme, na co to bude stačit.
S kým si v týmu nejvíce fotbalově rozumíte?
Tady je to jednoznačné. Radek Urban. V týmu ale máme plno výborných fotbalistů, se kterýma se mi hraje dobře. Jsem rád, že jsem se opět v týmu potkal s Honzou Tkadlečkem.
Minulý víkend jste měli dokopnou. Máte nějakou zajímavou historku z ní?
Mám. Už kolem půl 11 jsme museli s jedním nejmenovaným spoluhráčem nabrat směr Opava a doslova ho donést domů, do třetího patra. (smích)
Pomalu se blíží zimní přestávka. Už víte, jaká bude příprava?
O něčem jsme se už bavili. Budeme v parku v Opavě polykat kilometry (snad jich bude, co nejmíň), pak určitě tělocvična, umělka. Jsem rád, že náš trenér umí udělat přípravu hodně pestrou.
A jak se na ni těšíte?
Je to nutné zlo. Ale vždycky si zanadávám. (úsměv)
Pojďme k vám. Popište našim čtenářům vaši kariéru?
Od minižáčků až do mužů jsem hrál za SFC Opava. Nádherné období. Pak jsem měl menší epizody v Chlebičově a na Štítině. Teď jsem nakonec na správném místě v Jakartovicích. (doma)
Prošel jste i Opavou. Nemrzí vás, že jste se neprosadil v profi fotbale? A co k tomu chybělo?
Samozřejmě, že mrzí. Odmala tomu věnujete 100% času. Rodina se taky kvůli tomu obětovala, ale bohužel, ten pomyslný jackpot se nekonal. Chybělo k tomu podle mě straně moc věcí. Nebudu psát, že jsem neměl štěstí. Šance, někam se dostat byla, ale chybělo mi chování profesionálního sportovce.
Většinu času jste strávil v Jakartovicích, ale okusil jste i vyšší soutěže se Štítinou a Chlebičovem. Co vás přimělo opustit vyšší soutěž, a láká vás ještě zahrát si výš než okres?
V Jakartovicích jsem zažil historický krajský přebor. To byla tehdy jízda, že se některým dodneška ještě točí hlava. V Chlebičově i na Štítině jsem si mohl zahrát se super fotbalisty, ale Jakartovice jsou Jakartovice. Prostě rodina se vším všudy. (úsměv) Vyšší soutěž si už zahraju jen tady. A když to nevyjde, tak to tak prostě mělo být. (úsměv)
Na jakém postu se vám nejlépe hraje?
Levá záloha.
Jaké jsou vaše fotbalové přednosti, a kde naopak byste se rád zlepšil?
Přednost bude asi moje univerzálnost. Kromě brankáře, mě může trenér postavit, nebo posadit kamkoliv. (úsměv) Ale lepšit něco? Na to už je pozdě. (úsměv) Možná bych mohl přestat kecat na hřišti, ale to bych zase na druhou stranu nebyl já.
Jaký moment své kariéry považujete za ten nejsilnější?
Já doufám, že mi nejsilnější moment mé kariéry chystá syn Mateo, kterého s přítelkyní čekáme. (úsměv)
Jak trávíte svůj volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
Můj volný čas patří přítelkyni, se kterou se připravujeme na malého a chystáním svatby.
Blíží se Vánoce. Jste ten typ, který už má nakoupené dárky, nebo kupujete až na poslední chvíli?
Dárky chci mít koupené do konce listopadu. Prosinec už bude ve znamení nastartovaného auta a připraveného směr porodnice. Děkuji za rozhovor.
Celá redakce přeje mamince zdraví a štěstí, a malému co nejšťastnější vykročení do života.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.