Poprvé mě na fotbal přivedla babička, vzpomíná Adam Beránek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník útočník Adam Beránek z aktuálně prvního týmu tabulky - Humpolce B. Svými dvěma brankami pomohl k výhře proti Rozsochatci. Teď si s ním můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Adame, gratuluji Ti k vítězství v anketě a zeptám se, jak vypadal zápas z tvého pohledu?
Děkuji. Hráli jsme potřetí v řadě doma a podali jsme pokaždé podobný výkon. Určitě jsme byli fotbalovějším týmem a se vším respektem k soupeři jsme si zasloužili vyhrát. Bylo by fajn, kdybychom tolik neinkasovali, to musíme určitě zlepšit.
Vstřelil jsi dvě branky, můžeš je popsat?
První branku jsem vstřelil z penalty, když jsem ji zahrával po faulu, který byl na mě. Vím, že se to nemá, ale potom co jsem ji naposledy přenechal neúspěšnému Filipovi Kubíčkovi, tak jsem to musel vzít pro jistotu na sebe (úsměv). Druhý gól byl takový můj typický, kdy jsem si po přihrávce od agilního spoluhráče Šimona Eremky našel ve skrumáži míč a propasíroval jsem ho do branky.
Zatím se nacházíte na prvním místě tabulky, je vaši prioritou postup?
Chceme být první a chceme postoupit, to je jasný cíl a bylo by zbabělé to neříct. Čeká nás ovšem několik těžkých utkání na hřištích soupeřů, takže to nebude nic jednoduchého.
Kdo je z vašeho týmu největší dříč?
Jednoznačně Jakub Žatečka. Má vynikající tréninkovou morálku, přidává si i po tréninku, navíc prý začal s přípravou na půl maraton a dokonce se proslýchá, že v posilovně začal rýsovat pekáč buchet.
Kdo z ostatních týmů je podle tebe největší favorit na postup?
Za mě jsou to jednoznačně Štoky, které mají kvalitní tým hlavně směrem dopředu. Trošku zklamáním jsou pro mě zatím na jaře Habry, kterým jsme darovali bod pouze my.
Je nějaký tým, proti kterému se ti hraje dobře a naopak tým, proti kterému hraješ nerad?
Mám rád napínavé zápasy a týmy, které se snaží hrát fotbal. Takže jako soupeře se kterými se rád utkávám určitě mohu jmenovat Štoky a Antonínův Důl. Asi jako každý, nerad jezdím do Lípy.
Můžeš prozradit, kdo tě k fotbalu dovedl?
Pamatuji si, že poprvé mě asi v 5 letech přivedla na stadion Humpolce babička. Ale už od tohoto věku mě k fotbalu vedla hlavně maminka a vždy mě podporovala. Dokonce se jí fotbal tolik zalíbil, že nyní je členkou výboru, vedoucí našeho A týmu a šedou eminencí humpolecké kopané (úsměv).
Máš nějaký oblíbený tým, kterému fandíš?
Jednoznačně SK Slavia Praha. A nikdy to nebude jinak. Co jsem začal vnímat, tak Slavia pro mě byla jasná volba, máme to v rodině.
Máš nějaký vzor, co se fotbalu týče?
Žádný fotbalový vzor nemám, ale v dospělosti jsem se začal inspirovat vysočinským kanonýrem Lukášem Staňkem a od té doby dávám góly.
Co rád děláš ve svém volném čase, když zrovna nehraješ fotbal?
Rád trávím čas s přítelkyní a s kamarády. Často se dívám na fotbal a celkově na sport v televizi. Dokáži si pochutnat na dobrém jídle a pití, rád chodím do kina a dělám spoustu dalších věcí.
Jaké je tvoje oblíbené jídlo a pití?
Česká kuchyně od maminky je vynikající, dále mám rád steaky a těstoviny. A co se týče pití, tak v oblibě mám dobré rumy. Tohle téma by vydalo na další rozhovor, tak třeba příště (úsměv).
Máš nějaký rituál před zápasem?
Snad jen, že před každým zápasem si po vzoru Tomáše Necida a Thomase Müllera stahuji štulpny, co nejníže to jde (úsměv).
Příští kolo vás čeká zápas v Lučici, co od něho očekávat?
Bude to pro nás první venkovní zápas na jaře a po půl roce budeme poprvé na trávě. Neočekávám tedy, že to bude něco jednoduchého, ale i tak si jedeme pro 3 body.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.
Díky všem za hlasy a všem přeji hodně zdraví a štěstí v osobním i fotbalovém životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.