Cíle máme ty nejvyšší, říká náměšťský David Svoboda

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal David Svoboda z Náměště a právě s tímto hráčem si teď a tady můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji Ti k vítězství v anketě a zeptám se, jak vypadal zápas z tvého pohledu?
Díky moc. Zápas se mi hodnotí velice dobře. Věděli jsme, že Šebkovice přijedou s velice defenzivní taktikou, což se také od začátku potvrdilo. Proto jsme chtěli rychle vstřelit první první branku,což se nám podařilo a když jsme ve 20. minutě vedli 2:0, tak od té doby jsme zápas měli jasně pod kontrolou a skóre už jenom navyšovali. Škoda dalších nevyužitých šancí, ale i tak jsme s prvním jarním zápasem určitě spokojeni.
Vstřelil jsi tři branky, můžeš je popsat?
No ono není zase tak moc, co popisovat, protože všechny byli jako přes kopírák. (úsměv) Spíš musím poděkovat klukům, konkrétně Šimimu, Durisovi a Johnymu, kteří mě to nachystali prakticky před prázdnou branku a já už jenom stál tam, kde jsem měl. Takže dík patří hlavně jim.
Bude tě hattrick stát nějaké drobné do klubové kasy?
Hattrick už mě něco stál, a jelikož náš trenér je velice pečlivý pokladník, možná až moc, tak očekávám, že na pátečním tréninku mě za vítězství v této anketě zkasíruje o další kačky. (úsměv)
Nacházíte se na špici tabulky, jaké jsou týmové cíle do jarní části sezóny?
Nebudu tady nic nalhávat. Cíle máme samozřejmě ty nejvyšší, protože tým máme na tuto soutěž velice kvalitní a věřím, že po posledním zápase budeme na tom nejvyšším místě.
Jak probíhala zimní příprava v podání vašeho týmu?
Začali jsme trénovat koncem ledna dvakrát týdně v Třebíči. V úterý nějaký výběh a ve čtvrtek umělá tráva na Bartušce, plus později přípravné zápasy. Poslední tři týdny, ale už trénujeme na výborně připravených trávnicích v Náměšti a na to se samozřejmě každý z nás těšil, protože není nic lepšího než přírodní tráva. Ze začátku byla účast slabší, ať už z důvodu nemocí nebo pracovních, ale poslední dobou už je nás každém tréninku dost.
Koho z ostatních týmů vnímáš jako největšího favorita na postup do krajského přeboru?
Určitě to budou týmy, který se nacházejí momentálně před náma Žďár a Herálec, se kterým hrajeme teď o víkendu a určitě zde budeme chtít bodovat, i když víme, že nás tam nečeká nic lehkého. Myslím, že ani Jemnice ještě neřekla poslední slovo a tipuji, že o postup se bude hrát až do posledního kola.
Je nějaký tým, proti kterému se ti hraje dobře a naopak tým, proti kterému hraješ nerad?
Vždycky se mi v této soutěži docela střelecky dařilo proti Hrotovicím, kteří už zde ale bohužel nejsou, tak si asi budu muset najít nějaký další tým. Vyloženě neoblíbený tým nemám, ale jako každý fotbalista si rád zahraju na pěkný trávě a když si vzpomenu na podzimní zápas v Moravci, tak tam už opravdu hrát nechci. Snad mi to kluci z Moravce odpustí. (úsměv)
Kdo je podle tebe v Náměšti největší bavič kabiny?
Největší bavič je Kuba Heres, ač o tom možná ani neví. (úsměv) Protože ten opravdu nezavře pusu a snad na všechno má odpověď. Jako dalšího bych asi jmenoval Kubu Tržila, s tím se taky člověk nenudí.
Můžeš prozradit, kdo tě k fotbalu dovedl?
K fotbalu mě přivedl děda asi v 7 letech do tehdejší Slavie Třebíč a od té doby pravidelně navštěvoval minimálně moje domácí zápasy, takže se z něj stal můj fanoušek, ale i kritik. Bohužel poslední dobou mu jeho zdravotní stav nedovoluje jezdit na zápasy, tak to sleduje aspoň přes internet i skrz vaše stránky fotbalunas.cz.
Ve 30 letech jsi již zkušeným fotbalistou a Náměšť určitě není tvým jediným působištěm. Můžeš popsat, v kterých klubech jsi hrával dříve?
Jak už jsem zmínil, začínal jsem ve Slavii Třebíč, po spojení pak vlastně HFK Třebíč. Zde jsem vydržel až do roku 2012, pak jsem odešel do Vladislavi, kde jsme zažili velice hezký časy. Sešlo se nás hodně kluků, kteří jsme hráli dříve za Třebíč a podařilo se nám dvakrát za sebou postoupit a pak několik sezón hrát v klidném středu A.třídy, takže na to rád vzpomínám. Mezitím jsem si ještě odskočil na půl roku na hostování do Okříšek. Bohužel ve Vladislavi se z nějakých důvodů minulý rok přihlásil jen okresní přebor a kontaktovala mě Náměšť, takže jsem tuto nabídku rád přijal.
Co rád děláš ve svém volném čase, když zrovna nehraješ fotbal?
Mám rád i jiný sporty kolo, badminton. Rád kouknu na dobrý film a posezení s kamarády taky nesmí občas chybět. (úsměv) A v poslední době mě začalo bavit saunování, což je výborný relax.
Jaké je tvoje oblíbené jídlo a pití?
Z jídla to bude asi řízek s bramborovým salátem nebo pizza. K piti pivo, džus, ale taková vychlazená zonka v létě, to je taky věc.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Žádný rituál momentálně nemám, dřív nějaký byli, ale jakmile se přestalo dařit, tak jsem od nich radši upustil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.