Místo Zlína raději fandím ostravskému Baníku a spoluhráči mi to dávají v kabině pěkně sežrat, říká s úsměvem hráč 13. kola a kapitán SK Louky Radim Mikač

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, po Petru Jančovi a Tomáši Buršovi jsi třetím fotbalistou Louk, který letos v anketě vyhrál, co Tě to bude v kabině stát?
Díky. Jsem rád, že anketu nevyhrál útočník z hattrickem či brankář s čistým kontem, ale byla i oceněna černá práce obránců. No budu muset donést půllitra něčeho dobrého, ale pro kluky to rád udělám. Je to ocenění pro všechny.
Děláš i kapitána Vašeho týmu, koho bys pochválil za výkon v Lípě, kde jste na hřišti dominovali?
Kapitána dělám asi jen proto, že jsem tam zdaleka nejstarší. Polovina kluků z týmu by mohly být mými syny!? Chtěli jsme získat konečně i tři body z venku a tak jsme na ně vlítli a opravdu to byl poctivý výkon od všech kluků, takže bych vyzdvihl asi všechny za zodpovědnou hru na opravdu těžkém terénu a v silném větru.
Jak hodnotíš Vaše prozatímní podzimní účinkování v 1. B třídě?
Myslím že si vedeme nad očekávání dobře. Chtělo by to navíc ještě nějaké body z venku a bylo by to perfektní. Ale nemůžeme hned první sezonu v I.B třídě myslet moc na špici, i když nám k ní moc nechybí.
Je podle Tebe velký rozdíl mezi Okresním přeborem a 1. B třídou?
Pro mě je rozdíl hlavně v tom, že mnohem více zápasů jsou fotbalovější a není to jen taková kopaná. A asi polovina týmů jsou blízko kolem zlínského komína, takže spousta zápasů se dá považovat za takové malé derby a podle toho jde poznat i větší nasazení v zápasech a tomu i odpovídá i větší divácká návštěva, před kterou se mnohem lépe hraje.
Co říkáš na výkony dalších nováčků - Slavkova p/H a Březnice?
Že Slavkov p/H bude hrát vysoko, to jsem předpokládal. Hráli jsme s nimi nějaké přípravné zápasy a prezentovali se jako dobře připravené fotbalové mužstvo. Březnici moc nesleduji, taky by ji asi slušelo být o pár míst výš. Někdo dole ale být musí, takže čím víc týmů pod námi, tím lépe.
Koho letos favorizuješ na postup a kdo podle Tebe sestoupí?
Na postup favorizuji někoho z trojice Malenovice, Mladcová a Veselá. Čekal jsem, že mnohem výše bude i Admira Hulín. Kdo sestoupí se neodvažuji tipovat, jen doufám, že to nebudeme my.
O víkendu hrajete velké derby s Tečovicemi, co od něj očekáváte?
Doufám, že bude ještě ucházející počasí a přijde hodně diváků. A i když bude asi těžký terén, tak obě mužstva snad předvedou dobrý fotbal. Trenér chtěl po podzimu mít 22 bodů, což už máme, takže můžeme hrát už v klidu. Ale samozřejmě, že se popereme o vítězství.
Jaká byla Tvá hráčská kariéra? Na které trenéry a spoluhráče nejraději vzpomínáš?
I když je mi už pár let po čtyřicítce, tak má fotbalová kariéra je docela krátká, protože s fotbalem jsem začal docela pozdě, až ve třiceti letech. Fotbal jsem začal hrát v Kašavě pod trenérem Pavlem Studénkou. No a posledních asi pět let hraji v Loukách, kde to snad se mnou současný trenér Malota ještě nějakou tu sezonu vydrží.
Jaké jsou Tvé další zájmy kromě fotbalu, jaké máš zaměstnání?
Mé další zájmy kromě fotbalu je zase fotbal. Syn ho taky hraje a tak když není rodina na mém zápase, tak jsme zase na jeho zápase. Ale když je chvíli čas, tak si vyjedu aspoň na kole. I když letos mi to nevyšlo snad ani jednou. Jinak dělám ve stavební laboratoři.
Co říkáš na účinkování Zlína v HET lize a v Evropské lize, není to pro něj velké sousto?
Abych řekl pravdu, na zápasy Zlína nechodím a ani jim moc nefandím. Jen se podívám, jak dopadli, a jak jsou na tom v tabulce, i když to dostávám někdy dost sežrat, tak Baníček nejlepší u nás! Baník Pi.o!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 14 31:12 31
2 SFK Elko Holešov B 14 44:18 30
3 FC Fryšták 14 41:24 27
4 Hvozdná 14 27:23 23
5 SK Březnice 14 30:36 22
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 18
2 Tomáš Janíček 14
3 Jakub Chudárek 13
4 Jan Večeřa 13
5 David Dorazín 10
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 52 53,1% 1
2 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
3 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
4 Libor Adamik 36 57,1% 0
5 Ladislav Beran 34 49,3% 0
Zobrazit celou tabulku