Hlavně když to šlape týmu, tvrdí Štěpán Růžička

Druhý nejlepší střelec okresního přeboru, Štěpán Růžička, se po vašem hlasování stal králem podzimu. Do sezóny nastupoval po zranění a tak počet odehraných minut je relativně nízký. Přesto se zapsal výrazně do povědomí fanoušků, kteří v něm už zase vidí oporu pečeckého týmu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, získal jste pomyslnou korunu krále podzimu. Sledoval jste hlasování?
Já děkuji všem za hlasy. Vím, že rodina hlasovala a proběhla i informace v týmové konverzaci. Věřím, že i náš výběrčí daní, Honza Konůpek, tomu pomohl :) Sezóna ještě nezačala a už týmu dlužím láhev našeho oblíbeného nápoje. To si zase trenér dá do nosu :)
Kam byste se sám zařadil v pomyslném žebříčku top hráčů okresu?
Sám se nechci nikam zařazovat. Někdy se daří, někdy zase ne. Hlavně, že tým šlape.
Kdo vám v sestavě podzimu chyběl? S kým byste si rád zahrál v jednom týmu?
Byl jsem tam já a Michal Macháček, tak ještě tam chybělo 9 našich spoluhráčů. Jinak v sestavě byl jeden hráč, kterého považuji za nejlepšího v okresním přeboru. Rád proti němu hraji, baví mě sledovat jeho hra a rád bych si s ním zahrál, ale to už asi neklapne. Je to Martin Snížek z Kouřimi.
Koho považujete za nejlepší útočníky okresu a na druhou stranu, na jakého brankáře máte smůlu?
Jasná volba, ale musí se mu dařit: Tomáš Jedlička od nás z AFK. A brankář asi žádný. Většinou to bývá mojí nešikovností :)
Jak osobně hodnotíte loňskou sezónu?
V minulé sezóně jsem odehrál cca 14 zápasů, takže jsem rád, že v této sezóně žádné zranění nepřišlo. Jinak po hodně náročné letní přípravě nám podzim vyšel, možná, že jsme to sami ani nečekali. Některé zápasy byly lepší, v některých se moc nedařilo.
Odpočinul jste si o Vánocích? Jak jste je strávil?
Skoro každý den jsem někde byl, návštěvy, posezení atd. Snad jen dva dny jsem věnoval celodennímu ležení u televize s krabicí cukroví. Ale jinak vánoce i silvestr s rodinkou v Poděbradech.
Dáváte si novoroční předsevzetí?
Nedávám si žádné předsevzetí. Na tohle jsem nikdy nebyl.
Co vám říká zimní příprava?
Zimní přípravu jsme začali v úterý 16. ledna. Program je šílenej. Paní Columbová už měla trenéra doma asi dost dlouho, takže teď musí být zase často s námi :) Čtyři tréninky týdně, v únoru soustředění. Jinak mi příprava úplně nevadí, ale nadávek padne určitě dost.
Na podzim jedenáct gólů, na krále střelců ztrácíte šest. Dostanete se po jaru na trůn?
Já se v tomhle budu opakovat. Ať dává góly kdokoliv (kromě teda našeho kapitána, ať nemusíme chodit na pozápasové tiskové konference :) ), hlavně když budeme vyhrávat.
Je pěkné, že předáváte svoje zkušenosti i u mládeže. Co zažíváte jako asistent u žáků?
Hodně dlouho jsem odolával, ale nakonec jsem to vzal a nelituji. Kluci jsou fajn, ale někdy je to s nimi taky hodně těžký. Na některých je vidět, jak jdou herně nahoru, to mě baví sledovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.