V ČFL mají asi lepší trávníkáře, vtipkuje Jan Hlavica

Prošel Kelčí, Hranicemi a Sigmou následně v MSFL vystřídal prozatím pět týmů a mezitím stihl odehrát i dva roky v zámoří. To je hráč 18. kola Jan Hlavica.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši kariéru?
Začínal jsem na vesnici v Kelči. V žácích jsem se přes Hranice na Moravě dostal do Sigmy Olomouc, kam si mě ve 14 letech přivedl právě můj současný trenér Machálek. Tam jsem odehrál celý dorost a hned poté jsem šel do 3. ligy, kde jsem nastoupil doteď nastoupil už za 5 týmů - Zábřeh na Moravě, 1.HFK Olomouc, MFK Vítkovice, MFK Vyškov a teď SK Líšeň. Mezitím jsem stihl odehrát i dva roky v USA za univerzitu na Floridě, což byla naprosto skvělá zkušenost.
Jak byste zhodnotil vaši zimní přípravu?
Naše zimní příprava se nesla ve znamení zranění a nemocí, které se nevyhnuly ani mě. Tyto faktory potom ovlivnily i naše výkony a výsledky, které nebyly tak dobré, jak bychom všichni očekávali. Přesto jsem přesvědčen, že máme v týmu dostatek kvality i zkušeností, abychom předváděli nejlepší fotbal v MSFL a pohybovali se na špici tabulky.
Jak hodnotíte začátek jarní části sezony?
První kolo s Mohelnicí nám vyšlo skvěle. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, ale důležité je, že jsme podali vcelku kvalitní výkon a vyhráli. Chtěli jsme to samé zopakovat i ve Vyškově, což se nám povedlo jen částečně. Náš výkon snesl určitá měřítka kvality, ale výsledkově jsme to nezvládli. To mě osobně hodně mrzí, jelikož jsem ve Vyškově působil a chtěl jsem je porazit. Bohužel jsem byl velmi podivně ve 46. minutě vyloučen a pak už to měli kluci hodně těžké. Klobouk dolů před tím, jak jsme dokázali Vyškov i v deseti přehrát.
Trenér Machálek označil vaši stoperskou dvojici. jako nejlepší hráče zápasu, co na to říkáte?
Děkuju mu za tento kompliment. Myslím, že nám ten zápas s Laďou vyšel opravdu na výbornou a já osobně jsem se cítil skvěle. Doufám, že udržíme tento trend a našimi výkony budeme dál pomáhat týmu k vítězstvím.
Co říkáte na problémy se startem sezony, odkládání zápasů? Bylo řešení posunout start o týden dobré?
Já musím přiznat, že jsem to odklad přijal s radostí. Vzhledem k tréninkovému manku se mi týden přípravy navíc hodil. Navíc jsem se vrátil z Floridy, kde jsem byl zvyklý na teplé počasí, a proto jsem si na něj klidně rád týden počkal.
Jak je možné, že v ČFL se už dávno hrálo a tady se zápasy odkládaly?
Asi jim tam svítilo více sluníčka nebo mají lepší trávníkáře. To si dělám si legraci. Opravdu nevím, ČFL nesleduju.
Jaké máte fotbalové cíle?
Cíle mám ty nejvyšší, což znamená každý týden hrát, vyhrávat a mít z fotbalu radost. V každém přestupovém období si pak vždy vyhodnotím všechny reálné možnosti. Můj cíl je pravidelně hrávat na zaplněném stadionu.
Jaké cíle má do jarní části Líšeň?
S Líšní chceme být úspěšní a tvrdě za tím jdeme. V kabině máme vždy ale jen jediný cíl - vyhrát příští utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.