Ústrašínskou nadvládu v soutěži o hráče kola potvrdil tentokrát Martin Kubík

Začalo jaro, první jarní kolo a jeho vítězem je hned další ústrašínký hráč. Tentokrát Martin Kubík, který dvěma góly sestřelil TJ Sokol Plačkov a následně od fanoušků, spoluhráčů, či protihráčů získal nejvyšší počet hlasů, které mu vynesly vítězství v anketě o nejlepšího hráče uplynulého víkendu v Poutník lize. Právě s ním Vám nyní znovu přináším rozhovor týkající se nejen TJ FC Ústrašín.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Martine. Gratuluju ti k výhře v sestavě 15. kola. Zdá se, že letošní suverénní jízda hráčů Ústrašína nebere konce. Nyní mluvím samozřejmě o sestavě kola, kterou jsi v této sezóně ovládl již jako pátý hráč "Žluté ponorky" po čtrnácti odehraných kolech (14. kolo bylo odloženo na 1.května, poznámka autora). K tomu je samozřejmě nutné přidat i výhru Davida Rohovce v sestavě podzimu. Řešíte v kabině nějak toto zpestření soutěže vzájemným hecováním, či pokutami do klubové kasičky?
Ahoj. Děkuju moc. Jsme prostě asi dobrý a jedeme na postup (smích). Ne dělám si legraci. Nijak významně to v kabině tohle téma neřešíme a ani se nijak vzájemně nehecujeme.
Pro tebe osobně je to v této sezóně dokonce už třetí nominace do sestavy kola, která se konečně podařila přetavit ve vítězství. Ceníš si tohoto ocenění za svůj víkendový výkon, ve kterém mají prsty především spoluhráči a fanoušci?
Ano cením si toho. Je to takové zpestření. Samozřejmě největší podíl na tom mají spoluhráči a za to jim děkuji. Jsme tým, myslím, že si to vše sedlo. Dobře se přes zimu posílilo a když budeme chodit v plný sestavě na zápasy, tak se můžeme pohybovat v horních patrech tabulky.
Do sestavy kola jsi se dostal právě díky svému víkendovému výkonu proti TJ Sokol Plačkov, především díky dvěma trefám, které v konečném souhrnu o výhře TJ FC Ústrašín 3:1 rozhodli. Jak utkání na umělé trávě v Pelhřimově probíhalo z tvého pohledu?
Začali jsme dobře. V 5. minutě jsme dali gól kdy po odrazu se to ke mně dostalo a pak už nebyl problém zakončit. Celý první poločas troufám si říct, že jsme měli převahu a taky jsme to potvrdili gólem Dana Starýho. Ke konci poločasu jsme dostali blbej gól takže to bylo 2:1. Druhý poločas byla taková plácaná, nakopávaný míče a moc jsme se nedostali do hry. Takže to bylo vyrovnaný a pak ke konci zápasu po chybě obránce Plačkova, jsme dali druhý gól a stvrdili jsme vedení na 3:1. Myslím, že dobrej začátek sezony.
Tvá cesta do TJ FC Ústrašín je v současnosti pro hráče tohoto klubu již typická. Přestoupil jsi sem totiž z FK Pelhřimov, odkud snad pochází většina playerů vašeho kádru. Tvůj táta však trénuje v Humpolci zdejší AFC. Neuvažoval jsi někdy, že by jsi rád zamířil právě sem, kde by jsi měl šanci zahrát si i Krajský přebor?
Samozřejmě že jsem nad tím uvažoval. Nicméně momentálně pracuji v Praze a jezdím do Pelhřimova jednou za 14 dní, takže z tohohle důvodu by to nedávalo úplně smysl. Protože přece jenom v kraji člověk i musí trochu trénovat. Táta mi tu možnost nabízel několikrát, že bych se mu hodil na post tvořivýho středního záložníka, nicméně táta a syn v jednom týmu, je to kolikrát hodně složitý (smích) co si budeme povídat. Oba jsme impulzivní, máme jiný názory občas a tak.
Bez zajímavosti nezůstává ani fakt, že stejně jako další tvůj spoluhráč Jan Vonásek, jsi mimo jiné prošel i FC Vysočina Jihlava. Přiblížíš nám, v jakých věkových kategoriích jsi zde působil a jak na toto angažmá zpětně pohlížíš a vzpomínáš?
Je to určitě skvělá vzpomínka a jsem moc rád, že jsem prošel mládežnickou akademií Jihlavy. Působil jsem zde 4 roky, mám pocit od mladších žáků po mladší dorost, ale už úplně si to nevybavuji. Přestoupili jsme společně s Vonym. Naučil jsem se spoustu věcí v Jihlavě – hlavně to jak brát fotbal profesionálně. Trénovali jsme 5x týdně a jednou zápas. Já byl hodně dlouho dost malej a v osobních soubojích jsem nic neustál, tak potom v mladším dorostu v lize už jsem ani moc nehrál, tak jsem šel zpátky do Pelhřimova. Pak jsem najednou vyrostl a zesílil a už to bylo o něčem jiném. Nicméně priority už byly jinde.
V následujícím kole čeká TJ FC Ústrašín výprava na horkou půdu do Jiřic, které na podzim oslňovaly skvělými výkony. Na vašem hřišti dokonce vyhrály celkem jednoznačně 4:0. Chystáte se jim tenhle debakl vrátit, nebo očekáváš spíše vyrovnaný souboj, ve kterém může reálně vyhrát kdokoliv?
Pokud se sejdeme v sestavě jako proti Plačkovu tak si troufám tvrdit, že Jiřice můžeme porazit. Očekávám vyrovnaný souboj.
Odpověď na následující otázku je asi všem jasná, přesto se tě na ni zeptám. Kdo tě poprvé přivedl k fotbalu?
Můj taťka když mi bylo asi 6 let. Od mala nás s bráchou trénoval, takže za všechny věci, které mě naučil ať už fotbalové či do života jsem mu ohromně vděčný. Cením si toho. Myslím, že to je skvělej člověk a výbornej trenér. V kraji nadprůměrnej. Samozřejmě jako každej člověk má svý mouchy (smích).
Který ze sportovců, ať už z minulosti, či současnosti, je tvým největším sportovním vzorem?
V dětství byl mým největším vzorem David Beckham. Momentálně nemám ani vzor, spíš obdivuji Cristiana Ronalda za to co předvádí dlouhodobě a asi pro mě nejzajímavější hráč je Zlatan Ibrahimovič. To co předvádí je neuvěřitelné.
Čemu se věnuješ ve svém volném čase kromě fotbalu?
Momentálně od července pracuji v Praze – zprostředkovávám hypotéky a v podstatě obecně pracuji ve financích, dost mě to baví. Moc tedy volného času nemám. Když už tak si jdu zaběhat, zacvičit. S přáteli jdeme se pobavit někam a dost teď čtu různé knížky.
Sleduješ pravidelně stránky fotbalunas.cz? Co na nich máš nejraději a co by jsi naopak změnil?
Ano sleduji. Myslím, že je to zajímavej nápad a dost Vám fandím. Neměnil bych asi nic, takhle mi to vyhovuje a je to super.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.