ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 16.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018 - Snažím se být vzorem pro svého desetiletého syna, který chytá za naši přípravku na Veselé, říká brankář lídra tabulky Petr Červenka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vychytal jsi nulu na Mladcové a podržel jsi Veselou i při penaltách, byl jsi zvolen mužem kola, jak si toho ceníš?
Díky za gratulaci k hráči kola, ale myslím, že by si to ocenění zasloužila spousta dalších hráčů za své předvedené výkony v právě odehraném kole. Samozřejmě, že ocenění potěší a klubový pokladník to náležitě nacení! Body z Mladcové jsou hodně cenné. A kdyby za námi někdo před utkáním přišel a řekl, že budou dva body, tak to bereme všemi deseti.
Jak těžké bylo utkání na Mladcové, co Vám před ním trenér naordinoval?
K zápasu jsme přistupovali s velkým respektem, přece jenom naše poslední vystoupení na Mladcové nedopadlo moc slavně (0:7). Od samého začátku jsme chtěli hrát aktivně a nepouštět domácí příliš do hry. Ale opak byl pravdou. Domácí nás od úvodu přehrávali svým důrazem a velkým nasazením a to nám moc nesedí, své si k tomu řekl i terén, ale ten byl pro všechny stejný. Druhý poločas se hra vyrovnala, domácím postupně ubývaly síly (střídačku měli kupodivu prázdnou) a my mohli vyhrát i za 3 body. Bohužel své šance jsme neproměnili a zápas dospěl do penaltového rozstřelu, tam se štěstí přiklonilo na naši stranu.
Z kouče domácích, Luďka Lošťáka, šel před utkáním "strach", byl v jeho průběhu klidný? Navíc Váš tým bedlivě sleduje...
Neřekl bych strach, spíš vzájemný respekt. Luďa je starý známý harcovník a stratég, má nás nastudované. Vzájemné souboje proti Luďovi a týmu, který trénuje, mají vždy grády i fotbalovou úroveň. Zápasy prožívá po svém, tak jak ho znají všichni, je takový svůj.
Koho bys pochválil za předvedený výkon z Vašeho týmu a kdo Tě svojí hrou zaujal u soupeře?
Naše hra je založena na týmovém pojetí hry a vystupujeme jako celek, jednou se zadaří tomu a podruhé zase někomu jinému, to je naše předost. U soupeře mě zaujal Petr Votava, svým přístupem. Téměř celý zápas hrál se zraněním, které si přivodil při jednom ze soubojů s některým z našich obránců. Neměl ho kdo střídat a Peťa přesto vydržel dohrát do konce zápasu, za to má můj obdiv.
O víkendu hostíte Kostelec u Holešova, který se hodně posílil, zejména střelec Kaďorek budí obavy?
Tradiční soupeř, čekám těžký a vyrovnaný souboj, ale s Kostelcem vždy v rámci fair play. Zápas bude mít určitě svou kvalitu, věřím, že se patřičně na tento duel přichystáme a body zůstanou doma na Veselé. Kaďorek budí určitě respekt, má za sebou pár sezón v divizi a na jaře v I.B ? … 3 zápasy – 4 góly, co dodat
Řekneš nám, jaký je recept na tvoji brankářskou dlouhověkost?
Snažím se udržovat v kondici a nepočítat šrámy, přitom nějak ten čas letí. Nemám žádný recept na dlouhověkost. Dokud to půjde, chci chytat, ale čas se obehrát nedá.
Kteří brankáři Tě v poslední době v 1. B třídě zaujali?
V 1.B třídě chytá hodně kvalitních kolegů gólmanů. Ke stálicím patří Peťa Kupka z Mladcové nebo Zdeněk Jokl z Tečovic. Je tady i řada mladších kolegů, kteří se postupně začínají prosazovat v mužském fotbale. Za zmínku stojí třeba Honza Mňaček, který je oporou Malenovic.
Který gólman ve světe chytá podle Tvého gusta? Jak hodnotíš 200 nul Petra Čecha v Premier League?
Nemám vyloženě žádný gólmanský vzor, ve světovém fotbale působí nebo působilo mnoho skvělých gólmanů. Spíš se snažím být vzorem pro svého desetiletého syna, který chytá za naši přípravku na Veselé. Petr Čech – úctyhodný výkon a velké číslo vychytaných nul, přitom dosažené v jedné z nejtěžších fotbalových lig světa. Je to legenda anglické ligy.
Co říkáš na vyřazení Barcelony od AS Řím a chyby sudích při neuznané brance Manchesteru City?
I strojově hrající Barcelona se dá jednou za čas porazit, když zrovna nemá svůj den. A to byl asi i tento případ, kdy se vše AS Řím sešlo dohromady a vzešel z toho unikátní obrat a postup do další fáze Ligy mistrů. Vidíme, že i na takové úrovni můžou rozhodčí chybovat. Řeknu to jednoduše, rozhodčí jsou taky jen lidé a chybovat je lidské. Na světě se dějí horší věci než je špatné rozhodnutí sudího při fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku