Petr Touš měl loňský fotbalový rok plodný

Petr Touš se před nějakým časem do Rostoklat přestěhoval a před rokem se stal i hráčem místní Traverzy. A hned se stal platným členem, což ho vyneslo na trůn krále podzimu. Ale Petr zároveň vyhrál i druhý titul, o čemž se můžete dočíst v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k titulu. Jak jste si užil vánoce?
Dobrý den, co se týká Vánoc tak u nás to probíhá tradičně už od rána, kdy se po snídani rozdávají dárky, protože Ježíšek u nás nejspíš začíná svou trasu a máme dárky pod stromečkem už ráno. Mám dvě dcery, 6 a 9 let, a díky nim je ten den prostě lepší, i když sami říkají, že se těší hlavně na rodinnou pohodu, že jsme všichni doma, což je fajn. Večer trávíme u manželčiny části rodiny jako každý rok.
Jak jste se rozloučili se starým rokem jako tým?
Na Traverze je tradice, že se na konci roku vyhlašuje Král Traverzy. Je to super zpestření konce sezony i taková rozlučka. Moderátor a zároveň hráč a funkcionář Petr Hamták spolu s Petrem Strnadem (hráč A-týmu) se toho zhostili parádně. Bylo to fajn i proto, že jsem to ještě v žádném jiném týmu nezažil.
Kdo se stal Králem Traverzy?
No přece já... Však jsem říkal, že jsem to ještě v žádném jiném týmu nezažil :-) Byl to prostě plodný rok...
Popište krátce svoji dosavadní kariéru.
S fotbalem sem začínal v šesti letech v Praze na Stodůlkách, kde jsem bydlel. Ve 4.třídě jsem přestoupil do Motorletu. Tam jsem strávil převážnou část svého mládí, jen dvakrát jsem byl na hostování v Meteoru. Při přechodu do chlapů jsem díky trenéru Vavruškovi měl příležitost jít na přípravu s tehdy druholigovým Xaverovem. Na to nikdy nezapomenu, protože to byla obrovská zkušenost. Bohužel po návratu do Motorletu jsem si přetrhl achilovku a tím to pro mě v Motorletu skončilo. V té době jsem si našel ženu mého života a v Rostoklatech jsme koupili dům. Přesto jsem šel hrát do nedalekých Poříčan, kam mě zlanařil kamarád právě z Motorletu. Tam jsem hrál 12 let a z okresního přeboru jsme za tu dobu dokázali postoupit až do toho Krajského, Minulý rok jsem ale už přestoupil domů a je to tady fajn. Druhý domov jsou ale pro mě stále Poříčany a vždy budou.
Jak se vám osobně líbí v týmu Traverzy?
Já jsem naprosto spokojen, přišel jsem do klubu, kde jsem už stejně všechny znal,protože jsem se chodil koukat, když jsem zrovna nehrál já. A jsem rád, že můžu pomoct klubu z naší vesnice. Minulý rok jsme se zachránili jen tak tak a to jsme chtěli změnit. Kluci přes léto zamakali v přípravě a hned je to znát. Hrajeme klidný střed tabulky a to je pro nás priorita, žádný postup ani sestup. A co se opravdu povedlo byl zápas v Tismicích, který se nám podařilo vyhrát, v Tismicích jen tak nikdo nevyhraje. A nepovedlo se asi nic... jsme spokojení.
Jak vidíte ostatní týmy v soutěži? Překvapuje vás některý tým?
Musím říct, že kdyby takto skončila sezóna, byl bych spokojen. Tismice ať postoupí, přeji jim to, mám tam pár kamarádů, Pečky se zvedly celkově, i jejich áčko je snad první v okresu. Brod C tam je to jeden fotbalista vedle druhého, ti nemusejí ani trénovat. Tuchoraz B má mladé kluky, to je dobře, horší je, když to posílí z áčka, tam už je rozdíl velký. Jinak zbytek týmů může porazit každý každého, to je dobré. Co se týká sestupu tak asi Lošany, stejně jako minulý rok budou mít co dělat.
Jak bude probíhat zimní příprava?
Zimní přípravu zahájíme 6.2 na umělce v Kounicích a budeme trénovat 2x týdně umělka a tělocvična. Přáteláky má na starosti trenér, to zatím nevím. Co se týká posil, to je prostě problém. Rádi bychom někoho přivedli už jen proto, že náš tým je dost starý, ale není kde brát. Rýsují se možné dvě posily, ale to je zatím jen tak na 40%. Bude záležet, jak se rozhodnou. Odchod? O žádném nevím.
Cíl pro Traverzu a vás osobně do jarní části.
Cíle pro Traverzu jsou klidný střed tabulky a minimum zraněných hráčů. A pro mě osobně je to úplně stejné, pomoci týmu udržet střed tabulky, ať v útoku nebo v obraně a nezranit se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.