Jednou bych si rád zkusil alespoň krajský přebor, sní Tomáš Holub

Hráčem prvního kola jara se stal teprve šestnáctiletý pečecký zadák Tomáš Holub. Jak stíhá fotbalový zápřah, když nastupuje pravidelně za více týmů v klubu? V čem se cítí silný a co by potřeboval ještě vylepšit? Nejen to se múžete dočíst v následujícím rozhovoru se sympatickým mladíkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jste nejmladším hráčem kola v dosavadní historii kolínského webu Fotbal u nás. Jak to vnímáte?
Po víkendových kolech pokaždé sleduji sestavy kola a podporuji při nich pečecké hráče. Už od začátku mě v hlasování podporovala nejen rodina, ale i kamarádi a známí. Hlídal jsem to celou dobu, protože jsem chtěl ocenění získat. Vím, že mě to teď bude něco stát pro tým v podobě flašky, kterou dává každý hráč, který toto ocenění získá. Jinak jsem velice rád, že jsem ocenění získal a stal se nejmladším hráčem který toto vyhrál. :-)
Jak se vám povedl zápas proti Libodřicím?
Myslím si, že týmově jsme nehráli dobré utkání, hodně jsme kazili v rozehrávce a do šancí se přes libodřickou obranu dostávali těžce. Nicméně si myslím, že jsme byli lepším týmem a měli jsme toto utkání dovést za třemi body. Myslím si, že mě trenér uvedl jako hráče utkání, protože jsem hrál na nepříjemného útočníka Sovu, který je hodně silový a musím říci, že si osobně myslím, že za těch 45 minut, než se po nesmyslném zákroku nechal vyloučit, jsem ho s pomocí celé obrany nepustil do velkých šancí.
Jste stále ještě dorostenec, ale už nastupujete i v dospělém fotbale. Jak vypadá váš fotbalový týden?
Nastupuji zatím pravidelně za "áčko" a chodím za dorost. Jsem poměrně dost vytížený, protože s dorostem trénujeme pondělí, středa a pátek. S "áčkem" máme týdně dva tréninky a to v úterý a čtvrtek a já se snažím chodit na všechny, jak s dorostem tak s áčkem. A pak o víkendu mám dva zápasy, kdy za dorost hraji většinou celé utkání a za áčko také. Když máme pauzu nebo je utkání odložené, chodím i za béčko, kde hraje můj táta a strýc.
Jak jste s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začal už jako malý, prošel jsem docela dost klubů. Začínal jsem v Pečkách a poté šel do Kolína, kde jsem hrál tak tři roky, V té době se to tam rozpadlo, chodilo nás málo na trénink a mě to tam přestalo bavit. Tak jsem přestoupil zpět do Peček a šel na střídavý start do Velimi, kde jsme hráli Krajský přebor starších žáků. Poté jsem absolvoval zimní přípravu v Mladé Boleslavi, ale kvůli špatné partě jsem nakonec do Boleslavi nezamířil a zůstal v Pečkách, kde hraji do teď. Podporuje mě ve fotbale celá rodina, přivedl mě k němu můj táta a po dobu, co jsem hrál v Kolíně, mě skoro na každý trénink vozil děda.
Proč právě fotbal? Jaké jiné sporty jste zkoušel?
Jako malého mě rodiče dávali na více sportů, hrál jsem basketbal, fotbal a tenis. Fotbal mě nejvíce bavil a proto jsem se rozhodl, že ho budu hrát. Kdybych nehrál fotbal, tak asi hokej nebo florbal, na florbal chodíme pravidelně s klukama a dost mě baví. Když je led, tak rád chodím bruslit a hrát hokej na rybník s klukama pro zábavu.
Jaký post vám vyhovuje, kde nastupujete?
Za dorost hraji stopera a za áčko v tuhle chvíli krajního obránce. Jsem typ hráče, který může hrát na jakémkoliv postu až na útok, protože nejsem rychlostní typ a útok mi ani nevyhovuje. Krajní obránce mi vůbec nevadí, protože mám na všechno více času a prostoru a můžu se tak lépe rozhodnout, co udělám. Nicméně mi více vyhovuje stoper, na kterém toho moc nenaběháte :-D.
V čem jsou vaše silné stránky a na čem ještě musíte zapracovat?
Osobně si myslím, že mám dobrou střelu z dálky a umím dobře rozdat balón, ale měl bych zapracovat na rychlosti a fyzičce. Přes zimní přípravu jsem měl zdravotní problémy a tak jsem toho moc nenaběhal, ale snažím se chodit na každý trénink a zimní přípravu, při které si myslím, že náš tým hodně naběhal, dohnat.
Máte ambice hrát vyšší soutěže třeba i v jiných klubech?
Myslím si, že každý hráč má své ambice, kam by to chtěl jednou dotáhnout. Moje ambice nejsou velké a náročné, ale určitě bych si chtěl zkusit jednou zahrát v chlapech aspoň Krajský přebor nebo Divizi. Samozřejmě, že kdybych se dostal někam dál, tak bych se nezlobil :-D.To bych na sobě musel hodně zapracovat, abych se ještě někam dostal, ale když se nám Pečkám "A" povede vykopat okresní přebor do nejnižší krajské soutěže, tak budu rád.
Na co jiného mimo fotbalu vám zbývá čas?
Rád chodím s kamarády ven či někam za zábavou. Mám skvělou partu lidí, jak ve fotbale tak v osobním životě, rád posedím s klukama po fotbale nebo chodím za svými kamarády. Školu bych snad radši neřešil :-D. Jako své koníčky mám ježdění na kole nebo na motorce a rád chodím hrát florbal, což jsem už zmínil na začátku rozhovoru.
Jaký máte názor na zavedení videa ve fotbale?
Můj názor na zavedení videa ve fotbale je jasný, já říkám ANO. Ale když už tak na všech stadiónech, a ne jenom při vypjatých utkáních jako bylo např. derby pražských S. Tam se mi video velice líbilo z pohledu fanouška Slavie. Ale buď video všude, nebo nikde.
Máte nějaký fotbalový vzor? Komu fandíte....
V srdci mám uložené dva týmy a to je katalánská Barcelona a pražská Slavia. Můj vzor je jednoduchý, je to Lionel Messi, na kterého jsem koukal už jako malý. Nemám rád, když někdo soudí Messiho a Ronalda, podle mě jsou to dva hráči úplně z jiné planety a lidé místo toho, aby si užívali fotbalu, který nám tyto světové hvězdy nabízejí, tak se je snaží nesmyslně soudit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.