Ohlédnutí za podzimní částí - SK Hradec 1946

Ačkoliv po podzimní části Hradec kraluje III. třídě, vedení nebylo se vším zcela spokojeno. "Dost zápasů jsme vyhráli jen těsně a kolikrát jsme lepší ani nebyli," ohlíží se za polovinou sezony trenér Miroslav Marko.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V tabulce se nacházíte po podzimní části na 1. místě. Vstupovali jste do soutěže s pocitem favorita?
Do soutěže jsme vstupovali s tím, že bychom měli hrát na špici a umístění do 4. místa byla povinnost. Věděli jsme, že III. třídu budou hrát kvalitní týmy jako jsou Lužany a v loni s námi sestoupili Zdemyslice a Stod. Ty jsme řadili k favoritům a chtěli jsme hrát s nimi o čelo tabulky. Podzimní část se nám výsledkově poměrně vydařila. Herně už to tak slavné nebylo a dost zápasů jsme vyhráli jen těsně a kolikrát jsme lepší ani nebyli.
Na Sokol Lužany máte náskok čtyř bodů a ve statistikách pouze jednu prohru právě s tímto mužstvem. V 15. kole Lužany přivítáte na domácím hřišti. Považujete toto utkání za potencionálně rozhodující okamžik sezony?
Asi nejde brát, že jedno utkání je důležitější než jiné. Za všechny se dávají jen tři body. Ale utkání bude hodně sledované a napoví jak je tým po zimě připravený. Lužany nás jako jediný na podzim obrali o všechny body, tak by chtělo porážku oplatit. Podzimní duel se nám vůbec nevydařil a po většinu jsme byli horší. I když v závěru jsme měli šance na vyrovnání, nebylo by to spravedlivé.
Na podzim jste se opírali o góly Jakuba Ibeheje, který zažil opravdu snový říjen. Je těžké si takového hráče v klubu udržet?
Kuba Ibehej je kvalitní fotbalista, zahrál si i ve Stodě vyšší soutěže , a nějakou branku dal. Myslíme si, že kdyby ještě zlepšil tréninkovou morálku, tak by III. třída nemusela být jeho strop. Zatím žádná vážná nabídka na stole neleží. Branky v Hradci dávali i jiní hráči, tak snad to nebude o jen na jednom hráči a soupeře může překvapit i další.
Statistiky napovídají, že je vaši hlavní prioritou v utkání neinkasovat, neboť váš tým obdržel za podzimní část nejméně branek (konkrétně 13 ze 13 utkání). Jaké je tedy vaše herní pojetí?
Tým je poměrně zkušený (nebo starý), a tak moc soupeře nehoníme a čekáme na šanci.
Plánujete zásah do kádru a tým posílit?
Žádné velké posilování ani odchody nebudou. Trénuje s námi jeden mladší fotbalista a řeší se jeho příchod. A pár těch starých každoročně říká, že končí, ale asi je ještě ukecáme.
Za váš tým nastupuje padesátiletý Jiří Kaplan. Mluvili jste spolu o jeho budoucnosti v týmu?
Jirka Kaplan má pořád chuť si zahrát, v levačce má pořád sílu, tak nic nebrání tomu, aby na jaře ještě pokračoval. Byl i s námi na soustředění, kde jsme oslavili jeho padesátiny.
Podzimní část sezony se vám opravdu povedla. Nebojíte se, že by se mužstvo mohlo uspokojit a do jarní části vstoupit laxně?
S tím občas bojujeme, že určité zápasy nebo jeho části podceníme a pak to dá velkou dřinu to výsledkově otáčet. Na podzim jsme několik zápasů otáčeli až ve druhé půli. Snad to bude na jaře lepší. Všichni chceme postoupit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.