Univerzál Tomáš Freund nezávidí trenérovi rozhodování, na které místo sestavy ho má postavit

Neskutečný počet více jak osmi set hlasů získal plaňanský patriot Tomáš Freund a stal se po velkém hlasovacím souboji králem kola. Povídali jsme si spolu nejen o kariéře v jednom klubu, ale i o Tomášově univerzálnosti. Vyzkoušel už všechny posty včetně brankářského.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k ocenění hráč kola. Získal jste přes 800 hlasů. Souboj s pečeckým Maternou byl hodně vyrovnaný. Jak byste to okomentoval?
V první řadě bych chtěl všem, co mě podpořili, mnohokrát poděkovat. Toto číslo je opravdu neuvěřitelné! Hlasování sleduji každý týden a sám se snažím vždy své spoluhráče podpořit. Vím, že se kluci a přátelé tentokrát rozhodli, že to musím vyhrát, takže byli celkem vytrvalí. Nicméně Martinovi gratuluji k druhému místu.
Pojďme k utkání s Č.Pečkami. Jaký to byl zápas? Papírově jasný favorit, ale výsledkově nic přesvědčivého.
Tato utkání jsou vždy hodně těžká!! Každý lehčí soupeř hrozí podceněním. Navíc terény v tomto období už nejsou ve stavu „prvoligových hřišť“. Č. Pečky sice měly nějaké šance, ale myslím si, že to zatím byl nejslabší soupeř sezóny.
Jak se hrálo vám osobně?
U mě je to jak na houpačce, jsou zápasy, které mi sednou a jiné, kdy se trápím. Bohužel těch horších jsem měl teď sérii, alespoň se to vždy snažím dohnat bojovností! V utkání s Č. Pečkami se mi celkem dařilo, ale opět se mi nepodařilo dát gól!
Čeká vás utkání ve Velimi a končíte doma proti Krakovanům. Co budete chtít získat v těchto zápasech, kde byste rádi přezimovali v tabulce?
Víme, že nás ve Velimi nečeká nic jednoduchého. Byl jsem se podívat na několika jejich utkáních a myslím si, že po Pečkách mají jeden z nejkvalitnějších týmů na okrese. Určitě mají velkou výhodu ve velké základně čerpající z A týmu i z dorosteneckého mužstva. To my bohužel nemáme. Před zápasem s Č. Pečkami jsme si dali cíl 7 bodů – 3 máme, takže ve dvou nadcházejících zápasech budeme opravdu hodně bojovat. Na zápas s Krakovany bohužel nebudu (s manželkou odlétám na svatební cestu). V Krakovanech mám spoustu kamarádů, tímto bych je chtěl všechny pozdravit a vzkázat, že v Plaňanech se body jen tak nezískávají :):).
Ženil jste se už v létě a svatební cestu jedete až nyní? Kam to bude?
Cestu jsem "logicky" odložil kvůli fotbalu a letíme do Thajska.
V Plaňanech, což je mimochodem jediný dres, který jste kdy oblékal, vás mohou využít na mnoha postech. Který vám svědčí nejvíce?
Od malička jsem nastupoval za Plaňany a prošel jsem všemi kategoriemi. V tom, že jsem univerzál máte asi pravdu – nejdříve jsem nastupoval jako střední obránce, pak jsem se přesunul do útoku a nyní jsem se přes zálohu posunul zpátky do obrany. Nejlépe se mi hraje na kraji zálohy, ale na to teď bohužel nemám fyzicky. Popravně nezávidím trenérovi rozhodnutí, kam se mnou :)
Při vyloučení Hradeckého jste dochytal zápas v bráně a neinkasoval. Chytal jste někdy?
Když jsme měli ještě B tým, tak jsem chodil občas do brány a teď, když nastane situace vyloučení nebo zranění během utkání, chopím se rukavic. Po dobu trestu Hradeckého nám vypomáhal dorostenec Honza Krupka. Honzovi bych tímto chtěl poděkovat a popřát mu hodně fotbalových úspěchů.
Jaká bude zimní příprava? Předpokládám, že s kádrem jaký máte, musí být pro Plaňany vyšší cíl než střed tabulky...
Jelikož máme v týmu pět nových „koní“, chvilku trvalo, než si to vše sedlo a nyní věřím, že už to bude jen lepší a lepší. A nebojím se vzhlížet na přední příčky tabulky. O zimní přípravě budeme pracovat ještě na sehrání všech nových členů v týmu, v únoru plánujeme soustředění. Zatím je to teprve rozjednané, ale určitě pojedeme na zakončení sezóny. Tak na pět dnů do Rokytnice.
Co patří mezi vaše největší koníčky?
Kromě rodiny, která je pro mě na prvním místě, je můj největší koníček právě fotbal. Mám rád hru, ale díky fotbalu mám i spoustu kamarádů. V létě mezi moje koníčky patří rybaření a v zimě rád lyžuji.
Který sport byste dělal, pokud by to nebyl fotbal?
Hokej, mám rád týmové sporty.
Jaké nejkrásnější zážitky máte díky fotbalu?
Zážitků mám nepřeberné množství, jak dobrých tak i těch špatných. Např. když jsme se zachraňovali o udržení v okresním přeboru ve Veletově, dal jsem jediný a rozhodující gól utkání a tím jsme se udrželi v soutěži. Nebo když jsme postupovali do okresu, tak při oslavě „legendární jízda“ na šibičáku po Plaňanech je nezapomenutelný zážitek pro celý tým.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.