Těším se na vyhrocené zápasy, říká Tomáš Kříž

Nejlepším hráčem podzimní části Krajského přeboru Vysočina byl zvolen brankář Humpolce Tomáš Kříž, s nímž vám díky Radce Vazačové přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, i přesto, že jste vinou zranění nezasáhl do všech podzimních mistrovských utkání, Vás fanoušci zvolili Hráčem podzimu 2017 v KP Vysočina, čím si to vysvětlujete?
Nominován jsem byl asi tím, že když jsem nastoupil, gól jsem nedostal. Určitě to není jenom moje zásluha, ale celého týmu. Funguje nám dobře stoperská dvojice, což je základ a výsledkem je, že jsme za celý podzim obdrželi pouhých 5 branek. A že jsem pak dostal nejvíce hlasů? Tak to mám asi hodně známých, za což jim všem děkuji (smích).
Humpolec se již několik let drží na špici přeboru, k postupu do vyšší soutěže většinou vždy scházelo velmi málo. Ambice má tým jistě i letos. Přesto právě v tuto sezónu působí A tým navenek sebevědoměji a více "v pohodě", chodí hodně diváků, daří se i juniorce (pozn. po podzimu vede I.B třídu sk. A)...
V A týmu chytám už 12 let a těch druhých míst už bylo opravdu hodně. Během té doby mužstvo prošlo generační obměnou a chvíli to trvalo než si to vše sedlo. Teď se utvořila dobrá parta, venkovní výjezdy a oslavy úspěchu bývají velmi veselé. V juniorce zrovna tak. To vše přispívá k pohodě týmu, celkovým výsledkům a s tím související návštěvností.
Vinou zranění (v mistrovském utkání v Okříškách) jste strávil několik zápasů na podzim na lavičce coby člen realizačního týmu, které utkání pro Vás bylo z této pozice "nejtěžší" sledovat?
Já se vždy těším na vyhrocené zápasy, ve kterých se očekávají emoce. Proto mě mrzelo, že jsem se nemohl podílet na vysoké výhře v derby nad Pelhřimovem přímo na hřišti. Nervozita byla asi největší v zápase s Chotěboří. Na lavičce to v tomto směru člověk vše prožívá daleko intenzivněji.
Který tým v letošním ročníku KP Vás na podzim mile překvapil?
Mile určitě překvapili Speřice, nasbíraných 22 bodů pro nováčka je velmi dobrý počin.
A teď trochu z jiného soudku...prozraďte čtenářům, kdo je největším bavičem v kabině ??
Nebudu jmenovat konkrétní jména, neboť bych jich tady musel vyjmenovat většinu. V kabině je to občas horší než u divokého stáda, takže asi tak (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.