Petr Došlý nasázel Brozanům rekordních pět branek. Domažlické spoluhráče bych za ty ze sestavy podzimu nevyměnil, říká

Čtrnácté kolo mělo jasnou hvězdu. Petr Došlý, levý záložník Domažlic, nastřílel pět gólů, což se mu podařilo vůbec poprvé v kariéře. Brozany nakonec na hřišti favorita padly nevídaným rozdílem 1:10. Došlý je nejlepším střelcem soutěže, nemohli jsme ho tak opomenout ani při sestavování ideální jedenáctky podzimu ČFL...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pamatujete ze své kariéry takhle vysoké vítězství? Čím to, že se proti Brozanům tolik dařilo?
Takhle vysoká vítězství snad ani nepamatuju za dobu, co hraju fotbal. Nicméně zápas nám nadmíru vyšel a od začátku zápasu jsme byli nebezpeční směrem dopředu a hned proměnili první šance. Brzké tři góly si myslím, že soupeře hodně zaskočily a určily ráz utkání.
Střílelo to i vám osobně. Pět gólů v zápase, to je pro vás asi osobní rekord, nebo ne? Jaké byly po zápase ohlasy na váš výkon?
Jednou se mi podařilo vstřelit čtyři branky, to bylo ještě v divizi v 18 letech, takže ano, co se týče vstřelených branek, určitě pro mě nejproduktivnější zápas. Ohlas byl spíše celkově na velmi povedený zápas celého týmu a musím vyzdvihnout i styl hry soupeře, který zápas určitě udělal pro diváky atraktivní, hlavně díky tomu, že i za nepříznivého stavu stále hrál aktivně. Samozřejmě pět golů nedáváte každý víkend, takže hlavně od rodiny a manželky přišly první gratulace (úsměv).
Vaši soupeři často zmiňují Domažlice jako ty, co by měly nahánět Chrudim. Co říkáte naopak vy chrudimské jízdě?
Chrudim dlouhodobě předvádí v ČFL stabilní výkony a herně jsou na tom velice dobře a to díky trenérovi a kádru, který je společně již dlouhou dobu pohromadě a je vždy vhodně doplněn kvalitními hráči. Myslím, že bychom byli rádi, abychom Chrudim v jejich dobře rozehrané sezóně pronásledovali a pokud se nám podaří udržet kádr a přes zimu zapracovat ještě na našem herním projevu, věřím, že na jaře můžeme Chrudimi šlapat na paty.
Do zápasu s Brozany byl největším debaklem sezony váš zápas právě s Chrudimí. Výsledek 0:7… Jak na to vzpomínáte?
Tak na zápas si myslím, že raději nikdo z nás nevzpomíná a snažili jsme se na něj zapomenout ihned, jakmile jsme míjeli ceduli Chrudim. Zápas nám vůbec nevyšel a Chrudim nás jasně přehrála. Byla to určitě pro nás velká facka, už z důvodu, že čtrnáct dnů předtím jsme s nimi hráli pohárové utkání, kde si myslím, že fotbal nabídl divákům kvalitní podívanou z obou stran a porazili jsme Chrudim 2:0. Samozřejmě na jarní zápas se přípravíme, jak nejlépe budeme umět, tak abychom ho zvládli s vítězným koncem pro Domažlice.
Jak hodnotíte průběh sezóny z pohledu Domažlic?
Podzimní část sezóny určitě hodnotíme pozitivně, podařilo se nám umístit v horních patrech tabulky po příchodu nového trenéra a nových hráčů, daří se nám střílet poměrně hodně branek, ale máme určitě rezervy, na kterých je potřeba zapracovat, aby jarní část sezóny byla o to úspěšnější.
Co změnil předsezónní příchod trenéra Vaigla? Vypadá to, že vám osobně hrát pod ním svědčí…
Změnil mnoho, hlavně útočnější pojetí hry, velký tlak směrem dopředu a také dobrá atmosféra v kabině. Zatím to můžu jedině potvrdit, že pod trenérem Vaiglem se mi daří, budu rád, když to bude pokračovat.
Například trenér Záp Michal Mašek říkal po zápase s vámi, že je ve hře Domažlic hrozně znát Vaiglův rukopis. Jakou hru tedy váš kouč vyžaduje?
Výhodou určitě je, že si trenér mohl přivést s sebou do Domažlic čtyři hráče ze základního týmu Tachova, kde už hráči věděli, jaký styl hry preferuje. Myslím si, že ostatním klukům z týmu netrvalo dlouho a na útočný styl hry si zvykli. V týmu máme spoustu skvělých hráčů do ofenzivy, kteří můžou pomýšlet i na vyšší soutěže.
Patnáct branek za podzim – cítíte, že máte životní formu?
Jsem rád, že se nám hodně daří a fotbal nás momentálně v Domažlicích velmi baví, vstřelené branky jsou jen třešnička na dortu (úsměv).
S fotbalem jste začínal v Bolevci. Sledujete, jak si tento klub vede?
K Bolevci mám stále pouto a sleduji každý výsledek klubu, je to i proto, že v týmu za těch spoustu let, co už tam nepůsobím, neproběhlo moc změn a kluci jsou tam pořád stejní. Pokud se nám zápasy nekryjí, tak rád na zápas zavítám.
Za sebou už máte zkušenost s druhou ligou. Prozraďte, kontaktovaly vás po podzimních výkonech nějaké týmy, nebo plánujete zůstat v Domažlicích?
Moje zkušenosti ve druhé lize nejsou až tak velké, ale měl jsem možnost na chvíli dělat fotbal profesionálně bez práce a musím říct, že je to splněný sen, zvlášť pro kluka z Bolevce. Prozatím plánuji zůstat v Domažlicích.
Na webu už jsme zveřejnili nejlepší sestavu podzimu. Vy v ní nechybíte. Co byste říkal na takové spoluhráče? Nebo máte v Domažlicích lepší?
Děkuji za nominaci v nejlepší jedenáctce podzimu. Co jsem mohl vidět sestavu, tak jsou to hráči, kteří měli stejně úspěšnou podzimní část sezóny jako já v Domažlicích, ale své spoluhráče bych určitě za ně nevyměnil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.