Radim Synek rozhodl zápas ve Strážku, ale odnesl to vážným zraněním

Dvaadvacetiletý útočník Polničky Radim Synek byl v posledním podzimním kole ve Strážku k neudržení a svůj výkon korunoval dvěmi brankami. Naši čtenáři pak měli jasno a s převahou ho zvolili hráčem 13. kola III. třídy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalovými krůčky jsem začal v Hamrech nad Sázavou asi před devíti lety jako dorostenec. Přivedli mě tam kluci ze současného kádru, bratři Martin a Karel Podloučtí. V té době se totiž v Polničce zrovna nehrálo, a tak jsme začali jezdit trénovat do Hamrů, ale na fotbal už jsem jezdil se základkou na různé turnaje.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
První branku v soutěži jsem vstřelil právě Hamrům, když už jsem hrál v Polničce za muže. Běžela zrovna 89. minuta a já rozhodl o výhře 2:1.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za muže jsem nastoupil v sedmnácti letech už v Polničce, kde se založil tým v hospodě (smích), ale už si nepamatuji, proti komu to bylo. Určitě jsme ale prohráli, protože začátky Polničky byly tragické (smích).
Hrál jste za jiný klub než je Polnička?
Pouze za ty Hamry ale jen pár zápasů za dorost. Od těch sedmnácti let nastupuji za Polničku.
Jak hodnotíte zápas ve Strážku?
Zápas ve Strážku se mi hodnotí tak nějak zvláštně. Terén byl těžký, stejně jako nohy a dech některých spoluhráčů po náročné sobotě, viz Jiřík Víšků (smích). Za výhru jsem určitě rád a ještě když jsem dal dvě branky jako správný kapitán (smích), ale to, co se mi potom stalo…
V 78. minutě vás postihlo vážné zranění, jak se to seběhlo?
Právě ve zmiňované 78. minutě, kdy jsem dal vítězný gól, mi gólman domácích, v době kdy jsem vystřelil, přejel nohu a odnesla to holenní a lýtková kost. Neuvěřitelná bolest. Nikomu to nepřeju. Myslím, že v tom úmysl nebyl žádný, nicméně jsem byl u balónu dřív a myslím, že to byl zbytečný zákrok.
Jak dlouho se budete léčit, kdy se znovu vrátíte na zelené trávníky?
V pondělí jsem podstoupil operaci od kolene ke kotníku, mám nějaký hřeb, který je sešroubovaný. Teď mě čeká ještě čtrnácti denní pobyt v nemocnici. Teď začne dřina s rehabilitacemi. Na jaře bohužel nejspíše týmu nepomůžu, ale určitě bych si chtěl zahrát i přes velký strach. Snad to všechno dobře dopadne.
Byl jste zvolen hráčem 13.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Do 78. minuty se mi hrálo dobře, i když se mi ze začátku taky hůře dýchalo. Ach ty sobotní výlety (smích). Mohl jsem v tom zápase dát klidně čtyři branky, šance jsem na ně měl.
Jak by jste popsal vaše dvě vstřelené branky?
Moje první branka padla hrozně brzy. To asi čekal málokdo, že se ujme Polnička hned z kraje vedení. Kubík Štíbalů mi poslal krásný balón za obranu a já ho kousek popotáhl a vstřelil levačkou přesně k tyči. Věděl jsem, že to tam chci (smích). Na leváka jsem úplně marnej, ale kupodivu to sedlo. Druhý gól byl podobný, i když už nevím, kdo nahrával, ale ten jsem dal pravou, kterou mám lepší (smích). Byl vítězný, ale tím pro mě zápas skončil...
Myslíte si, že to byl váš nejlepší osobní zápas na podzim?
Nevím, jestli nejlepší, ale dal jsem dva góly a vyhrálo se. Tři body jsou pro nás v této fázi důležité.
Jste zatím jako nováček soutěže spokojeni s podzimní částí?
Spokojenější bych byl, kdybychom byli tak o tři místa výš, ale věřím klukům, že přes zimu zamakají, na jaře zaberou a udržíme se. Určitě jim budu fandit.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Nemám žádné jedince. V týmu jsme jedna parta, jeden tým.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši výhru v naší anketě?
Kluci věřili, že vyhraji. Tím jak pro mne o sto šest hlasovali, mě chtěli podpořit a já jim moc děkuji. Podpora je opravdu obrovská.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Před zápasem se snažím motivovat a myslet jen na vlastní výkon, ale jako rituál asi hlt francovky (smích).
Co říká fotbalu vaše rodina?
Rodina mě moc podporuje a jsou na mne hrdí. Sleduje mne hlavně můj úžasný tatík.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Mimo fotbal hraji ještě vesnickou hokejovou ligu za sousední Škrdlovice. Mým velkým koníčkem je hasičství. Dělám u nás ve sboru velitele jako dobrovolník. S klukama jezdíme na hasičské soutěže. Dále skoro pravidelně jezdím do Jihlavy na hokejovou Duklu, která na jaře postoupila do extraligy. Budu doufat, že se tam nějaký rok udrží.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji jako seřizovač strojů ve Žďárské firmě Cooper Standard.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Z fotbalových týmu mám rád Slovan Liberec a Real Madrid.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Možná budou všichni remcat, ale je to kdo jiný než Ronaldo (smích).
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Sním skoro všechno, ale nejraději si dám takhle svíčkovou na smetaně s knedlíkem od mé milované maminky.
Oblíbené pití?
Tak jsem Čech, takže pěkně vychlazené pivečko, ale nepohrdnu i dobrým džusem, možná s trochou Božkov vodky (smích).
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je pro mne vším a moc si ho užívám, ať už se prohrává nebo vyhrává. Je to týmová hra a hlavně je vždycky sranda v kabině s klukama. Nicméně teď je nejpřednější uzdravení se. Toto není mé první fotbalové zranění. Před dvěma lety jsem si zlomil klíční kost. Jsem prostě smolař.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Portál fotbalunas.cz je výborná věc. Sleduji ho stále a baví mě číst články z ostatních zápasů. Doufám, že vydrží co nejdéle.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.