Milan Hájek: Chci na jaře vyhrát soutěž a ještě jednou zažít postup, než skončím s fotbalovou kariérou

V zápasu podzimu se Milan Hájek několikrát vyznamenal a vychytal hráče vedoucího Ujčova. I díky jeho výkonu se mohl Pohledec ve šlágru kola radovat z výhry 2:1. Na první Ujčov tak ztrácí Pohledec v tabulce již jen čtyři body. My jsme položili tomuto brankáři jako hráči 1. kola III. třídy několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji, chtěl bych poděkovat všem co mě poslali hlas, hlavně panu Landorimu, který u toho údajně seděl do 3 hodiny ranní. K fotbalu jsem přišel sám, ale v nevzpomenu si kolik mě bylo … jenom co si pamatuji, když mě otec říkal ať se na to vykašlu, že stejně u toho nevydržím, protože to byl asi sedmý sport co jsem zkoušel.
Kolik Vám je let?
Před měsícem jsem oslavil Kristova léta.
Chtěl jste být již od mala brankářem?
Začínal jsem jako záložník, ale tam se moc běhá, takže když byla možnost vyzkoušet si to v bráně, hned jsem do toho šel a ze tří uchazečů se na mě asi dívali nejlépe.
Pamatujete, kdy jste poprvé nastoupil za muže?
Poprvé jsem nastoupil za muže SFK Vrchovina Nové Město – Radešínská Svratka a to si pamatuji přesně. Bylo to v roce 2001 doma proti Velkým Pavlovicím a hned jsme slavili výhru 2:1.
Nějaké úspěchy ve fotbale?
Největší úspěch považuji za mladší žáky FC Žďas Žďár n/S na fotbalovém turnaji v Dánsku. Ve finále proti obhájci titulu anglické Cambridgi jsme byli šťastnější a vyhráli na pokutové kopy.
Za jaké týmy jste tedy nastupoval?
To by bylo na dlouhé vyprávění(smích).
Na jaké spoluhráče ve své kariéře nejvíce vzpomínáte?
Nejvíce asi na Lukáše Elera se kterým jsem hrál ve Žďáře nad Sázavou za žáky a potom v Jihlavě za dorost. Byl to takový můj ochránce (smích).
Kdo vám zase dal nejvíce po stránce trenérské?
brankářských tréninků, tak musím jednoznačně zmínit pana Dalibora Bramboru, který měl vždy 100% brankářské tréninky ať už individuální nebo když jsme byli spolu v jednom týmu.
Přejděme na poslední zápas s Ujčovem, jak probíhal?
SK Ujčov je jednoznačně nejfotbalovější tým ve III. třídě. Myslím si, že se utkání vydařilo oběma stranám, kde my jsme měli o trošku více štěstí v proměňování gólových příležitostí. Potom to už bylo od kluků odmakané srdíčkem.
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám chytalo?
V téhle sezóně se mě celkově za Pohledec chytá výborně. Přišli nové posily, které jsou na hřišti znát. Od manželky jsem dostal novou brankářskou soupravu, která mě ve fotbale podporuje, což u žen není obvyklé a hlavně trenér Laštovica nezlobí(smích).
Teď vás čeká Vír, co od zápasu očekáváte?
Hráči z Víru hrají důrazný fotbal, takže to tam nebude nic jednoduchého, ale věřím, že budeme pokračovat v úspěšném podzimu.
V tabulce zápasů na hřištích soupeřů jste získali nejvíce bodů, co na to říkáte?
Kdyby někteří domácí fanoušci pořád nekritizovali a více podpořili, tak budeme určitě úspěšnější doma. Takhle se nám venku hraje klidněji.
Druhé místo je zatím vynikající, s čím by jste byli spokojeni na konci sezóny?
Nemůžu mluvit za ostatní spoluhráče ani jsme to neprobírali, ale myslím si, že se v tomhle s trenérem shodujeme. Jednoznačně první místo a zažít postup, protože bych ho chtěl ještě jednou zažít než skončím s fotbalovou kariérou(smích).
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Určitě, kluci nic neodpustí. Takže láhev dobré whisky pokud si ji zase nerozliju v tašce.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Dříve jsem vždycky pohladil všechny tři tyčky, ale v tomhle věku to už nějak neřeším.
Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?
Jsou tady světlé výjimky, ale celkové slabší podprůměr. Nejhorší je, když přijede jenom jeden rozhodčí, což se v naší soutěží stává skoro pořád. Spoléhat se na pomezní hostí nejde.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Rodina mě ve fotbale vždycky podporovala za což jim děkuji. Není nad to když se na vás přijde podívat někdo ze známých.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Celoročně chodíme na squash … jinak si rád zahraji s přáteli jakýkoliv sport. A když se vykopu z postele, abych shodil nějaké to kilo a pročistil si hlavu, tak jsi jdu zaběhat.
Jaké máte zaměstnání?
Máme rodinnou firmu, kde prodáváme zemědělskou a stavební techniku. Jestli někdo něco potřebuje, stačí přijet do Maršovic a už teď máte slevu jistou (smích).
Oblíbený film nebo seriál?
Já mám rád megafilmy jako je Trója, Statečné srdce, Trosečník, Gladiátor, ale také se podívám na romantické filmy nebo spíše musím s manželkou (smích).
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Nemám vyhraněný klub, ale když je někdo zarytý fanoušek, tak abych ho popíchl, fandím soupeři (smích), ale ve finále je pro mě důležitý dobrý fotbal.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
José Luis Chilavert, to byl brankář, kterého jsem vždycky obdivoval ať už za jeho zákroky, tak střelené góly.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Těch jídel je spousty, ale když mám nějaké vypíchnout, tak to je zelná polévka a francouzské brambory.
Oblíbené pití?
Pivo, víno, káva (smích).
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Měl jsem ho vždycky na prvním místě … kvůli němu jsem i cestoval z různých výstav spousty kilometrů, abych odehrál zápas. Teď už samozřejmě člověk přemýšlí trošku jinak a vidí, že jsou i důležitější věci.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz, sledujete ho?
Vaše stránky jsou výborné. Už nesleduji nic jiného. Hlavně se mě líbí (když pominu ostatní skvělé věci jako je tipovačka, hráč kola atd.) to, že po zápase, když jdeme s klukama na pivo, tak můžeme rozebírat situaci v tabulce, protože jsou tam výsledky zápasů ihned.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.